Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOHUMDAN FİDANA ELİF DUMANLI 6-C 725.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOHUMDAN FİDANA ELİF DUMANLI 6-C 725."— Sunum transkripti:

1 TOHUMDAN FİDANA ELİF DUMANLI 6-C 725

2 1. GÜN 1 adet kâse alıp dibine pamuk koydum. Sonra nohutları pamuğun üzerine koyup üstünü tekrar pamukla kapattım. Yeteri kadar su koyup aydınlık bir yere çimlenmesi üzere bıraktım. Nohut ektiğim kâselerden birine güzel sözler, diğerine sinirli bir şekilde olumsuz sözler söyledim.

3 2.GÜN Sabah kalktığımda bitkilerimden biri ile ilgilendim ve konuştum oysa diğeri ile hiç ilgilenmedim. Şuan ikisinin görüntüsü aynı hiçbir değişiklik yok.

4 3. GÜN Her iki bitkime de eşit bir miktarda su verdim. Ama fazla ilgi ve sevgi gösterdiğim tohumlarım filizlendi. Diğeri ise daha yavaş gelişme göstermektedir.

5 4. GÜN Bu sabah bitkilerimi suladım. Sevdiğim bitki daha hızlı filizleniyor. Filizlerinin rengi ise sarı renkli.

6 5. GÜN Filizler yeşillenmeye başladı. Üzerindeki pamuklardan dışarı çıkmasını engellemek için biraz aldım.

7 6. GÜN Bugün yine aynı şekilde ilgi verdiğim hızla büyürken diğeri hafiften çürüdü.

8 Artık filizler tamamen yeşillendi ve pamuğun dışına çıktı.
7. GÜN Artık filizler tamamen yeşillendi ve pamuğun dışına çıktı.

9 RAPOR Hipotez: Olumlu ve olumsuz sözler bitkinin çimlenmesini ve gelişimini etkiler. Her canlıya olduğu gibi bitkilerin de sevgi ile daha hızlı gelişim gösterdiklerini gözlemledim. Aynı gün aynı şartlarda iki ayrı kâseye nohut ektim. Her ikisine de aynı zamanda eşit miktarda su verdim. Yalnız bitkilerden birisi ile arada zaman zaman konuştum ve sevgi gösterdim. Diğer bitkim ile su vermenin dışında hiç ilgilenmedim. Sevgi gösterdiğim bitkim daha çabuk ve daha hızlı gelişim gösterdi.

10 Ve çok daha sağlıklı ve daha güzel çimlenme dönemi geçirdi
Ve çok daha sağlıklı ve daha güzel çimlenme dönemi geçirdi. Ona göre diğer bitki daha zayıf ve daha sağlıksız büyüdü bu durumda bitkilerinde sevgiye ve ilgiye ihtiyacı oluğunu öğrendim. Sevgi ile büyüyen her şeyin çok daha sağlıklı olduğunu gördüm. Bunu genel anlamda düşünürsek insanların hayvanların bitkilerin yani doğada var olan tüm canlıların sevgiye ihtiyacı vardır. Hayat sevgiyle daha güzel… Hipotezim doğrudur.

11 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM !!!!


"TOHUMDAN FİDANA ELİF DUMANLI 6-C 725." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları