Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ETRM Türkiye Elektrik Piyasası ve ETRM TRADE © EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ETRM Türkiye Elektrik Piyasası ve ETRM TRADE © EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 ETRM Türkiye Elektrik Piyasası ve ETRM TRADE © EĞİTİMİ
15-16 Mayıs 2014, İSTANBUL  ETRM, Türkiye Elektrik Piyasası Eğitimi'ni Mayıs tarihlerinde katılımcılara sunmaktadır.  Elektrik piyasası hakkında temel bilgilerin sunulacağı bu eğitim, elektrik ticareti hakkında detaylı bilgiye de yer vermektedir. Eğitimde; perakende enerji satışı, enerji ticareti, ikili anlaşmalar piyasası, enerji ithalat ve ihracatı, tezgah üstü piyasalar (OTC) hakkında bilgiler verilecek bunların dışında elektrik fiyatlarını oluşturan bileşenler dikkatlice incelenecektir. 2 Gün olarak planlanmış olan eğitimimize ilişkin detaylı programı izleyen sayfada bulabilirsiniz. Türkiye Elektrik Piyasasının temel bileşenleri ile elektrik fiyatlarının oluşumunun detaylı olarak aktarılacağı eğitimin ikinci gününde ETRM Trade© yazılımı ile katılımcılara Türkiye Elektrik piyasalarının tamamı tek bir ekranda simüle edilmiş halde sunulacak ve teorik kavramların gerçek piyasalarda nasıl işlediğini görmeleri sağlanacaktır. ETRM Trade, ETRM’nin sadece eğitim amacıyla geliştirdiği ve Türkiye Elektrik Piyasasının tüm piyasa bileşenleri ile simüle edildiği bir yazılımdır. Katılımcılar, teorik olarak edindikleri bilgileri bu simülasyon üzerinden uygulama ve sanal bir ticaret ortamında bilgilerini pekiştirme imkanı bulmaktadırlar. TÜRKİYE ELEKTRİK PİYASASI Eğitimi Mayıs 2014 günleri gerçekleştirilecektir. Arzu eden katılımcılar iki gün süren bu eğitimin sadece istedikleri tek bir gününe de katılabilmektedir. Eğitim dili Türkçe olacaktır. Eğitim Yeri: İstanbul (Radisson Blu Hotel Istanbul Şişli) TÜRKİYE ELEKTRİK PİYASASI EĞİTİMİ + ETRM TRADE/ 2 Gün Toplam Fiyat: 990 EUR+ KDV Eğitimin sadece istenilen tek günü için Fiyat: 575 EUR+KDV Eğitimimize aynı firmadan birden fazla katılımcı olması durumunda: 2 katılımcı için %10, 3 katılımcı ve üstü için ise %20 indirim uygulanmaktadır. Kontenjanımız sınırlı olduğundan, katılımcıların en geç 12 Mayıs 2014 Cuma tarihine kadar kayıt  yaptırmaları rica olunur. Eğitime kayıt yaptırmak için adresine mail atarak başvuru formunu talep edebilirsiniz. Sorularınız için Candaş Gülez ) ile irtibata gecebilirsiniz.

2 Türkiye Elektrik Piyasası Eğitim Programı
GÜN 1 Elektrik Piyasalarının Yapısı ve İşleyişi Türkiye Elektrik Piyasası Gün Öncesi Piyasası Genel esaslar Teklif setleri PTF Hesaplama Metodolojisi Teklif Verme Yaklaşımları Göp Süreçleri Dengeleme Güç Piyasası DGP Genel Esasları Yük Tahminleri Kısıt Yönetimi İkili Anlaşmalar Piyasası Tezgahüstü Piyasalar Teminatlandırma Enerji Ekonomisi Enerji Değer Zinciri Farklı Üretim Teknolojileri Farklı Üretim Teknolojilerinin Maliyetleri Merit Order ve Kaynaklara göre Dağılım Fiyat oluşumunda makroekonomik analiz Arzı oluşturan bileşenler Talebi oluşturan bileşenler Yük Eğrisi Elektrik üretimi ve tüketiminin direk ilişkisi Üretim ve Tüketim kesişim grafikleri Elektrik Piyasalarında Fiyatın Oluşumu Marjinal maliyet nedir? Talepte belirsizlik ve volatilite Yakıt maliyetinde belirsizlik ve volatilite Kısıt Yönetimi Hidro üretiminde belirsizlik Soğuk Sıcak Başlama maliyetleri ve Verimlilik Eğrileri Verimlilik nedir? Yük alma ve Yük atma Verimlilik eğrilerinin modellerde kullanılması İletim kısıtları Elektrik Fiyatları Elektrik Fiyatlarının Temel Sürücüleri Baz, pik ve pik dışı kavramları Spot piyasalarda fiyat volatilitesi ve fiyat tahmini Fiyat tahmini GÜN 2 ETRM TRADE © Türkiye Elektrik Piyasası Simülasyonu

3 ETRM TRADE© ETRM Trade (C) yazılımı ile Türkiye elektrik piyasalarının tamamı tek bir ekranda simüle edilmiştir. ETRM Trade(C) simulasyonu kullanılmak suretiyle aşağıdaki konularda teorik bilgiler pekiştirilerek pratik yapılmaktadır. Varlık ve Pozisyon Yönetimi; Denge Üretim Planlama Fiziksel Pozisyon, Ticari Pozisyon Optimizasyon Merit Order Risk Yönetimi Kur riski Fiyat riski Miktar riski Operasyonel risk Santrallerin Fiziksel Özellikleri; Kapasite, minimum kararlı üretim Marjinal maliyet, yük faktörü, verimlilik Elektrik Piyasaları; TCAT, ithalat/ihracat, çalışma prensipleri Gün Öncesi Piyasası, Teklif Verme, Talimat İkili Anlaşmalar Piyasası, Bid/Offer OTC Piyasası Dengeleme ve Güç Piyasası Eğitmenler Hakkında Murat Kutlutürk ETRM kurucu ortağıdır. Murat Kutlutürk 12 yılı aşan bir süre Türkiye'nin önemli bankalarının proje finansmanı ve yatırım bankacılığı bölümlerinde çalışmıştır. Enerji projeleri geliştirme ve değerlendirme; şirketlere yatırım danışmanlığı verilmesi ve stratejik ortaklıklar konularında uzmandır. Enerji sektörüne ilişkin yoğun saha tecrübesine sahip olup, üretimden dağıtıma sektörün her alanında faaliyet gösteren enerji firmalarına danışmanlık yapmaktadır. Candaş Gülez ETRM kurucu ortağıdır. Candaş Gülez 12 yıldan fazla bankacılık ve finans sektörürün farklı bölümlerinde çalışarak finans ve bankacılık sektörüne ilişkin organizasyonel değişim, iş süreçleri ve yeniden yapılandırılmaları konularında uzman olmuştur. Ayrıca borçlu alacaklı ilişkileri yönetimi, değişim yönetimi uygulamalarının tasarlanması ve yürütülmesinde uzman olup, halen ETRM kurucu ortağı olarak görevine devam etmektedir.

4 ETRM EĞİTİMLERİ KATILIMCI REFERANSLARIMIZ


"ETRM Türkiye Elektrik Piyasası ve ETRM TRADE © EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları