Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Büyük adamların hedefleri, diğerlerinin ise istekleri vardır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Büyük adamların hedefleri, diğerlerinin ise istekleri vardır."— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR: HÜSNİYE YILMAZ GÜLSEMİN ARZU EMİROĞLU

2 Büyük adamların hedefleri, diğerlerinin ise istekleri vardır.

3 Başarılı ve mutlu bir hayat için öncelikle hedefimiz olmalı.
Öğrencinin hedefi ?

4 Hedefler ikiye ayrılıyor
Kısa vadeli hedefler Uzun vadeli hedefler

5 Kısa vadeli hedefler: . Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilen, sorumluluklarını bilen ve yerine getiren, kendisi için doğru seçimler yapabilen yurttaşlar olmak . Derslerde başarılı olmak ve bir üst sınıfa geçmek

6 Uzun vadeli hedefler . Az önce saydığım hedeflere ilave olarak, ilgi, yetenek ve akademik başarı düzeyine uygun bir üst okul ve meslek seçmek. Üreten, çalışan, kendine ve topluma faydalı bir insan olmak.

7 Derslerimizde başarılı olmak için
Etkin öğrenme çok önemli

8 Etkin öğrenmenin ön koşulları
1.Uyanıklık ve dikkat 2.Aktif katılım 3.Motivasyon

9 Motivasyonunu nasıl sağlarsın?
Her şey sende başlar sende biter. Dışarıdan bir ittirme bekleme! İçindeki lokomotifi ancak sen harekete geçirirsin! Başarı senin sorumluluğun! Senin yerine kim başaracak? Senin hayatını kim yaşayacak?

10 Önceliklerimiz neler?

11 Hedeflerinizi yazın

12 Etkili ders çalışma nasıl olur?
Öncelikle mutlaka bir kişisel ders çalışma planın olmalı! Ders çalışma ortamının belli bir kimliği olmalı! Her gün aynı yerde aynı saatlerde ders çalışacaksın Çalışma yerinin adresi belli olacak! Çalışma mekanının ısısı, havası, sessizliği ayarlamış olacak. Ders araç gereçleri nerede?

13 Hayal kontrolü

14 Öğrenmemek için yapman gerekenler!
Ders çalışmaya isteksiz başla Zaten planın da olmasın aklına estiği zaman ders çalış Ders çalışırken müziğin sesini sonuna kadar aç! Düzensiz uyu geç yat, geç kalk Bol bol televizyon seyret, bilgisayarın başından ayrılma, kamburun çıksın, kötü dizilerle meşgul ol Sağlıksız beslen, mideni ve vücudunu çöple doldur, vücut temizliğine dikkat etme Yatarak, uzanarak ders çalış

15 Neden unuturuz? Kullanılmayan bilgiler unutulur
Örgütlenmemiş bilgiler iyi yerleşmez İşimize gelmeyen olayları unuturuz, baskılarız Yeni yaşantılar eskileri unutturur

16 Unutmamak için Tekrar edin! Düzenli ve sürekli tekrar unutmayı önler

17 Tekrar çeşitleri Anlık tekrar
Bir saatlik çalışmanın ardından yapman gereken 10 dk. tekrar. Anlık tekrar yapmazsan ilk 20 dk.dan sonra öğrendiklerinin yaklaşık %50’sini unutursun. Anlık tekrar yaparsan o gün hatırlarsın.

18 Günlük tekrarlar Her günün sonunda o gün öğrendiklerini
5 dk.lık tekrar etmen “Ben bugün ne öğrendim?” sorusuna cevap bulursun. Bu günlük tekrarı uykudan önce yap. Günlük tekrar yapmazsan, öğrendiklerinin %80’nini unutursun.

19 Haftalık ve aylık tekrarlar
Haftalık tekrar, tüm haftanın gözden geçirilmesi. Zaten anlık ve günlük tekrar yapıyorsan bu tekrar 5-10 dk. Sürecektir Haftalık ve aylık tekrarla bilgiyi uzun süreli belleğe yerleştirirsin ve öğrendiğin bu bilgileri çok çabuk hatırlarsın. Düzenli tekrar yapmazsan boşa çabalamış olursun.

20 Çabuk unutulanlar Tam anlaşılmamış konular Rakamlar ve isimler
Rastgele, bilinçsizce öğrendiklerimiz Hiç ara vermeden, uzun süre çalıştıktan sonra öğrendiklerimiz Tekrarlanmayan bilgiler Anlamadan ezberlenenler Pasif dinleme ile öğrenilenler

21 En kolay hatırladıklarımız
Bize anlamlı gelen, tam anlaşılmış bilgiler Duygusal anılar, hoşlandığımız yaşantılar Bilinçli olarak belleğe kaydettiklerimiz Çok tekrarlananlar Mutlu, neşeli iken öğrendiklerimiz İsteyerek, hevesle öğrendiklerimiz Uyumadan önce öğrendiklerimiz Çarpıcı, ilginç bilgiler Görerek, yaparak öğrendiklerimiz Aktif dinleme ile öğrenilenler

22 Etkili bir ders çalışma yöntemi İSOAT
İzle Çalışacağın konuya göz at, ana başlıklara, alt başlıklara, koyu renkle yazılmış yerlere, resim, şekil ve grafiklere dikkat et. Sor İzle aşamasında dikkat ettiği yerlerle ilgili soru çıkar

23 Oku Çıkardığın sorulara cevap bulmak amacı ile okuma yap. Okurken kitapta işaretlemeler yap. Anlat Bu aşamada defteri, kitabı kapa. Sesli anlatma yap. Çıkardığın soruların cevaplarını sesli olarak tekrarla. Tekrarla Düzenli tekrar edilmeyen bilgi öğrenilmez. Anlık, günlük, haftalık-aylık tekrar yap.

24 Artık verimli ders çalışma ve öğrenme yöntemlerini biliyorsun!!!
Bundan sonrası senin elinde. Başarı senin ellerinde ve kalbinde Öğrendiklerini uygularsan, bütün hedeflerine ulaşırsın Dünya sensin, dünya senin yaptığın şeylerin toplamı. Yani şikayet ettiğin bir dünya varsa o kadarını yapmışsın demektir. Memnun ve mutlu olduğun dünyayı sen yapacaksın.

25 Teşekkürler…


"Büyük adamların hedefleri, diğerlerinin ise istekleri vardır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları