Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Araç Takip, Servis Takip ve Filo Yönetim Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Araç Takip, Servis Takip ve Filo Yönetim Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Araç Takip, Servis Takip ve Filo Yönetim Sistemleri
FİLOTİM ARAÇ TAKİP SİSTEMLERİ Araç Takip, Servis Takip ve Filo Yönetim Sistemleri

2 Servisim Ne Zaman Gelicek ?
Aracım Nerede ? Servisim Ne Zaman Gelicek ?

3 Filotim Araç Takip Sistemleri
Bilgisayar yada akıllı telefon üzerinden 7/24 şekilde Araçlarınızı istediğiniz her yerden izleme yapabileceğiniz GPS/GPRS tabanlı bir sistemdir.

4 Filotim Araç Takip Nasıl Çalışır
Araç takip cihazı Aracın yerini GPS Uyduları vasıtası ile belirler. GPRS Bağlantısı ile bilgiler Filotim serverlarına Aktarılır. Filotim Sunucuları bu bilgileri sisteme aktarır. İnternet Bağlantısı olan her yerden bu bilgilere ulaşılabilir.

5 Sistemi Nasıl Kullanabilirim ?
Araçlarınızı izlemek için, internet olan her yerden takip edebilirsiniz.Bu araçların Hızları, rotalarını servis raporlarını, geriye dönük izlemeleri hız ihlallerini, duraklamalarını ve çok sayıdaki özelliği bu sistemden bulabilirsiniz.

6 Filotim Araç Takip Sistemleri
Kullanıcılar, araçlarına montajı yapılan Filotim Araç Takip Cihazı ile kendilerine sağlanan Kullanıcı Adı ve Şifre ile internette istedikleri Hız limiti aşımı, uzun rölantide bekleme, uzun duraklama, aracın bilgi harici çekilmesi gibi kullanıcının seçeceği bazı önemli ihlaller anında cep telefonlarına SMS ve/veya internet üzerinden şeklinde kullanıcıya ulaştırılacaktır.

7 Filotim Araç Takip Sistemleri
Filotim harita takip ekranı ile, cihazın bize göndermiş olduğu son konum bilgileri harita üstünde gösterilir. Bu bilgiler Aracın çalışma durumu, son konum bilgisi ve hız dır.

8 Sistemdeki Alarmlar Acil Durum
Kontak Kapalı iken Aracın Hareket Etmesi Çekilme Çalınma Aşırı Rolanti Uyarısı Hız Aşımı Sıcaklık Değişimi Cihaz Sökülmesi Mesai Dışı Kullanım Bölge İhlalleri Kart Okuma ihlali

9 Araç Programlama Mesafeye Göre Programlama: Arac günlük km sınırı durumuna göre olarak mesaj veya mail gönderir. Coğrafi Bölgeye göre Programlama: Araç Belirlenen bölgeye girdiği zaman otomatik olarak mesaj veya mail gönderir. Mesai saatine Göre Programlama: Araç belirlenen saatler dışında çalıştığı zaman otomatik olarak mesaj veya mail gönderir. Rut Programlama: İşaretlenmiş yolların dışına otomatik olarak mesaj veya mail gönderir.

10 Araç Raporları RAPORLAMA ÖZELLİĞİ
Araçların geçmiş bilgileri Gün/Saat/Dakika aralıklarında genel raporlar, ihlal raporları ve faaliyet raporları gibi çok detaylı raporlar alınabilmektedir. Hız Raporu Aktivite Raporu Sıcaklık Raporu Konum Raporu Bekleme Raporu İş Başlangıç ve Bitiş Raporu Rölanti Raporu Mesai Dışı Kullanım Raporu Durak İhlal Raporu Sürücü Raporu KM Bazlı Araç Raporu Toplu KM Raporu Aynı Konum Raporu Seyahat Raporu Bakım Raporu Rölanti Raporu Isı Raporu Mesai Dışı Kullanım

11 Sistemin Faydaları Zamanında dağıtım ile hizmet memnuniyetinin artması, Zamansız durma ve gereksiz molaların önlenmesi, Hız kontrolunun izlenmesi nedeniyle trafik kazalarının azalması, Doğru hızda seyretme nedeniyle yakıt tasarrufunun artması, Maaşlardaki fazla mesailerin azalması, Müşteri iptallerinin, aramalarının ve ek ödeneklerin azalması, Araçların gün içinde yetkisizce durmasının önlenmesi, Sürücünün izlenme nedeniyle üzerine aldığı sorumluluğun artması ve yakıtını limit bir şekilde kullanmasının sağlanması, Sorumluluğunu bilen iyi bir sürücü kadrosunun sağlanması, Düzgün ve zamanında bir dağıtım yapılmasıyla ikinci sevkiyatlara gerek kalmaması,

12 Sistemin Faydaları Dünyanın her yerinden internete girilmesiyle izlenmeye başlanabilir. İnsan ve araçların güvenliğini sağlar. Yer ve rota tespiti yapar. Araçları ve yetkili personeli kontrol altında tutar. Takip eder, yönetir, yönlendirir. Anlık veya geçmişe dönük olarak izler. Hem grafik hem de metinsel olarak raporlamalar yapar. Anında müdahale imkanı verir. Nakliye sipariş ve dağıtım kapasitesini arttırır. Lojistik destek sağlar. İş hacmini ve kalitesini yükseltir. Zamandan ve yakıttan tasarruf sağlar.

13 Kimlik Kartı Tanıma SÜRÜCÜ/ŞÖFOR TANIMA ÖZELLİĞİ
Sürücü tanımı yapılarak araçların anlık ve geçmişte hangi sürücü tarafından kullanıldığını bilinmektedir.

14 Motor Bloke Etme ARAÇ BLOKE ETME ÖZELLİĞİ
İhtiyaç duyulduğunda mesafe sorunu olmaksızın, araçlar üç aşamalı olarak bloke (durdurma) yapılabilmektedir. Durdurma genelde yakıt pompasına montajı yapılmaktadır.

15 Kimlik Kartı Tanıma ISI-NEM TAKİP VE KONTROL ÖZELLİĞİ
Soğuk zincir araçlarının ısı ve nem değerleri, değer aşımları takip ve kontrol edilebilmektedir. Değer aşımları anında merkez bilgisayarlarına bildirilmektedir. Oluşturulmuş alarm senaryoları vasıtası ile de oluşan alarm sinyalleri sisteme tanımlanmış mail adreslerine ulaştırılmış olacaktır.

16 Öğrenci Servisi Takip ve Kontrol Sistemi
Okul Taşımacılığında Veli Bilgilendirme Sistemi Velilere: Öğrencilerin Güvenli ve Konforlu seyahat etmelerini sağlamak amacıyla tasarlanmış en son iletişim teknolojilerini kullanan cihazlar, yazılım ve servisin tamamını kapsar. Servisin uydu üzerinden sokak, cadde ilçe ve il gibi izlenmesi ve Bölge Tanımlama hizmeti ile Sabah servis eve yaklaştığı zaman, Servis okula girdiği zaman, Akşam Servis eve yaklaştığı otomatik olarak SMS atmaktadır.

17 Öğrenci Servisi Takip ve Kontrol Sistemi
Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemleri; herhangi bir servis aracının takibinin yapılmasını sağlayan, bu amaçla özel yazılımlar temeli üzerine kurulmuş olan bir sistemdir. Özellikle okul servis araçları için geliştirilen sistem; servis aracının güzergah ve hız takibini yapar. Böylece, özellikle okul servislerinin maksimum oranda güvenliğini sağlar.

18 Öğrenci Servisi Takip ve Kontrol Sistemi
Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi SMS ile Bilgilendirme Sistemi Velilere Servisin durumu ile alakalı bilgi vermektedir. Bu Bilgilendirme de 3 aşamadan oluşmaktadır. Servis Sabah Eve Yaklaştığı Zaman Servis Okula Girdiği Zaman Servis Akşam Eve Yaklaştığı Zaman Bilgilendirme mesajı atmaktadır.

19 Öğrenci Servisi Takip ve Kontrol Sistemi
VELİ İZLEME HESABI TANIMLAMA Her veli için tanımlanacak olan kullanıcı adı ve şifre ile, veli çocuğunun kullanmış olduğu servisi internet üzerinden izleyebilecektir. Bu uygulama sistem mühendislerimiz tarafından servislerin kullanılacağı zamanlar da aktif edilmesi sağlanarak, ilgili servisin bu amaç dışında kullanımlarında velilerin servisi izleme imkanını ortadan kaldıracaktır. Sistem otomatik olarak velinin izleme ekranlarına ‘Bu saatler arasında izleme yetkiniz yoktur’ uyarısı verecektir.

20 Faydaları Okul servislerinde, güzergah takibi ve hız kontrolü sayesinde çocukların güvenliği en üst seviyede sağlanır. Ebeveynlerin servisin güzergahını takip edebilmelerini, çocuklarının okula gidiş, dönüş saatlerinden haberdar olmalarını sağlar. Servisin eve geldiği zamanın SMS ile gönderilmesi sayesinde, ebeveynlerin dışarıda çocuklarını beklemelerini ya da geç kalmalarını engeller. Hız kontrolü sayesinde servis şoförünün hızlı gitmesini engeller. Güzergah takibi, geliş, gidiş zamanlarının belirlenmesi sayesinde velilerin gereksiz yere evham yapmalarını engeller. Veliler istedikleri an servisin nerede olduğunu öğrenebilir. Hangi öğrencinin, servis aracını ne kadar süre beklettiği belirlenebildiği için, gereksiz  zaman kaybı ve geç kalma riskleri ortadan kalkar.

21 Teşekkürler… DT MOBİL Teknoloji Ürünleri Tel. : 0216 474 24 14 Fax
Teşekkürler… DT MOBİL Teknoloji Ürünleri Tel : Fax :


"Araç Takip, Servis Takip ve Filo Yönetim Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları