Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJE NEDİR ? Mehmet ŞAHİN ÇORUM. BU BİR PROJE MİDİR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJE NEDİR ? Mehmet ŞAHİN ÇORUM. BU BİR PROJE MİDİR ?"— Sunum transkripti:

1 PROJE NEDİR ? Mehmet ŞAHİN ÇORUM

2 BU BİR PROJE MİDİR ?

3 Veya bu? www.zihnisinir.com

4 Ya da bu?

5 Projenin Tarihçesi Proje ve projeye dayalı yönetim yeni bir kavram mıdır? Proje ile günlük etkinlikler arasında bir fark var mıdır?

6 Proje nedir? Zaman: Hedef: Yenilik: Karmaşa: Risk: Her proje belirli bir zamanda gerçekleşir. Her projenin bir veya daha fazla özel hedefi vardır. Her proje yeni ve daha önce yapılmam ış görevler içerir. Her proje çeşitli tekil görevlerden oluşur. Her projenin kısmen veya tamamen başarısız olma riski vardır.

7 Proje ; bireysel ya da grup olarak, belli bir amacı sınırlı bir süre içerisinde gerçekleştirmek üzere, bu amaca ulaşmak için kimlerle, ne zaman, nasıl, hangi etkinliklerde bulunulacağının, maliyet ve gelirlerin ne kadar olacağının açık, net ve ölçülebilir bir şekilde tanımlanıp planlandığı faaliyetler serisi olarak tanımlamak mümkündür.

8 Kaynaklar İnsan Kaynakları Malzeme Kaynakları Parasal Kaynaklar

9 Proje fikrinin belirlenmesi Proje fikrinin analiz edilmesi, ilgi sahipleriyle toplantılar Projenin planlanması Projeye kaynak bulunması Projenin uygulanması Projenin izlenmesi ve değerlendirilmesi 1 2 5 4 3 6 Proje Döngüsü

10 Proje hedefi SMART SMART (measurable) ölçülebilir (achievable) ulaşılabilir (realistic) gerçekçi (time related) zaman belirten (spesific) özgün


"PROJE NEDİR ? Mehmet ŞAHİN ÇORUM. BU BİR PROJE MİDİR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları