Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DAHA ÇOK BAŞARI DAHA İYİ GELECEK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DAHA ÇOK BAŞARI DAHA İYİ GELECEK."— Sunum transkripti:

1 DAHA ÇOK BAŞARI DAHA İYİ GELECEK

2 Başarının en başarılı formülü
Einstein,başarıyı şöyle formüle ediyor: A = X + Y + Z A = Başarı X = Çalışma Y = Yerinde ve zamanında davranma Z = Dinlence ve Eğlence

3 Planlı ve programlı çalışmak zaman kaybını önler;başarıyı arttırır.
Üniversite,Anadolu ve Fen Lisesi sınavlarında,şans faktörünün oranı % O ‘ a yakındır Çünkü ,arkadaşlarınız işi şansa bırakmıyor.Planlı,programlı bir çalışma yürütüyor. Planlı çalışan arkadaşlarınız varken,sizin işi şansa bırakmanız,erkenden havlu atmak olacaktır.Planlı çalışmak nereye ve nasıl gideceğinizi önceden kararlaştırmaktır. Planlı ve programlı çalışmak zaman kaybını önler;başarıyı arttırır.

4 Başarmak istemiyorsanız bunları yapın
Sadece ,seçtiğiniz size ilginç gelen konular üzerinde durun. Dersten derse,konudan konuya atlayın. Zaman zaman hayale dalıp,çalışmanızı bölün. Düşünce kontrolünüz olmasın. Vakit geçirmek için şekillere anlamsızca bakın. Önemli kavramları atlayıp,öğrenme olayını hep sonraya erteleyin. Gözünüz,aynı cümleye dakikalarca takılı kalsın. Bazen sabırsızlıkla,bazen de sıkılma nedeniyle acele okuyun. Ders çalışma zorlaştığında ya da sıkıcı olmaya başladığında,çalışmayı tamamen bırakın. Bu tür ders çalışma ( ma ) !, kimseyi başarıya götürmez.

5 Ara vererek öğrenin Hiç ara vermeden çalışmaya kalkarsanız, “algılama gücü” bir süre sonra düşmeye başlar.Çok ara vererek çalışmayı devam ettirmeye kalkarsanız,bu kez de “hatırlama eğrisi” hızla düşmeye başlar. Oysa,çalışmayı kısa süreli dinlenme aralarıyla sürdürmek,hem öğrenilenlerin sindirilmesi hem de belleğin kendini toparlaması açısından son derece yararlıdır.

6 Önceden Ne kadar Çalışacağınızı Belirlemezseniz, çalışmanız sonunda Çok az şey Hatırlarsınız.

7 Belleği,öğrenmeye yoğunlaştırmak için ne yapmalısınız ?
Dinlerken not tutmalısınız.Öğretmenin anlattıklarının arkasındaki anlamları kavramaya çalışarak ön tahminlerde bulunmalısınız. İlgi duyulan şeyler daha çok hatırlanır. Birbirine bağlı,çağrışım yaptıran ve istisna olan şeyleri daha iyi hatırlıyoruz. Öğrenme sürecinin başında ve sonunda daha çok şey hatırlarız.Fakat öğrenme Sürecinin ortasında,hatırlama da bir düşme olur.Belleğimizde tutmak istediğimiz bir şey eğer anlamlıysa daha kolay ve çabuk kavranacaktır.

8 Etkin öğrenme için bunları yapın :
İyi bir öğrenme amacın belirlenmesiyle olur.Bu amaç,sizin itici gücünüz olacaktır. Amacınıza yaklaştıkça çalışma isteğiniz daha da artacaktır.Onun için ara ve ana amaçlar belirleyin ve bunlara ulaşmak için çaba gösterin.

9 Çalışma aralarında televizyondan uzak durun. Çünkü öğrenme üzerinde en bozucu etkiyi televizyon yapmaktadır.

10 Verimli Ders Çalışırken
Bedeniniz dimdik,her an atak ve aktif bir biçimde,önemsiz şeyleri bir kenara bırakarak,düşüncenizi önemli konular üzerinde yoğunlaştırmalısınız. Öğrenmek ve kavramak isteyen bir tutum içinde olmalısınız. Ders ayrımı yapmamalısınız.

11 Verimli Çalışmayı Engelleyen Tuzaklar
Müzik eşliğinde çalışmak Zorlanılan dersleri dışlamak Çalışma anında hayallere dalmak Uzayıp giden telefon konuşmaları yapmak Motivasyon noksanlığı,isteksizlik duymak

12 Amaç ve öncelikler belirlememek
Televizyona takılıp kalmak Sınav tekniklerini yeterince bilmemek Çalışırken uygun dinlenme aralıkları vermemek Düzenli tekrarlar yapmamak Arkadaşlara hayır diyememek

13 ders çalışırken en yüksek verimi sağlar ?
Nasıl bir zamanlama, ders çalışırken en yüksek verimi sağlar ? = 60 DERS TEKRAR DİNLENME Ders çalışmada en yüksek verimi sağlamak için,öğrenme seanslarının 45 dakikalık bölümlere ayrılması gerekir.

14 “Gece 2’ ye kadar ders çalıştım, sabah da saat 5’te kalktım.
Sınavım yine de iyi geçmedi.” Önemli olan,dersin başında kaç saat geçirdiğimiz değil,zamanı nasıl geçirdiğimizdir. Önemli olan,çok çalışmak değil,yerinde ve zamanında çalışmaktır.

15 “Bir gün çalışmamakla bir şey olmaz !”
… diyerek kendince geçerli bir gerekçe yaratan bir öğrencinin bu davranışı,bir sonraki ders çalışma sırasında,ona karşı,olumsuz kullanılmak üzere depo edilir. Yaşamın denetimi kendi elinizde olmalı ! Erteleme ; ertelemeyi doğurur. Her gün,amacımız doğrultusunda atacağınız küçük bir adım,yıl sonunda size istediğiniz başarıyı kazandıracaktır. Başarının başlıca sırrı,hiçbir işi ertelememektedir.

16 Ben çalışmadan da başarılı olurum !”
“Aklımı seveyim … Ben çalışmadan da başarılı olurum !” Bazıları ,kendine güvenmekle,hava atmayı birbirine karıştırırlar. Oysa başarının en kolay ve en kısa yolu ÇALIŞMAKTIR. %1 İLHAM %99 TER Dehanın % 1’i ilham, % 99’u terdir.

17 Bugünün dersini yarına bırakma !
Yarın çalışırım = Çalışmak istemiyorum “Ertelemek” hangi sebeple olursa olsun kötü bir çözüm yoludur. Bir şeyi yapmak için,en iyi ve elverişli zaman “bugün”dür.Ders çalışmanın, insanın keyfinin yerinde olması ya da olmamasıyla bir ilgisi vardır ama;bu ilgi en aza indirilmek zorundadır. Bu rahatlıktan kurtulmak ve zamanı doğru kullanmak,veriminizi arttırmak için program yapmalısınız . Çalışma programınızı hazırladıktan sonra,çalışma odanızın görülebilecek bir yerine koyarak günlük çalışmalarınızı düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Bugünün dersini yarına bırakma ! Yarın , artık bugündür!

18 DERS ÇALIŞMAYANLAR İÇİN DÖRT MEVSİM
Sonbahar Kış İlkbahar Yas

19 Yüksek sesle okuyun ! Okuduğunuzu belleğinizde yüksek sesle tekrarlayın.
Görerek, Dinleyerek, Okuyarak, Gözleyerek, Çalışarak, Tekrar ederek, Uygulayarak Öğren !

20 Unutmamak için öğrendikten sonra UYU
Öğrendiklerinizi,uykuda daha yavaş; uyanıkken daha hızlı unuturuz. Öğrenme üzerinde en az bozucu etkiyi yapan etkinlik “uyku”dur. Eğer bir şeyi kalıcı olarak öğrenmek istiyorsanız,uyumada önce küçük bir tekrar yapmanızda büyük yarar vardır.

21 Oturarak başarıya ulaşan tek varlık tavuktur !
Lütfen ayağa kalkın ! …

22 Başarısızlıklar asla son değildir…
Abraham LİNCOLN, 21 yaşında işinde başarısız olmuş, 22 yaşında bir yasama seçimini kaybetmiş, 24 yaşında tekrar işinde başarısız olmuş, 26 yaşında eşi vefat etmiş, 27 yaşında rıhsal bunalıma girmiş, 34 yaşında kongre seçimini kaybetmiş, 36 yaşında tekrar kongre seçimini kaybetmiş, 45 yaşında senato seçimini kaybetmiş, 47 yaşında başkan yardımcısı seçimlerini kaybetmiş, 49 yaşında tekrar senato seçimini kaybetmiş, 52 yaşında AMERİKA BİRLEŞK DEVLETLERİ’NE BAŞKAN SEÇİLMİŞ. Abraham LİNCOLN, eğer olayları başarısızlık olarak nitelendirseydi acaba başkan olabilir miydi?

23 Sınavı kazanmak ya da kazanmamak …
TERCİH SİZİN! Hayaller Durağı EĞLENCE ARKADAŞLAR Ders Çalışmak SORUNLAR TV-Telefon

24 Turlama Tekniği size ne kazandıracak ?
Sınavlarda Turlama Tekniğini ustaca kullanmak, başarı oranını önemli ölçüde yükseltmektedir.Turlama Tekniği 1. turda kolay soruların öncelikli olarak çözülmesi;zor ve zaman alan soruların ise 2. tura bırakılmasına denir. Turlama Tekniği size zaman kazandıracaktır.Sınavda soruları sırayla çözmek alışkanlığı zor sorulara takılan öğrenciye zaman kaybettirir.

25 Çözüme hangi testten başlamak
daha doğrudur... Testlerin çözüm sırası öğrenciden öğrenciye değişir.Önemli olan,en uygun çözüm sırasını,yıl içinde yaptığı test çözümü çalışmaları ile bulmasıdır. Genel ilke en başarılı olunan testten başlamaktır.

26 KENDİNE GÜVENMENİN ÖNEMİ
. ÇİÇERO kekeme olduğu halde,ağzına çakıl taşları doldurarak sahil boyunca dolaşıp,denize karşı bitmez tükenmez nutuk egzersizleri yapmış ve sonunda tüm zamanların en iyi hatiplerinden biri olmayı başarmıştır.

27 Aynı tür dersleri ard arda yerleştirmemeliyiz.
Yaptığımız Planın Tüm Bunları Sağlaması İçin Dikkat Etmemiz Gereken Bazı Noktalar Var : Derslerin dağılımını dengeli yapmalıyız. Ara vermeden uzun süreli çalışma verimsiz olur. En ideali 40 dk çalışmak,10 dk tekrar yapmak ardından 10 dk dinlenmektir. Aynı tür dersleri ard arda yerleştirmemeliyiz. Planımızda,derslerimizi mümkün olduğunca günün aynı saatlerine koymalıyız

28 ÇABUK UNUTULANLAR & ZOR HATIRLANANLAR
Tam anlaşılmamış konular Rakamlar ve İsimler Bilinçsizce,rast gele öğrendiklerimiz Aralıksız,uzun süre çalışma ile öğrenilenler Tekrarlanmayan bilgiler Mutsuz ve stresli anlarda öğrendiklerimiz İstenmeden zorunluluk hissiyle öğrenilenler Uykusuzken öğrendiklerimiz İlgi alanımıza girmeyenler Bir işe yaramayacağına inanılan bilgiler Pasif dinleme ile öğrenilenler Değişken zaman ve her yerde öğrenilenler

29 KOLAY HATIRLANAN & AZ UNUTULAN BİLGİLER
Tam anlaşılmış bilgiler Bilinçli olarak hafızaya kaydedilenler 40 dk (öğren)+10 dk (tekrar) + 10 dk (dinlen) şeklinde öğrenilenler Çok tekrarlanan bilgiler Mutlu,neşeliyken öğrenilenler İsteyerek öğrenilenler Üzerinde düşünülerek öğrenilenler Hep aynı zaman ve yerde öğrenilenler İlginç bilgiler Uykudan önce öğrenilip,tekrar edilenler Aktif dinleme ile öğrenilenler

30 ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR
MİMAR KEMAL ORTA OKULU TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLER


"DAHA ÇOK BAŞARI DAHA İYİ GELECEK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları