Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir konuyla ilgili soru çözmeye başlamadan önce o konuyu çok iyi öğrenmiş , tamamıyla sindirmiş olmalısınız. Test size konu ile ilgili bilgi düzeyinizi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir konuyla ilgili soru çözmeye başlamadan önce o konuyu çok iyi öğrenmiş , tamamıyla sindirmiş olmalısınız. Test size konu ile ilgili bilgi düzeyinizi."— Sunum transkripti:

1 YGS-LYS’ den Önce Test Çözerken Edinilmesi Gereken Yararlı Olacak Alışkanlıklar

2 Bir konuyla ilgili soru çözmeye başlamadan önce o konuyu çok iyi öğrenmiş , tamamıyla sindirmiş olmalısınız. Test size konu ile ilgili bilgi düzeyinizi ve bilgiyi yorumlama gücünüzü gösterecektir. Bu nedenle önce konulara çok iyi hakim olun sonra TEST çözün.

3 Her yeni konuyla ilgili test çözün.
Mutlaka kolaydan zora doğru bir yol izleyin.

4 Bu konuyu öğrenmesem de olur!”
Öğrenmede zorluk çektiğiniz konuları görmezden gelmeyin “Bu konuyu öğrenmesem de olur!” şeklinde düşünceniz asla olmasın! Soru gelebilme ihtimali olan konuyu yok saymamalısınız. Bu konuyu öğrenmesem de olur!”

5 Sınava çalışırken her soruyu sanki o an sınavdaymış gibi ciddiye alarak çözmelisiniz.

6 Test çözerken kendinizi her açıdan sınavdaymış gibi düşünmeniz yararlı olacaktır.
Bu amaçla test çözmeye oturduğunuzda soruları hiç ara vermeden çözün

7 Cevaplayamadığınız ya da yanlış cevap verdiğiniz sorunun doğru yanıtını mutlaka öğrenmelisiniz

8 Çok bol soru çözmeniz, soru tiplerindeki bazı yanıltmacalara hakim olmanızı sağlayacaktır.

9 Test konusunda farklı kaynaklardan yaralanın
Test kalitesine dikkat edin. Testler çok kolay veya çok zor olmamalı. Gireceğiniz sınava ait son 10 yılın sorularını çözmeniz yararınıza olacaktır.

10 Önce soru dikkatlice okuyup anlamalı, cevabı ise bunun ardında düşünülmelidir.
Soruyu bitirmeden cevabı düşünmeye başlama soruda dikkat edilecek noktaları kaçırmamıza sebep olur.

11 İlk okuduğunuzda bir soru size zor geldiyse hemen vazgeçmeyin
İlk okuduğunuzda bir soru size zor geldiyse hemen vazgeçmeyin. Soruya başka yönlerden bakmaya çalışın.

12 Kenar uzunlukları 1’er birim olan 3 küple oluşturulan kürsünün tabanı hariç tüm yüzeyi bir madalya töreni için kumaşla kaplanacaktır? Bu kaplama işi için kaç birim kare kumaş gereklidir? 7 B)6 C)7 D) E)11 ÇÖZÜM:Bu soruda formül kullanmaya kalkmadan yüzeyler sayılarak cevap bulunur. Cevap:E

13 Soru çözerken bir yandan kendinizi süre konusunda geliştirin!
Her testte mutlaka süre tutun, yani hızınızı ölçün ve bunu gittikçe geliştirin. Her soruya 1 dakika ayırmanız isabetli olacaktır.

14 YGS:1 Soru: 1 DAKİKA LYS: 1 Soru: 1,5 DAKİKA LYS-Geometri :1 soru
Çünkü sınavlarda Her soru için ortalama 1 dakika süre verilmektedir. Öğrenci bu süreye kendini alıştırmalıdır. YGS:1 Soru: 1 DAKİKA LYS: 1 Soru: 1,5 DAKİKA LYS-Geometri :1 soru 2 dakika

15 Hız kesebilecek şeylerden uzak durun!
Her cümlenin altını çizmek Geri dönülecek sorulara işaret koymamak 0.5 kalem ucuyla kodlama yapmak Soruları çözerken dudak kıpırdatarak veya fısıltı ile okuma alışkanlığınız varsa bunda bir an önce kurtulun çünkü bu hızınızı keser.

16 Soruları okurken soru cümlesinin ve metnin bir kısmını okurken de istenen kelimelerin altını çizmek faydalıdır.

17 “Bu kitap, onun son eseriydi
“Bu kitap, onun son eseriydi.” cümlesinde “o” sözcüğüne tür yönünden özdeş olmayan kullanım aşağıdakilerden hangisidir? A)Bu konuda onun da söyleyecek bir sözü var. B)Bunu çekmeceye onu da dolabın üstüne koy. C)Verilen davete onu da çağırmıştır. D)Kapıyı açtığımda o, sevinerek boynuma sarıldı. E)Konuşmacı kürsüye çıkınca onun salonu terk ettiğini gördüm.

18 Çözemediğiniz veya anlayamadığınız soruları sürekli okuyarak aklınız karıştırmayın.
Soruyu atlayın işaret koyun zaman artarsa tekrar geri dönerek çözebilirsiniz.

19 Bilmediğiniz soruları cevaplamadan atlama konusunda alışkanlık kazanın!
Test çözerken turlama yöntemi kullanın. Önce bildiğiniz soruları daha sonra üzerinde duracağınız soruları yapın.

20 Hız konusunu göz ardı etmeyin!
Turlama yöntemi kullanılmalıdır. Soruların; %10 çok kolay %20 kolay %40 orta %20 zor %10 çok zor Sınavın ilk aşamasında yapılacak sorular ÖSS:%70 SORU=126 SORU OKS:%70 SORU=70 SORU

21 İşaretlediğiniz fakat cevabından emin, emin olmadığınız ve boş bıraktığız soruların yanına birer işaret koyma ve en son olarak bu sorulara geri dönme konusunda kendisini geliştirin.

22 Cevabından emin olduğunu sorunun yanına “+”
Cevabından emin olmadığınız sorunun yanına ”?” Cevaplayamadığınız fakat geri döneceğiniz sorulara”!” Boş bırakacağınız sorulara ”-”

23 İşaretlemeyi soru kitapçığının üzerinde yapabileceğiniz gibi
Cevap kağıdı üzerinde sonradan silmek kaydıyla sorunun yanına da işaretlemeler yapabilirsiniz.

24 Cevapları kodlama konusunda kendiniz eğitin.
Zaman kazanma niyetiyle kodlamayı sınavın sonraya bırakma çok riskli olur. Yorgunluk ve dikkat dağınıklı sınavın sonlarına doğru artacağı için hatalı ve eksik kodlayabilirsiniz ya da kaydırma yapabilirsiniz.

25 .Kodlama türleri; A) Cevabı cevap kağıdına hemen geçirme B) Soru kitapçığındaki sayfa sonlarında kodlama yapma C) Cevaplanan bölüm bittikten sonra kodlama yapılabilir

26 Kodlama hatası olmaması için;
Optik cevap kağıdında doğru yerleri (Sözel-Sayısal), kitapçık türünü kodlayıp kodlamadığınız sınavın başında dikkatlice kontrol edin.

27 Kodlamada yapılan zincirlere dikkat edilmelidir.
İkili ve üçlü zincirler normal karşılanmalı Dörtlü zincir kontrol edilmelidir. Beşli zincirler asla olmaz. İki kere kontrol edilmelidir.

28 Bilmediğiniz soruları kesinlikle cevaplamamanız gerektiğini sakın unutmayın!
Unutmayın YGS-LYS’de 4 yanlış 1 doğru götürür... Örnek: 14 işaretlenmiş soru 4 yanlış 14 soru-4 yanlış= 10 doğru 4 yanlış =1 doğru 10 doğru-1 doğru= 9 doğru kalır.

29 14-20 Ocak Haftalık Test Sonuçları Çizelgesi
Sınavlara evde hazırlanıyorsanız çözdünüz testteki soru çözüm miktarınızı, başarı oranlarınızı bir takvime işleyerek zaman zaman durumunuzla ilgili değerlendirme yapınız. (4 yanlış 1 doğru cevabı götürür). 14-20 Ocak Haftalık Test Sonuçları Çizelgesi Tarih Dersin adı Soru sayısı Doğru Yanlış Boş Başarı yüzdesi 14/01/13 Türkçe 20 18 2 Matematik 50 25 5 Coğrafya 45

30 Her gün belirli bir sayıda soru çözün ve bu sayıyı gittikçe artırın
Ortalama soru Sınava doğru soru DİKKAT! Çok soru çözmek demek zevk aldığınız aynı konularda sürekli soru çözerek sayıyı yükseltmek veya Soru kalitesi düşük soruları çözmek olarak anlaşılmamalıdır.

31 “bu soru çok kolay, kesin çözerim”
Soruları tam okumadan “bu soru çok zor!” bir düşüncelere kapılmamalısınız. Ya da “bu soru çok kolay, kesin çözerim” gibi gereksiz düşünceler sizi yanıltır. Bunun yerine her soruyu dikkatle okumak gerekir. “bu soru çok kolay, kesin çözerim” “bu soru çok zor!”

32 Sınav esnasında yorulduğunuz anladığınızda gözleriniz kapatarak veya uzağa bakarak dinlendirebilirsiniz. Susuz kalan vücutta halsizlik oluşur. Evde test çözerken yada sınavlarda yudum yudum su içerek vücudunuzun kaybettiği su miktarını azaltın.

33 Hiçbir şekilde moralinizi bozmama ve ümidinizi kaybetmeme konusunda kendiniz eğitin çözemediğiniz sorular olacaktır, bunlar sizi etkilemesin Unutmayın sınav süresi bitmeden sınavı kazanma şansınız devam etmektedir.

34 Sessiz ortamda çalışın
Deneme sınavlarına hep aynı sınıf olmamaya çalışın

35 Sınav bir gün kaldığı halde çalışma ihtiyacı duyuyorsanız yapacağınız en iyi şey bildiğiniz konuları tekrar etmektir. Az bildiğiniz düşündüğünüz konularda soru çözün. Yeni konu öğrenmeye çalışmayın

36 Süre dolmadan sınav salonunun terk etmeyin!
Son dakikaya kadar sürenizi kullanmalı, süre dolmadan sınav salonundan çıkmamalısınız.

37 SINAV DA.... Her şeyden önce rahat olun Sınavın ilk 15 dakikasındaki psikolojinizi dikkat edin.

38 Sınava en iyi bildiğiniz konunun sorularını çözmekle başlayın
En iyi bildiğiniz konunun sorularını çözmeye sona bırakmayın. Özellikle alanınızla ilgili sorulara öncelik verip bu sorulara daha fazla zaman harcayın. Asıl bu bölümlerden puan alacağınızı unutmayın.

39 Yeni yöntemler denemeye kalkmayın!
Sınavdan önce sınav stratejileri belirleyin ve deneyin Sınavdan 1 ay önce stratejinize karar verin. Unutmayın sınav günü stratejiniz değiştirmeyin

40 KAYNAKÇA http://www.rehberliksitesi.com/

41 HAZIRLAYAN HAZIRLAYAN: Neşe SAKARYA
Eskişehir Muzaffer Çil Anadolu Lisesi

42 TEŞEKKÜR Derslere göre soru örneklerinin hazırlanmasındaki yardımlarından dolayı Eskişehir Muzaffer Çil Anadolu Lisesi Öğretmenlerine teşekkür ederiz.


"Bir konuyla ilgili soru çözmeye başlamadan önce o konuyu çok iyi öğrenmiş , tamamıyla sindirmiş olmalısınız. Test size konu ile ilgili bilgi düzeyinizi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları