Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri"— Sunum transkripti:

1 Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri

2 GPS Global Positioning System (Küresel Konumlandırma Sistemi)
ABD Savunma Dairesi ve Ulaştırma Dairesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Önceleri askeri amaçlı planlanmış ancak sonra özel kullanıma açılmıştır. mil yükseklikte 24 adet Uydudan oluşmaktadır. Dünyanın her yerinde, her hava koşulunda, 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Ücretsizdir. GPS alıcısı olan herkes kullanabilir.

3 GPRS SMS General Packet Radio Service Short Message Service
GSM Avantajları: Belirli bir bölge içinde hizmet verebilen Telsiz şebekelerine göre çok daha geniş bir kapsama alanı vardır ve teknolojik altyapısı veri iletişimine uygundur. Uydu telefonlarına göre kapsama alanı daha dar olmasına rağmen yerleşim yerleri ve karayollarının tamamına yakınının kapsama alanı içinde olması sebebiyle ihtiyacı karşılamaktadır. Uydu telefonlarına göre hem cihaz hem de işletme maliyetleri çok ucuzdur ve istenildiğinde operatör kolaylıkla değiştirilebilir. Alternatif Kablosuz İletişim Teknolojileri: Telsiz ve Uydu Telefonu Cep Telefonu şebekesi üzerinden sesli görüşme dışında verilen veri iletişimi hizmetleri.

4 Araç İzleme Sistemi Nasıl Çalışıyor?
Araçlara monte edilen Mobil Veri Cihazında bulunan GPS alıcısı GPS Uyduları sayesinde aracın bulunduğu konumu ve hızını tespit eder. Cihaz bu bilgiyi içinde bulunan GSM telefon sayesinde GPRS şebekesi üzerinden Merkeze gönderir. Merkezde bu bilgiler veritabanında saklanır ve kullanıcılara internet üzerinden gönderilir. Kullanıcılar bilgisayarlarındaki yazılım sayesinde araçlarını harita üzerinde izleyebilir.

5 Araçlarımı Nasıl izliyebilirim?..
Arvento gelişmiş yazılımlar ile birçok izleme seçeneği sunmaktadır. “Web” yazılımı ile arvento web sayfalarına bağlanarak, kullanıcı adı ve şifrenizi girip dilediğiniz her yerden araçlarınızı izleyebilirsiniz.

6 Araç Takip Yazılımı İle İzleme….
“Desktop” yazılımı sayesinde arvento kullanıcı programını bilgisayarınıza kurarak İnternet bağlantınız yavaş olsa bile sorunsuz bir şekilde araçlarınızı izleyebilirsiniz, çünkü desktop programı ile lisanslı haritalar ve uygulama yazılımı bilgisayarınıza yüklenecek, sadece konum bilgileri İnternet’ten gelecektir.

7 Pocket PC yazılımı ile izleme….
“Pocket PC” yazılımı ile  araçlarınızı GPRS üzerinden cep bilgisayarınızdan takip edebilirsiniz. 

8 Cep Telefonunuzdan izleme…
“Cep” telefonunuz ile kısa mesaj (SMS) göndererek de araçlarınızı sorgulayabilirsiniz. Ayrıca isterseniz arvento tüm alarm ve uyarı mesajlarını cep telefonunuza da gönderir. arvento kullanıcıları araçlarını artık cep telefonundan da takip edebiliyor. Bunun için aracın plakasını yazıp 3780 Turkcell arvento hattına kısa mesaj göndermek yeterli. Aracın bulunduğu yer ve hızı cep telefonuna gönderilecektir. Özel Filocell tarifesi ile giden ve gelen mesaj tek bir SMS olarak ücretlendirilmektedir.  

9 TEMEL SET ve AKSESUARLARI

10 Temel Set arvento Temel Set içeriği Mobil Veri Cihazı
Araç İzleme ve Yönetim Yazılımı Dünya ve Türkiye Karayolları, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana sokak detayında Sayısal Haritaları Güvenlik Anahtarı Kurulum CD’si Kullanma Kılavuzu Komuta Kontrol Merkezi 1 (bir) yıllık hizmet bedeli Araç montajı, Eğitim 2 (iki) yıl garanti

11 Mobil Veri Cihazı Teknik Özellikler www.arvento.com Model imt.01
Boyutları (En - Boy - Derinlik) 8.2x16.4x3.3 cm Arğırlık 270 gr GSM Modem Entegre, GSM900 / GSM1800, SMS, GPRS GSM Anten harici, dış ortam GPS Alıcısı Entegre, 12 Kanal, CS 43sn, WS 38sn, HS 2sn GPS Anten Giriş / Çıkış Genişleme Yuvası 4 adet çıkış, 6 adet dijital giriş (2 analog 10bit) Arayüz / Data RS232 Uyarı Göstergeleri Güç, GPS, GSM, GPRS ışıklı durum göstergeleri Güç VDC Bellek Kayıt Çalışma Sıcaklığı -20 oC ve +70 oC Bağıl Nem %20 - %85

12 Araç Takip Yazılımı Sayısal Haritalar
1. Türkiye Karayolları 2. Dünya Karayolları 3. Sokak Detayında İl Haritaları Yer ekleme özelliği ile harita üzerinde kullanıcı tarafından eklemeler yapılabilir.

13 Programlama Zamana göre Programlama: Araç belirlenen zaman aralılarında otomatik mesaj gönderir. Mesafeye göre Programlama: Araç belirlenen km. aralıklarında otomatik olarak mesaj gönderir. Coğrafi Bölgeye göre Programlama: Araç belirlenen bir bölgeye (her araç için bağımsız 32 nokta) girdiğinde veya çıktığında mesaj gönderir. Rut Programlama: İşaretlenmiş yolların dışına çıkıldığı (Ruttan Belirtilen uzaklık hariç) çıkıldığında merkeze mesaj gönderir. Anlık İzleme : Araç o anda bulunduğu konum bilgisini gönderir. Standart kurulumda araçlar 240 saniye zamana ve 400 m. Mesafeye göre programlanmaktadır.

14 Alarmlar Hız Limiti : Araç girilen hız limitini aştığı anda veya belirli bir süre bu hız limiti üzerinde gittiği durumda uyarı mesajı gönderir. Bekleme Süresi: Araç belirlenen bir bekleme süresini aşarsa uyarı mesajı gönderir. Hareket : Araç belirlenen saatler arasında hareket ettiğinde uyarı mesajı gönderir. GPS: Araç belirlenen bir süre boyunca GPS Uydularından konum bilgisi alamıyorsa merkez uyarılır. İletişim: Araçla belirlenen bir süre boyunca iletişim kurulamıyorsa merkez uyarılır. Rut : İlgili araç belirlenen rutun dışına çıktığında merkeze uyarır. İstenirse istenilen alarmlar cep telefonuna mesaj verir.

15 Araç Takip Yazılımı Araçlar on-line ve geçmişe yönelik olarak harita üzerinde izlenebilir, bulunduğu adres ve hızları yazılı olarak görülebilir. Araç üzerine tıklandığında araçla ilgili özet bilgiler (sürücüsü, taşıdığı yük vb.) görülebilir. Araçlar tek tek veya çeşitli gruplara göre sınıflandırılıp izlenebilir.İstenirse ekran birden fazla bölünerek de izlenebilir. Araçlar havadan programlanabilir. Hız, duraklama yapılan yerler vb. alarmlar tanımlanabilir ve her araç için ayrı ayrı raporlar alınabilir. Araç duruyor Araç hareket halinde Araçtan bilgi alınamıyor (tanımlanmış süre içinde)

16 Raporlar Geçmiş Güzergah Bilgileri Raporu Hız Raporu
Duraklama Yapılan Yerler Raporu Araç Program Durumları Raporu Kilometre Takip Raporu

17 Aksesuarlar Mesaj Kutusu :
Araç ile mesajlaşma için kullanılır. (SMS’e göre ekonomik fayda sağlar) Görüşme Kiti : Araçla telefon görüşmesini sağlar. Araç 1/10 numara arayabilir (Görüşme esnasında araç takibi mümkün olmaz). Acil Yardım Butonu: (Kuru kontak) Olabilecek herhangi bir tehlikede merkeze haber verir. İstenirse tek taraflı bir numarayı arayarak araç içi dinletilir. (Dinlenme esnasında araç takibi mümkün olmaz) Isı Sensörü : (Analog girişler) Aracın iç ısı değerlerini bildirir. Kapı Sensörü : (Kuru kontaklar) Araçta belirli kapıların açılıp kapandı bilgisini verir.

18 Sistemin Getirdiği Faydalar
Zamanında dağıtım ile hizmet memnuniyetinin artması, Zamansız durma ve gereksiz molaların önlenmesi, Hız kontrolunun izlenmesi nedeniyle trafik kazalarının azalması, Doğru hızda seyretme nedeniyle yakıt tasarrufunun artması, Maaşlardaki fazla mesailerin azalması, Müşteri iptallerinin, aramalarının ve ek ödeneklerin azalması, Araçların gün içinde yetkisizce durmasının önlenmesi, Sürücünün izlenme nedeniyle üzerine aldığı sorumluluğun artması ve yakıtını limit bir şekilde kullanmasının sağlanması, Sorumluluğunu bilen iyi bir sürücü kadrosunun sağlanması, Düzgün ve zamanında bir dağıtım yapılmasıyla ikinci sevkiyatlara gerek kalmaması,

19 Sistemin Getirdiği Faydalar (Devam)
Kurum performansı açısından Servis sürelerinin doğrulanması, İş geliştirmede iyi bir organizasyon sisteminin sağlanması, Bazı tüketici tartışmalarının anında çözülmesi, Gereksiz ve yetkisiz seyahatlerin önlenmesi, Sürücüler ile direkt olarak “on road” kontak kurulması, Filo yönetiminin etkili ve optimize bir şekilde kullanılması, Emniyet ve güvenlik düzeninin çok sağlam olması, Yazılım ve Harita güncellemesi ile Donanım maliyetlerinin olmaması, Dünyanın her yerinden internete girilmesiyle izlenmeye başlanabilmesi.

20 Sistemin İşletme Maliyetleri
GPRS ile 5 dk. zamana göre programlanırsa: Operatör Aylık Araç Başına İletişim Giderleri Özel İletişim ve KDV, tüm vergiler dahil Turkcell 1.28 YTL ( 1 KB = YTL)

21 MOBİL OTOMASYON SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ.
TEŞEKKÜR EDERİZ… arvento MOBİL OTOMASYON SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ. YÜCEL MARKONİ HBR.TUR.SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ. 1428 Sk no:1/1 KAHRAMANLAR / İZMİR pbx 5 hat


"Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları