Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zamanında uyumalı, zamanında uyanmalı, okula geç kalmamalıyız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zamanında uyumalı, zamanında uyanmalı, okula geç kalmamalıyız."— Sunum transkripti:

1 Zamanında uyumalı, zamanında uyanmalı, okula geç kalmamalıyız.
OKUL HAZIRLIKLARIM Okulda yeni bilgiler öğrenir, yeteneklerimizi ve becerilerimizi geliştiririz.Bunun için bizlere bazı görev ve sorumluluklar düşer. Okula hazırlıklı gitmek görev ve sorumluluklarımızdan biridir. Ödevlerimizi zamanında ve eksiksiz yapmalıyız. Okul çantamıza gerekli araç gereçleri yerleştirmeliyiz. Zamanında uyumalı, zamanında uyanmalı, okula geç kalmamalıyız.

2 Okul giysilerimizi akşam hazırlamalıyız.
Okul hazırlıkları, düzenli olmamızı ve derslerimizi daha iyi anlamamızı sağlar. Böylece daha başarılı oluruz.

3 Arkadaşlarımızı Seçerken 1
Birbirine karşı sevgi, saygı ve anlayış gösteren kişilerden her birine arkadaş denir. Arkadaşlarımız hayatımızda önemli bir yer tutar. Arkadaşlarımızla birlikte oyun oynar, ders çalışırız. Onlarla duygularımızı paylaşırız. Birlikte eğlenir, mutlu olur, üzülürüz.

4 Arkadaşlarımızı Seçerken 2
Yaşamımızın büyük kısmını birlikte geçirdiğimiz, birçok şeyi paylaştığımız arkadaşlarımızı iyi seçmeliyiz. İnsanların arkadaşlarında bulunmasını istediği özellikler genellikle • çalışkanlık • yardımseverlik • iyimserlik • samimiyet • güvenilirlik • akıllılık • sayı • hoşgörü • cesurluk • dürüstlük • anlayış • uyumluluk

5 Günlük yaşamımızda bazı davranışlarımıza dikkat ederek arkadaşlarımızla ilişkilerimizi güçlendirebiliriz. İşte size birkaç ipucu: ✷Her zaman güler yüzlü olalım. ✷ Arkadaşlarımızın duygularını anlamaya çalışalım. ✷ Arkadaşlarımızın yanlış davranışları olduğunda onları uyaralım. ✷ Arkadaşlarımıza onlar sevdiğimizi söyleyelim. ✷ Yardım istediklerinde onlara yardım edelim. ✷ Eleştirilerini hoş karşılayalım. ✷ Paylaşımcı ve güvenilir olalım. ✷ Sorunlarımızı kavga etmeden, konuşarak çözelim

6 Okulda İletişim Kurarken
Zamanımızın büyük bir bölümünü okulda geçiririz. Burada öğretmenlerimiz, arkadaşları-mız ve okul çalışanlarıyla birlikte oluruz. Bu insanlarla sürekli iletişim kurarız. İletişim kurarken uygun davranışlarda bulunmalıyız. Öğretmenlerimize karşı her zaman saygılı olmalı, sözlerini dikkatle dinlemeliyiz. Öğretmenimize “siz” diye hitap etmeliyiz.

7 Okulda İletişim Kurarken
Okul çalışanlarına karşı saygılı davranmalı , onların işlerini kolaylaştırmalıyız. Arkadaşlarımızla iyi ilişkiler kurmalıyız. Konuşmalarımızda nezaket ifadeleri kullanmalıyız. Onlara karşı hoşgörülü olmalıyız. Sözlerini kesmeden dinlemeliyiz. Arkadaşlarımızla yardımlaşmalıyız.

8 Duygularımızı Söylüyoruz
Duygular; belirli bir olay, durum ya da kişilerin iç dünyasında uyandırdığı mutluluk, korku, kızgınlık, üzüntü gibi hislerdir. Bir arkadaşlarımızdan hediye alınca mutlu oluruz. Bir oyunu kazandığımızda seviniriz. Beklemedi¤imiz, ani olaylarda korkabiliriz. Arkadaşlarımızla sorun yaşadığımızda üzülebilir, haksızlığa uğradığımızda kızabiliriz.

9 devam Duyguları paylaşmak bir ihtiyaçtır. Önemli olan duygularımızı uygun şekilde ifade etmektir. Kızgınlık olumsuz bir duygudur. Kızgın olduğumuzda kontrolümüzü kaybedersek kendimize ve çevremizdeki insanlara zarar verebiliriz. Kızgın olduğumuzda nasıl davranacağımızı bilirsek bu duygunun ilişkilerimizi etkilemesini engelleyebiliriz.

10 Kızgın olduğumuzda, ✷ Sakin olmaya çalışmalıyız.
✷ Derin derin nefes almalıyız. ✷ Asla kötü sözler söylememeliyiz. ✷ Sesimizi yükseltmemeliyiz. ✷ Şiddete başvurmamalıyız. ✷ Duygularımızı nazik ifadelerle söylemeliyiz.

11 Yanlı Davranış Yanlı davranış, olaylar karşısında taraflı davranış göstermektir. Örneğin,arkadaşımız haksız olduğu hâlde onu sevdiğimiz için haklıymış gibi davranmak, insanlara lakap takmak, onların özellikleriyle alay etmek, dışlamak yanlı davranışlardır.

12 Yanlı Davranış Yanlı davranışların nedeni, duygularımızın bizi etkilemesi, olayları iyi anlamamak olabilir. Bu tür davranışlar ilişkilerimizin bozulmasına neden olur. İnsanların güvenini kaybederiz. Bu nedenle yanlı davranışlardan kaçınmalı, herkese saygı duymalıyız.

13 Duyarlı Olmalıyız İletişim kurarken insanları kırmamaya, onlara karşı kibar davranmaya özen göstermeliyiz. .İletişim kurduğumuz insanların ihtiyaçlarına, sorunlarına karşı düşünceli davranmamız gerekir. Bu davranış şekli duyarlı olmaktır. Örneğin, kendisine şaka yapılmasını istemeyen arkadaşımıza şaka yapmamalıyız.

14 Sorun Çözme Yöntemi: 1. Sorunu tanımlayınız.
2. Kimlerden yardım alacağınızı belirleyiniz. 3. Çözüm yollarını düşününüz. 4. Uygun çözüm yoluna karar veriniz. 5. Karar›ı verdiğiniz çözüm yolunu uygulayınız.

15 Kroki Kroki, bir yerin kuş bakışı görünüşünün
ölçüsüz olarak kâğıt üzerine küçültülerek çizilmesidir. Kuş bakışı görünüş ise bir yerin yüksekten görünümüdür.

16 Kazanmak ve Kaybetmek Belli bir amacı, kuralı olan eğlenceli etkinliklere oyun denir. Oyun oynayarak eğleniriz. Oyunlar yaratıcılığımızı, düşünme yeteneğimizi artırır. Arkadaşlıklarımızı geliştirir.

17 Kazanmak ve Kaybetmek Oyunlarda kazanmak kadar kaybetmek de doğaldır. Oyunu kaybetmek, kurallara uyma-mak ya da gerekli davranışlarda bulunmamak-tan olabilir. Oyunu kaybettiğimiz zaman üzülmemeli,niçin kaybettiğimizi düşünmeliyiz. Oyunların eğlenmek için oynandığını unutmamalıyız.

18 Okul Kurallarına Uymazsak
Okullar toplu olarak yaşadığımız yerlerdir. Toplu yaşanan her yerde olduğu gibi okulda da uyulması gereken kurallar vardır. Okul Kuralları ✷ Okula zamanında gelmek ✷ Okul ve sınıf eşyalarını özenli kullanmak ✷ Yerlere çöp atmamak ✷ Koridorlarda koşmamak ✷ Okul çalışanlarına karşı saygılı olmak

19 Okul Bize Neler Kazandırır? M 27
Okul, toplu olarak öğretim yapılan yerdir. Okulda hayatımız boyunca kullanabileceğimiz bilgiler öğreniriz. Okul sayesinde yetenekleri-miz,yaratıcılığımız gelişir. Okulda yalnız bilgi öğrenmeyiz. İnsanlarla nasıl konuşulacağını,kurallara uymanın gerekliliğini, doğru ve yanlış davranışları da öğreniriz. Okul bize hayatta başarılı olmanın yollarını öğretir. Okul bizi hayata hazırlar.

20 Kaynakları Tutumlu Kullanmak
İnsanların daha sağlıklı olmak ve daha iyi görünmek için kendilerine yaptıkları bakıma kişisel bakım denir. Her bireyin kişisel bakım yapması gerekir. Kişisel Bakım İçin Neler Yapılır? ✷ Belirli aralıklarla banyo yapılır. ✷ Yemeklerden sonra dişler fırçalanır. ✷ Tırnaklar kesilir. ✷ Yemeklerden önce ve sonra eller yıkanır. Kişisel bakım yaparken kaynaklardan yararlanırız. Bunlardan bazıları su, elektrik, sabun, şampuan, diş macunudur. Bu kaynaklar dikkatsiz kullanıldığında tükenir. Bu yüzden kaynakları kullanırken özenli davranmalıyız. Diş macununu yeteri kadar kullanmalıyız. Suyu boşa akıtmamalıyız. İşimiz bitince lambayı kapatmalıyız. Kaynakları özenli kullanmak aile bütçesine katkı sağlar.


"Zamanında uyumalı, zamanında uyanmalı, okula geç kalmamalıyız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları