Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları"— Sunum transkripti:

1 Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları

2 Ulaşım araçları ilk nasıl ortaya çıkmıştır?
İnsanlar belirli alanda sayıları arttıkça o alana sığmayıp başka yerlere gitme ihtiyacı duymuşlardır.Bunun kolay bir hale gelmesi içinde belirli icatlar yapmışlardır.

3 Kara Ulaşımında Yapılan Araçlar

4 At Arabası At arabasının icadı tekerleğin icat edilmesi ile başlamıştır.Tahta parçalarına monte edilerek zamanla binek hayvanlar yardımıyla kullanılan araçlar halini almışlardır.

5

6

7 Günümüzde at arabaları köylerde ve kasabalarda kullanılmaktadır.

8 Bisikletler 1791 yılında ilk modeli çizildi ve insanların büyük dikkatini çekti.Çünkü çok az bir kuvvetle nasıl hareket ettiğini büyük bir durum olarak görüyorlardı.

9

10

11 Otomobiller Hayvan gücü kullanılmadan, itmeden veya çekmeden kendiliğinden hareket edebilen öz itmeli taşıtlardır.  İlk araba buhar gücüyle çalışırken zamanla motorla çalışanları yapılmıştır.

12

13

14

15 Demiryolunda Yapılan Araçlar

16 Trenler Tren raylar üzerinde giden lokomotif ve vagondan oluşan araçtır.İlk tren 1800’lü yıllarda İngilterede kullanılmaya başlanmıştır ve buhar gücüyle çalışmıştır.

17

18

19

20

21 Deniz Yolunda İcat Edilen Araçlar

22 Gemiler Akarsu ve Göl kenarındaki köylüler başlarda kütükler ile başka köylere giderken daha sonra küçük sandallar yapmışlardır.

23 İLK KÜREKLE ÇEKİLEN GEMİ İSE ; Akdeniz’de ticaret yapmak istemesi sonucu ortaya çıkmıştır.Daha sonra ise buharla çalışan gemiler icat edilmiş.

24

25

26

27

28 Hava Yolunda Yapılan Araçlar

29 Uçaklar Öneceleri uçan balonlar ile hayvan taşınarak hayvan ticareti yapılıyormuş.Daha sonra 1903’te Wright Kardeşler tarafından uçak icat edilmiş ve ilk deneme sürüşleri yapılmıştır.12 saniye sürede 3 metre yukarı havalanarak 30 metre yol alan uçak insanları şaşkına çevirmiş.

30

31

32


"Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları