Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REHBERLİK ÇALIŞMALARI. 01 NİSAN 2012 Saat: 10:00 YAKLAŞIK 1.700.000 ADAY ve SİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REHBERLİK ÇALIŞMALARI. 01 NİSAN 2012 Saat: 10:00 YAKLAŞIK 1.700.000 ADAY ve SİZ."— Sunum transkripti:

1 REHBERLİK ÇALIŞMALARI

2 01 NİSAN 2012 Saat: 10:00 YAKLAŞIK 1.700.000 ADAY ve SİZ

3 Heyecanlı ve gergin olmanız çok doğal, unutmayın sınava giren yaklaşık 1.700.000 aday da sizinle benzer duyguları yaşıyor. Düşünceli olun, çünkü karşılaştığınız herkes inanın en az sizin kadar zorlu bir mücadele veriyor. Platon

4 SINAVA KISA BİR SÜRE KALA BAŞARI İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

5 Öncelikle iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğinize inanın ve kendinize güvenin. YGS konularını büyük oranda tamamlamış olan adayların,haftada bir ya da iki gün YGS denemesi yapmaları,işledikleri konuların hangilerinde eksikleri olduğunu görmelerine ve ona göre önlem almalarına fırsat verecektir. Ben hayatımın hiçbir anında karamsarlık nedir tanımadım. Mustafa Kemal ATATÜRK

6 Konu eksiklerinizi kapatmak için çalışmalarınızı sürdürün. Farklı yayınların soru bankalarından yararlanırken seçici olunmalı. Birbirini tekrar eden testler yerine farklı ve kendinizi zorlayacağını düşündüğünüz testleri tercih etmelisiniz. Bu konuda öğretmenlerinizden destek almayı ihmal etmeyin. Normal bir adamın, elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden çok iyidir. G. Gracian

7 Şu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak deneme sınavlarını değerlendirirken, “Bu sonuç benim için uygun mu,sonucu beğenmiyorsam değiştirmek için ne yapmalıyım?” soruları sorulmalı. Sonuçlar istendiği gibi değilse değiştirebilmek için neler yapılması gerektiği düşünülmeli.(Çalışma süresini mi, zamanını mı yoksa çalışmanın içeriğini mi değiştirmek gerektiği sorulmalı.

8 Yeterince deneme sınavı uygulaması yapın, geçmiş yılların üniversite sınav sorularını mutlaka çözün. Kesinlikle LYS çalışmaları bırakılmamalı ve çalışma sürelerinin en az yarısı LYS konularına ayrılmalı. YGS konularıyla ve LYS konularını paralele olarak çalışma MART ayının başına kadar devam ettirilebilir.

9 Yaşamın devam ettiği düşüncesini akıllarından çıkarmamalı ve 15 günde bir kendilerine zaman ayırıp,ilgi alanlarına yönelik çalışmalar yapmalılar. Yarın yaparım deme, bugün dünün yarını değil mi? Dün neleri yapmayarak bugüne ertelediniz? Ertelememenin en iyi yolu: ŞİMDİ YAP! ÜŞENME, ERTELEME, VAZGEÇME!

10 Uyku düzeninize dikkat edin. Ne çok az ne de fazla uyuyun. Hangi saatte öğrenme kapılarının açık olduğu belirlenmeli, bu saatte yapılan çalışmalar çok daha kalıcı olacaktır ve öğrenilen bilgiler uzun süreli hafızaya kaydedilebilir. Özellikle biyolojik saatinizi ayarlamak açısından sınava iki hafta kala aynı saatte yatıp, sınav sabahı kalkacağınız saate kalkmaya özen gösterin.

11 Sınava az bir süre kala riskli ve tehlikeli sporlardan uzak durun,piknik vb. faaliyetler yapmayın, sağlığınıza dikkat edin. Yorucu olmayan açık hava yürüyüşleri yapabilirsiniz.

12 Hem yeni bilgiler öğrenme hem de öğrenilenleri tekrar ve soru çözümü yoluyla pekiştirmek için epey zaman var. Herkes kendisine uygun bir programla şu andaki durumundan çok daha iyi yerlere gelebilir ve puanını yükseltebilir. Önemli olan kendinize olan güveninizi kaybetmemenizdir.

13 Sınav yaklaştığında temel beslenme alışkanlığınızda ani bir değişim fizyolojik dengenizi bozacağından yediklerinize dikkat edin.

14 GÜNLERDEN BİR GÜN KURBAĞA YARIŞI DÜZENLENMİŞ!!! HEDEF YÜKSEK BİR KULENİN TEPESİYMİŞ...

15 KALABALIK ONLARI GÖRMEK VE ALKIŞLAMAK İÇİN TOPLANMIŞ YARIŞ BAŞLAMIŞ

16 ASLINDA KİMSE ONLARIN TEPEYE VARACAKLARINA İNANMIYORMUŞ VE ŞÖYLE KONUŞUYORLARMIŞ ARALARINDA

17 « BOŞUNA !!! NASIL OLSA BAŞARAMAYACAKLAR... » KURBAĞALAR YAVAŞ YAVAŞ CESARETLERİNİ KAYBETMEYE BAŞLAMIŞLAR

18 YALNIZ BİR TANESİ BÜTÜN GÜCÜYLE TIRMANMAYA DEVAM EDİYORMUŞ... VE İNSANLAR KONUŞMAYA DEVAM EDİYORLARMIŞ

19 HAKİKATEN YAZIK !!! NASIL OLSA TEPEYE VARAMAYACAKLAR !

20 VE KURBAĞALAR YENİLGİYİ KABULLENMEK ZORUNDA KALMIŞLAR... BİR TANESİ HARİÇ ! O, BÜTÜN KOŞULLARA RAĞMEN DEVAM EDİYORMUŞ...... SONUÇTA, O BİR TANESİ HARİÇ, HEPSİ YARIŞI TERK ETMİŞLER... O İSE KULENİN TEPESİNE TEK BAŞINA ÇIKABİLMİŞ...

21 HERKES ŞAŞKINLIK İÇİNDE BUNU NASIL BAŞARDIĞINI MERAK ETMİŞ ! İÇLERİNDEN BİR TANESİ ONA YAKLAŞIP BU YARIŞI NASIL TAMAMLADIĞINI SORMUŞ... VE GÖRMÜŞ Kİ.......

22 O SAĞIRMIŞ !!! SİZ SİZ OLUN NEGATİF DUYGULAR TAŞIMA ALIŞKANLIĞI OLAN İNSANLARI DİNLEMEYİN...

23 TEŞEKKÜR EDERİZ

24


"REHBERLİK ÇALIŞMALARI. 01 NİSAN 2012 Saat: 10:00 YAKLAŞIK 1.700.000 ADAY ve SİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları