Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hak Sorumluluk Nedir? Nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hak Sorumluluk Nedir? Nedir?"— Sunum transkripti:

1

2 Hak Sorumluluk Nedir? Nedir?
Hak ve sorumluluklar birbirlerinin tamamlayıcısıdır. Bir grup ya da kurumda hak sahibi olmayı da beraberinde getirir. Ayrıca haklarımızı kullanabilmemiz, öncelikli olarak hangi haklara sahip olduğumuzu bilmemize bağlıdır.

3 Evdeki Sorumluluklarımız
Evdeki Haklarımız Ailemiz yeme, içme, barınma gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılamalıdır. 16 yaşına kadar bir işte çalıştırılmamak hakkımızdır. Eğitimimiz için ailemizin gereksinimleri yapması gerekmektedir. Evdeki Sorumluluklarımız Huzurlu bir aile ortamına uygun davranışlar sergilemek. Derslerimde başarılı olabilmek için gerekli çalışmaları yapmak. Odamı düzenli ve temiz tutmak.

4 Okuldaki Sorumluluklarımız
Okuldaki Haklarımız Temel eğitim görmek, en iyi şekilde öğrenmek. Eğitim gördüğümüz yer temiz ve güvenli olmalıdır. Teneffüse çıkmak. Okuldaki Sorumluluklarımız Dersin huzurunu bozmamak, derse katılmak. Çevreyi temiz tutmak, çöpleri yere atmamak. Derse zamanında girmek.

5 Toplumdaki Haklarımız Toplumdaki Sorumluluklarımız
Oyun oynamak, müzik dinlemek. Sevgi ve saygı görmek. Gezmek, eğlenmek, sinemaya gitmek… Toplumdaki Sorumluluklarımız Başkalarını rahatsız etmeyecek tonda müzik dinlemek. Kötü ve küfürlü konuşmamak. Trafik işaretlerine uymak, çevreyi temiz tutmak, otobüste yaşlı ve hamilelere yer vermek…

6 Sonuç olarak; Yaşama hakkıdır. En önemli hakkımız
Haklarımızın bazıları yasalarla, bazıları ise ahlaki kurallarla güvence altına alınmıştır. Toplu yaşamın gereği olarak başkalarının haklarına saygılı olmalı ve duyarlı davranmalıyız. Sorumluluklarımızı aksatmamalı ve hakların bütünleyici olduğunu unutmamalıyız.

7

8


"Hak Sorumluluk Nedir? Nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları