Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Salih Zeki Anadolu Lisesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Salih Zeki Anadolu Lisesi"— Sunum transkripti:

1 Salih Zeki Anadolu Lisesi
Tarih öncesi çağlar Salih Zeki Anadolu Lisesi Eskişehir Nurdan Gül Kökten Nurdan Gül Kökten

2 Seramik ,hayvanları evcilleştirme
Tarih öncesi çağlar Nurdan Gül (KÖKTEN) ÇAĞLAR HAVALAR BARINAKLARI SİLAHLARI GEÇİM KAYNAKLARI ÖNEMLİ BULUŞLARI KABA TAŞ ÇAĞI Sıcak Açıklıkta Kaba taşlar Toplayıcılık yok YONTMA TAŞ ÇAĞI Soğuk Mağaralar Sapan , Balta Avcılık, Toplayıcılık Ateş CİLALI TAŞ ÇAĞI Mevsimler İlkel evler Balta, Mızrak İlkel tarım Seramik ,hayvanları evcilleştirme

3 Nurdan Gül (KÖKTEN)

4 Nurdan Gül (KÖKTEN)

5 Nurdan Gül (KÖKTEN)

6 MADEN DEVİRLERİ: 1. Bakır Devri (Kalkolitik):  Kolay işlenen ve bol bulunan fakat sağlam olmayan bir madendir.  Silah yapımında da kullanıldı. 2. Tunç Devri:  Bakır ve kalayın karışımı Tunç (Bronz) dur.  Bakırdan daha sağlamdır.  Bölgeler arası ticaret artmış ve ilk site (kent) devletleri kuruldu.  İlk yerel krallıklar ortaya çıktı. (Sümer, Akad, Hitit)  İlk kez altın ve gümüş işlendi.  Anadolu, yazılı tarih dönemlerine girdi. 3. Demir Devri:  İlk demir aletler Mısır ve Mezopotamya’da kullanıldı.  Daha sert bir maden olduğu için buna sahip olan devletler güçlüdür. GENEL ÖZELLİKLER:  Tarih öncesi dönemlerin devirlere ayrılmasında, kullanılan araç-gereçlere dikkat edilir.  Tarih öncesi dönemlere karanlık devirler de denir.  Bütün devirler bütün toplumlarda aynı anda yaşanmamıştır.  Her toplum bütün devirleri sırasıyla yaşamamıştır.  Devlet düşüncesinin ortaya çıkması Tunç devrindedir.  İnsanların ihtiyaçları, icatları ortaya çıkarmıştır. Nurdan Gül (KÖKTEN)

7 Neolitik Dönem'de insanlar, tarımsal ürünleri depolayıp ihtiyaçları oranında kullanmış, yetiştirdikleri hayvanları dilediğince tüketebilmişlerdir. Bu durumun aşağıdakilerden hangisini insanlar için sorun olmaktan çıkardığı savunulabilir? A} Göç olgusunu B) Vahşi hayvan saldırılarını C) Isınma ve barınma ihtiyacını D) Açlık ve beslenme endişesini E) Yabancı kavimlerin baskılarını I. Ateşin kullanılması II. İnsanların mağaraları barınak olarak kullanmaları III. Avcılık ve toplayıcılığın temel geçim kaynağı olması Paleolitik Dönem'e ait yukarıdaki dorumların hangilerinin daha sonraki dönemlerde giderek yaygınlaşması beklenebilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) i ve II E) II ve III Nurdan Gül (KÖKTEN)


"Salih Zeki Anadolu Lisesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları