Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

En sevilen komplo teorisi: “Ay”a iniş gerçek mi?”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "En sevilen komplo teorisi: “Ay”a iniş gerçek mi?”"— Sunum transkripti:

1 En sevilen komplo teorisi: “Ay”a iniş gerçek mi?”

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Güneş ışınları atmosfer içinde difüzyona uğrar, bu yüzden güneş ışığını doğrudan alamayan yerler de aydınlanır. Atmosfer olmasaydı, difüzyon olayı olmayacağından gölge yerler aydınlanamazdı, tam karanlık olurdu. Ay’da atmosfer olmadığına göre resimler nerede çekilmiş olabilir?

17 Resimlerde sağ tarafta bulunan ışık kaynağına bakın, sonra resmin sol tarafındaki anten ve uzay aracının gölgelerine bakın. TAM OLARAK TERS! Resmin ortasında bir sehpa üzerinde kamera görülüyor, bu resmi ise, kameranın hemen sol tarafında ortadan çekilmiş olduğunu anlıyoruz, çeken kişinin gölgesi bulunuyor bu da ters! Işık kaynağı bu kişinin ardından geliyor ki gölgesi önde!

18 Bu resimde kameraman daha rahat izleniyor
Bu resimde kameraman daha rahat izleniyor. Aracın sol ön tarafında gölgesi var ama sağ tarafta ise ışık kaynağı. Yani ışık tam önden geliyor resimde ise gölge tam ters tarafta bulunuyor.

19 Bu resimde ışık kaynağı solda, astronotun gölgesi tamam ama ortadaki aracın gölgesi yine ters

20 Aynı gölge hataları var!

21 Aynı gölge hataları

22 Resimler panoramik kamera ile çekilmiş
Resimler panoramik kamera ile çekilmiş. Doğal olaylar bazı gariplikler böyle izah edilebilir. Ama bu gariplikler derecenin ortalarında bulunması hiçbir zaman izah edilemeyecek.

23

24

25

26

27

28 Soldaki resme bir bakın, sizce normal mi
Soldaki resme bir bakın, sizce normal mi? Bir daha bakın, özellikle gölgelere dikkat edin. Aynı yönde olmadıklarını fark edeceksiniz.

29 Bu yandaki resimde ise gölgede kalan astronot tamamen karanlık olması gerekirken açıkça aydınlık görünüyor!

30 Şimdi de yandaki resmi ele alalım, Ay’da ışık dünyadaki gibi atmosfer olmadığı için yayılmaz, sadece ışığın düştüğü yerler aydınlanır kalan yerler ise zifiri karanlıktır.

31 Ancak ilk bakışta normal gelen bu resimde, astronotun sağ tarafı gölgede kalmış olmasına rağmen (gölgenin açısından bakın) yine de aydınlık.

32 Bu nasıl olabilir? Ayrıca arkada hiçbir yıldız görünmüyor, oysa Ay’ın atmosferi yok ve tüm yıldızlar açıkça görülmeli…

33 Üstteki resme bir bakın. Bu bayrak sizce nasıl dalgalanıyor
Üstteki resme bir bakın. Bu bayrak sizce nasıl dalgalanıyor? Ayda atmosfer olmadığına göre bayrağın sabit durması gerekmez mi? Ayrıca yine yıldız yok…

34 Soldaki resim hayli ilginç
Soldaki resim hayli ilginç. Neredeyse yanyana duran iki astronotun gölgeleri arasındaki fark o kadar büyük ki. Bunun Güneş ışığı ile yapmanız imkansız…

35 Şimdi soldaki resme bir bakın
Şimdi soldaki resme bir bakın. Üsttekine Neil Armstrong’un ayağının yerde yaptığı izi görüyorsunuz. Bu çok normal çünkü ayın yüzeyi toz ile kaplı.

36 Oysa bu resimde Ay Modülünün ayağının yere batmadığını görebilirsiniz
Oysa bu resimde Ay Modülünün ayağının yere batmadığını görebilirsiniz. Tonlarca ağırlıktaki modül nasıl oluyor da bir alüminyum folyo gibi havada duruyor. Hem de iniş sırasında hiç toz kalkmamış ve ayağın üstüne konmamış!

37 Apollo seferleri sırasında 30. 000’in üzerinde resim çekildi
Apollo seferleri sırasında ’in üzerinde resim çekildi. Soldaki de onlardan biri. Gayet normal bir kalkış sahnesini gösteriyor (Apollo eve dönerken).

38 Ama bir saçmalık var… “Bu resmi kim çekti???”

39 (Belki astronotlardan biri orda kalmış ve dünyaya kart atmıştır çektiği resmi ne dersiniz???...)

40 Bizler aya çıkıldı mı çıkılmadı mı bilmiyoruz ama, umarım sizler de birazda olsa şüphe uyandırmışızdır….

41 VOLKAN KAHYALAR ELİF CANBAZ MEHMET ALİ AYDIN
HAZIRLIYANLAR: VOLKAN KAHYALAR ELİF CANBAZ MEHMET ALİ AYDIN


"En sevilen komplo teorisi: “Ay”a iniş gerçek mi?”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları