Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?"— Sunum transkripti:

1 ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?

2 ÖDEV NEDİR? okulda öğrenilen bilgi ve yaşantıların kalıcılığını sağlamak veya bu bilgi ve yaşantıları genişletmek amacıyla öğretmenler tarafından öğrencilere evde yapmaları için verilen çalışmalardır

3 Öğrenciler ev ödevlerini yaparken yeni malzemeler kullanmalı
ve yeni deneyimlerde bulunmalıdırlar. Bu deneyimler, öğrencilerin bilgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını ve geliştirmelerini, eksik yönlerini tamamlamalarını, bağımsız ve düzenli ders çalışma alışkanlığı kazanmalarını,

4 dolayısıyla derslerinde başarılı olmalarını sağlamaktadır.
okul dışındaki bilgi kaynaklarını kullanmalarını ve verilen sorumluluğu yerine getirmeyi öğrenmelerini, dolayısıyla derslerinde başarılı olmalarını sağlamaktadır. Öğrencilerin düşüncelerini geliştirmeyen, yaratıcılığını desteklemeyen ve ezberciliğe yönelten ev ödevlerinin, eğitim açısından bir anlamı bulunmamaktadır.

5 anne babalara çocuklarının okul hayatıyla ilgilenmeleri için
Aynı zamanda ev ödevleri, anne babalara çocuklarının okul hayatıyla ilgilenmeleri için bir fırsat vermektedir. Aileler, çocuklarına uygun çalışma ortamı hazırlama, gerekli malzemeleri sağlama, istendiğinde yardımcı olma gibi yollarla çocuklarının ev çalışmalarında, dolayısıyla eğitim ve öğretimlerinde önemli bir role sahip olmaktadır.

6 ANNE-BABA NELER YAPABİLİR?
Çocuklarına uygun çalışma ortamı ve araç-gereç sağlamalıdırlar. Çocuğun rahat çalışabilmesi için dikkatini dağıtacak uyaranların olmadığı bir odasının olması, odasında çalışması için gerekli araç-gerecinin olması ödevlerini yapmasını kolaylaştıracaktır.

7 Çocukla birlikte günlük plan yapılarak,
neyin ne zaman yapılacağı belirlenmeli ve planda derslerle ilgili çalışmalar için yeterli süre ayrılmalıdır. Çocuğa, küçük yaşlardan itibaren planlı yaşama alışkanlığı kazandırılmalıdır. Yapılan planın, (olağanüstü durumlar dışında) taviz verilmeden uygulanması sağlanmalıdır.

8 Çocuk yardım istediğinde yardımcı olmalıdırlar.
Bu yardım, çocuğun ödevini yapmaya değil, onu yönlendirmeye yönelik olmalıdır. Çocuklar ödevlerini yaparken zorlandıklarında veya ödevlerle ilgili çeşitli soruları olduğunda en yakınlarında bulunan yetişkinin yardımına ihtiyaç duyabilmektedirler. Anne babaların çocuklarının tüm sorularını cevaplaması mümkün olmayabilir.

9 BU DURUMDA NE YAPACAĞIZ?
Bu durumda anne babaların çocuklarının sorularına ilgisiz kalmamaları, başvuru kaynaklarını göstererek uygun rehberlikte bulunmaları gerekmektedir. Anne babaların, çocuklarının yerine ödevlerini yapmaları ise çocukların çalışma alışkanlığı kazanmalarını ve sorumluluk duygusunu geliştirmelerini engelleyecektir.

10 Anne babalar, çocuklarının
ev ödevlerini kontrol etmelidirler. Ödevlerin okulda sunulmadan önce, evde anne babalar tarafından kontrol edilmesi, çocuklara yaptıkları hataları düzeltme ve eksiklerini tamamlama fırsatı verecektir. Ayrıca çocuğun ödevini bitirince takdir edilmesi öz güven ve öz disiplinini geliştirici bir pekiştireç olacaktır.

11 Anne babaların çocuklarının ödevlerine karşı aşırı ilgili veya ilgisiz, baskıcı ve arkadaşlarıyla kıyaslayıcı tutumları, çocuğun ödevlerden hoşlanmamasına ve ödevini yapamama kaygısı duymasına neden olabilir. Anne babaların çocuklarına ev ödevlerinde destek ve rehberlik veren tutumlar sergilemeleri gerekmektedir.

12 ödevini yaparken sıkılmasını önlemek için
Çocuğun ödevini yaparken sıkılmasını önlemek için kısa süreli aralar vermesi sağlanmalıdır. Rahatlatıcı bir müzik dinlemek, bir şeyler yiyip içmek ya da vücudunu hareket ettirmek yararlı olacaktır.

13 Konularımızı mümkün olduğu kadar
ders saatleri içinde bitirmeye çalışıyoruz. Ancak program gereğince kalıcı öğrenmeyi sağlayacak olan etkinliklerin yani çalışma kitaplarındaki etkinliklerin ve diğer ek çalışmaların düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

14 ek çalışma kağıtları verilsin ya da verilmesin
Öğrenciler, ek çalışma kağıtları verilsin ya da verilmesin her gün okulda işlenen konularla ilgili tekrar ve pekiştirme çalışmalarını yapmalıdırlar. Bu çalışmalar öğrenmenin bir gereğidir. Bir öğrencinin, okul açık olduğu sürece, her gün yapacağı çalışması vardır.

15 Çocuğumuzun yaşındayken ne isterdik, ne beklerdik?
Lütfen,çocuğunuzun yaptığı çalışmayı inceleyerek yanlışları varsa düzeltmesini sağlayınız. Çalışmasından dolayı takdirlerinizi belirtiniz. Yapamadıklarınızı bizlere havale ediniz. Ve lütfen, kendinizi çocuğunuzun yerine koyarak düşününüz. Çocuğumuzun yaşındayken anne babamızdan ne isterdik, ne beklerdik? İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER.


"ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları