Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tetikçi Shooter Filmin Orjinal Adı: Shooter Vizyon Tarihi: 11 Mayıs 2007 Yapım Yılı Ve Yapım Yeri : 2007 - ABD Tür: Aksiyon Süre: 124 Dk. Yönetmen: Antoine.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tetikçi Shooter Filmin Orjinal Adı: Shooter Vizyon Tarihi: 11 Mayıs 2007 Yapım Yılı Ve Yapım Yeri : 2007 - ABD Tür: Aksiyon Süre: 124 Dk. Yönetmen: Antoine."— Sunum transkripti:

1

2 Tetikçi Shooter

3 Filmin Orjinal Adı: Shooter Vizyon Tarihi: 11 Mayıs 2007 Yapım Yılı Ve Yapım Yeri : 2007 - ABD Tür: Aksiyon Süre: 124 Dk. Yönetmen: Antoine Fuqua Senaryo: Jonathan Lemkin, Stephen Hunter Oyuncular: Danny Glover, Mark Wahlberg, Kata Mara, Elias Koteas, Michael Peña, Brian Markinson Yapımcı: Lorenzo Di Bonaventura, Ric Kidnev

4 Filmin şuan vizyonda.

5 Filme Dair Kısa Özet En iyi olduğu alanda artık işi bırakmış olup da tecrübesine ihtiyaç duyulan kişi olmasıdır. Mark Wahlberg, bir zamanların ünü heryerde duyulmuş kusursuz nişancılarındadır. Bu işleri bırakmış olmasına rağmen bir gün önemli bir son görev için kendisinden fikir istenir. Mark, bu işi kabul ettiğinde kısa sürede görevin altında yatan esas hedefi sonadan anlamıştır.

6 Kendisine görevi verenlerin esas amacı Amerikan Başkanı’na bir süikast düzenlemektir. Bu şartlar altında Mark’ın hedefi tamamen değişir. Onun amacı artık bu komplonun sırlarını çözmek ve Başkan’ı başına geleceklerden yana korumaktır.

7 Filmin başlangıcı

8 Eleştiri Arkadaşlar kısacası bu film bir aksiyon filmidir. Onuru ve ülkesine olan sevgisiyle hareket eden bir tetikçiyi anlatan filmin başrolünde Oscar'a aday gösterilen Mark Wahlberg var. ‘’Bir zamanlar Marky Mark adıyla rap alemlerinde takılan bir oyuncudur.’’ Film de beğenmediğim nokta bir orduya 2 adamı göndermişler.

9 Size yeni bir şey vaat etmiyor. Bilindik konular, alışılmış karakterler. Ancak kendini izletebilen, sürükleyici bir aksiyon. Wahlberg zaten yetenekli bir aktör tabii ki fakat bu gibi roller de ona ayrı bir yakışıyor. Eski bir askerin her ne pahasına olursa olsun adalet ve doğrulardan kopmayışını ve bu uğurda gerekirse karşısına kendi devletini alışını izliyoruz. Çok derin izler bırakmayacaktır. Filmin bir cümlesinde de belirtildiği gibi, Oliver Stone'un "JFK"inden esinlenmeler var gibi geldi biraz bana.

10 Burda arkadaşı vurulmuş ve arkadaşını orada yalnız bırakıp helikopter ve askerlerden kaçıyor. Silah arkadaşları telsize cevap vermiyor.

11 Yani kim olursa olsun, yıllarca çatısı altında bulunduğunuz kurumlar da dahil olmak üzere, insanlığa ve kanunlara aykırı bir işler çeviriyorsa, onların karşısında da aynı şekilde güçlü ve kararlı durabilme fikrinden bahsediyorum. Ancak tabii ki çok derin okumalar yapmaya lüzum yok, sonuçta başından sonuna kadar saf bir aksiyon "Shooter". Aksiyon filmlerinin olmazsa olmazıdır. Merak edenleri ve ara sıra şöyle eğlencelik filmler tercih etmek isteyenleri pişman etmeyecektir.

12 ‘’Bu film her ne kadar bir romandan da alınmış olsa da film harikadır. ‘’ Point Of İmpact’’ Onura ve adalete inanan bir asker, ihanete uğradıktan sonra ‘’inzivaya’’ çekilir.’’ İnziva çekilmek:insanlardan kaçıp, dünyayla ilgisini keserek, hiçbir şeyle ilglenmeyerek, tek başına bir köşeye çekilip yaşamak.

13 Bu adama(Mark Wahlberge) yalan yanlış şeyler söylüyorlar aslında bütün kameralar onu çekiyor. O başkana suikast düzenleneceği yeri gezerken aslında bazı devlet adamları başkanı öldürmek istiyor. Ve başkanı öldürmek için bunu kullanıyorlar. O teftişe çıkarken aslında onu suikastçi olarak tanıtıyorlar.

14 Burda ABD başkanına suikast düzenleneceği yeri geziyor gözlemliyor.

15 Suikast yerini teftiş ederken polisler tarafından vurulmuştur.

16 Burda çok eski bi hemşire kız arkadaşının yanına geliyor. Kapıyı çalıyor kız arkadaşı korkuyor.

17 Burda kız arkadaşı yarasını iyileştirmek istemedise de arkadaşı olduğu için iyileştiriyor. Kız korkuyor çünkü polisler tarafından arandığı için.

18 Burda da mahkemede yargılanıyor ve suçsuz olduğu kanıtlanıyor çünkü silahtan cıkan mermi onun tüfeği ile alakası yok. Çünkü onun tüfeğinin mermi milemetriği kendisi özel ürettiği için hiçbir mermi ona uymuyor.

19 Hatta burda da deniyor.

20 Antoine Fuqua'nın böyle bir yapımdan, başından sonuna sıkılmadan izlenebilen bir film ortaya cıkartmıştır. filmlerde bile kamera önü ve arkasındaki isimlerin işlerini ne kadar iyi yaptıklarından söz ediyorum. Sadece öykü anlatımıyla değil, en ufak roldeki adamın bile iyi oynaması, setlerin tasarımı, patlama sahnelerinin kurgulanışı, insan bedenine gerçekten de bir merminin saplandığını düşündürten efektler vb.

21 Ben bu filmi gerçekten de herkese tavsiye ederim. Bu hayatında hiç kimseye güvenmeyin bence, bu kişi devlet adamı polis olsa bile ve film de de bunu görüyoruz. Ve bu film gerçek hayattan alıntı bir film olduğunu da duymuştum.

22 Filmin sonunda Kate Mara ve Tetikçi birbirlerine kavuşmaktadır. O suikastten sonra.

23 Baş Kahramanlar Danny Glover Mark Wahlberg Kate Mara Elias Koteas Michael Peña Brian Markinson

24 Danny Glover Burda tetikçinin evine gelip başkana suikast olacağını söyleyip o bölgede teftiş yapmasını istemiştir. Başkana suikast düzenleyen vatan haini devlet adamıdır.

25 Mark Wahlberg Filmin başrol oyuncusudur.(TETİKÇİ)

26 Kate Mara Tetikçinin kız arkadaşı(HEMŞİRE)

27 Elias Koteas Bu da aynı Danny Glover gibi vatan hainidir.

28 Michael Peña Mark Wahlberg(TETİKÇİ)’ nin silah arkadaşıdır.

29 Bu bir FBI polisidir ve tetikçi(mark Wahlberg)’i kurtarmak için elinden geleni yapmıştır. Brian Markinson

30 Mehmet Milli


"Tetikçi Shooter Filmin Orjinal Adı: Shooter Vizyon Tarihi: 11 Mayıs 2007 Yapım Yılı Ve Yapım Yeri : 2007 - ABD Tür: Aksiyon Süre: 124 Dk. Yönetmen: Antoine." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları