Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tradition (TFS): Tezgah Üstü Elektrik Piyasaları: Güney Doğu Avrupa Orta Doğu Avrupa ve Türkiye:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tradition (TFS): Tezgah Üstü Elektrik Piyasaları: Güney Doğu Avrupa Orta Doğu Avrupa ve Türkiye:"— Sunum transkripti:

1 Tradition (TFS): Tezgah Üstü Elektrik Piyasaları: Güney Doğu Avrupa Orta Doğu Avrupa ve Türkiye:

2 Tradition Kimdir? Tradition aracılar arası komisyonculuk dalında Dünya liderlerinden biridir. Birçok emtia ve finansal ürünün OTC üzeri veya borsa üzeri komisyonculuğunu yapmaktayız. 28 ülkede mevcut. 2450 çalışan eleman. Compagnie Financière Tradition (CFT) grubuna ait ve bu isimle İsviçre Menkul Borsasında yeralmaktayız. Grubumuz hakkında daha detaylı bilgi için www.tradition.com.www.tradition.com

3 Küreysel Mevcudiyet: Tradition: 28 ülkede, 2450 eleman. Geniş ürün tabanı. Sydney Johannesburg London Brussels Frankfurt Luxembourg Paris Munich Lausanne Milan Lisbon Copenhagen Tel Aviv Moscow Dubai Mumbai Singapore Kuala Lumpur Makati City Hong Kong Shenzhen Tokyo Seoul Buenos Aires Santiago São Paulo Bogotá Mexico Houston Los Angeles New York Stamford

4 Tradition Elektrik Piyasaları: Batı Avrupa Dubai, Frankfurt ve Londra. Güney Dogü Avrupa, Orta Doğu Avrupa, İtalya, İspanya ve Türkiye – Tradition Londra.

5 Hacimler: Çek Cumhuriyeti: 254.3m MW/h (2011) Macaristan: 114.6m MW/h (2011) Polonya: 87.3m MW/h (2011) Slovkaya: 33.8m MW/h (2011) Romanya: 30.8m MW/h (2011) Sırbistan: 1.77M MW/h (2011) Slovenya: 1.09M MW/h (2011) Bulgaristan: 14,880 MW/h (2011) Yünanistan: 23,740 MW/h (2011) Türkiye: 169,776 MW/h (Mayıs 2012 itibarı ile)

6 Tradition: Turkiye Piyasası: Piyasa oyuncuları güncel BID/OFFER’lar vermektedir. 15 Mayıs 2012 tarihinde Türkiye elektrik piyasının ilk OTC ticareti – 5MW Haz12 Baz Yük. Fiyat 134.50 SABIT– (VOICE) Bu tarihten itibarı ile TR piyasasında üzerimizden aylık, üç aylık ve altı aylık, BOY ürünlerinde 16 fiziksel OTC işlem gerçekleşmiştir. Toplam hacim 169,777 MW/h

7 Tradition İşlem Hacimleri: Orta Doğu Avrupa, Güney Doğu Avrupa Elektrik Piyasaları: MW/h

8 OTC Elektrik Piyasaları: Açıklama Tezgah Űstű Piyasa (OTC) – Borsa haricinde taraflar arası karılıklı anlama yoluyla gerçekleen ilemlerdir. OTC Piyasalar Borsa’lara göre daha uygun maliyetli ve daha esnektir. OTC işlemler komisyoncuların ekranları üzerinden, telefonla veya kabul edilen medialar aracılığıile gerçekleşir. Ikili Anlama eklinde veya komisyoncu aracılığıyla gerçekleebilir. OTC komisyoncular gerekirse müşterileri için Borsa űzerinden teslimat ve bankalar aracılığı ile takas yapabilir.

9 Tezgah Űstű Piyasalarında Alınıp Satılan Űrűnler: Bir çok űrűn Tezgah Űstű Piyasaları űzerinden alınıp satılabilir: Emtia Űrűnleri – Elektrik, Gaz, Kağıt, Metaller, Petrol űrűnleri, Tarım űrűnleri, kőműr, emisyon, iklim turev űrűnleri, VB.. Finansal Űrűnler – Spot ve Vadeli Doviz, Repo, Doviz Opsyonları, Faiz Opsyonları, Para Piyasası űrűnleri, T-Bill, Devlet Tahvili, Kurumsal Tahviller Hisse senedi VB...

10 OTC Elektrik Piyasaları: Avrupa’da 1990 yılarından beri Toptan Tezgah Űstű Elektrik Piyasaları mevcuttur. Bűgűn Almanya ‘da gerçekleen Elektrik ticaretinin yaklaik olarak 70%- 80%’i Tezgah Űstű Piyasaslar űzerinden yapılmaktadır. Tezgah Űstű ekranlar ve komisyoncular yeni piyasaların daha standart ve daha likid halle gelmelerine yardımcı olur. Örneğin Çek, Polonya, Macaristan, Romanya OTC piyasalar katılımcıların isteklerine göre düzenlenebilir esnek bir yapıya sahiptir- Örneğin: Yeni ürünler kolaylıkla eklenebilir. Kısa vadeli (gün öncesi, haftasonları, haftalık) ve bunun yanında uzun vadeli(aylık, üç aylık, altı aylık, yıllık). Űretici ve Dağıtıcılar içinde bulundukları fiyat risklerini sabitletrimek (garantiye almak), tacirler ise bu risklere karı kar yapmak için OTC piyasalarda aktif olurlar.

11 Tradition (TFS): Műtekamil ve yapılandırılmı bir çok Finansal ve Emtia űrűnün ticaretini yapmakta ve bu alanda önemli tecrübeye sahibiz. Daha genç ve henűz yapılandırılmamı piyasalara yeni űrűnler uygulayıp standart, akıcı ve etkin hale gelmelerine katalizör oluruz. Komisyoncu olarak ilemlerde sadece aracyız. Planlama, ődeme yapma, ődeme alma gibi ilemlerle karışmıyoruz – oyuncular kendileri sorumludur. Standard ve standard olmayan piyasalarda iki taraflı (Bid/Offer) fiyatlar oluturarak piyasa katılımcılarına belirgin fiyatlar sunup zaman tasarrufu ve daha uygun teklifler elde edebiliryoruz. Fiyatları herzaman őz ve dűzenli ekilde paylaıyoruz.

12 Ekran Üzeri Ticaret: Ekranlarımız üzerinden Gűney Doğu ve Orta Doğu Avrupa Elektrik fiyatlarına gerçek zamanda ulaabilirsiniz. Fiyatlarınızı geni bir műteri tabanına yayınlayabileceksiniz. – Güney Doğu, Orta Doğu Averupa ve Türkiye’de 450 kulanıcı. Katılımcılar arası Kredi limitleri őnceden anomim olarak control edilebilir. Daha Transparan - Fiyat bilgileri tűm katılımcılara eit bir ekilde gősterilir. Hiç bir ekilde ve hiç bir zaman herhangi bir katılımcıya őnyargı sunulmamaktadır.

13 Sıparış\Teklif Uygulaması: VOİCE: ‘VOICE’ dediğimiz ‘Direct box’ üzerinden veya sabit hatlı telefon üzerinden Sabit hata gerçekleşen telefon görüşmeleri herzaman kayıtlıdır Çep telefonlar kayıtlı deyil ve bu nedenle işlem aşamasında kulanılmamalıdır.

14 Sıparış\ Teklif Uygulaması: Alıcı\Satıcı tarafından direk olarak teklife tıklayarak. Kırmızı Fiyat – karşıda güvenilir isim. Komisyoncular tarafından tıklayarak. Pembe fiyat – kredinin uyumsuz olduğu zamanlarda. EKRAN ÜZERİNDEN:

15 Sıparış\Teklif Uygulaması: YAHOO MESSENGER: Messenger üzerinden verilen sıparışlar daha sonra fıxed hatlı telefonla onaylanmalıdır.

16 Sıparış\Teklif Uygulaması: Sıparış veya teklif verilirken tacirin sıparışa dayanan koşullarını net bir şekilde komisyoncuya belirtilmesi önemlidir. Örneğin: Teklifin geçerlilik süresi, Hacim, PnC, kulanılması gereken ticaret sözleşmesi. Türkiye piyasasında teklif verirken aşağıdaki koşulara özellikle dikatli etmek gerekir. –Ödeme Teminatı\ Performans Teminatı –Ödeme Koşulları –Ticari sözleşme –Tedarik başlangıçı–özellikle BOM, BOY gibi bir ürünlerde –DAP – Delivery at border. –Para birimi. –EET, CET –Baz Yük, Peak –Tüzel Şahıs –CBTC

17 Işlem Onayı:Blotter Bütü işlemler telefonda veya ekranda onaylandıktan sonra blotter dediğimiz arka ofis sistemimize kayıd olur. Blotter’de bulunan işlemler, hata yapmaktan kaçınmak için, tekrar kontrol edilir ve tekrar müşteriye onaylanır. Onay olduktan sonra resmi onay makbuzu müşteriye FAX, EMAL veya EFETNET üzerinden gönderilir.

18 Resmi Onay Makbuzu:

19 Turkiye Elektrik Ekranı

20 Jason Curtis Manager CEE, SEE, Turkish, Italian and Spanish Power. jason.curtis@tradition.com Serkan Bayraktar Energy Broker SEE serkan.bayraktar@tradition.com Tradition Financial Services Ltd. Beaufort House 15 St. Botolph Street London EC3A 7QX Tel. +44 (0) 20 7198 1500 www.tradition.com Tradition Contacts

21 Teşekkür Ederiz Tradition (TFS)


"Tradition (TFS): Tezgah Üstü Elektrik Piyasaları: Güney Doğu Avrupa Orta Doğu Avrupa ve Türkiye:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları