Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kİşİlİk sahİbİ mİyİz?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kİşİlİk sahİbİ mİyİz?."— Sunum transkripti:

1 kİşİlİk sahİbİ mİyİz?

2 kİşİlİk nedİr ?? Kişilik, insanın bütün ilgilerinin, yeteneklerinin, konuşma biçiminin, tavırlarının, görünüşünün ve çevresine uyum biçiminin özelliklerini kapsar. Bu bakımdan bir insanı diğer insanlardan ayıran, onu farklı yapan, insanı kendisi kılan bütün özellikleri içerir. O halde kişilik (şahsiyet) bir insanın kendine özgü özelliklerinin ortaya koyduğu hâl, hareket, tavır olarak tanımlanabilir.

3 İnsanın kişiliğinin parçası olan bazı et­kinlikleri, tutum, davranış, görünüş vb baş­kalarınca gözlenip değerlendirilebilir. Kişiliğin dışa yansıyan bu yanı, objektif (nesnel) yanını oluşturur. Kişiliğin duyuş, düşünüş gibi İçsel etkinlikleri de vardır. Bunlar kişinin kendini tanıdığı, değerlerdirdiği, benlik bilincinin oluştuğu sübjektif (özel) yanını oluşturur. Kişiliğin objektif ve sübjektif görünüşleri birbirinden ayrı düşünülemez. Duyuş, düşünüş, ilgi, yetenek ve tutumlar davranış, görünüş, mimik, jest ve çevreye uyum biçi­miyle dışa yansır. Yani kişilik sübjektif ve objektif görünüşlerinin bütünlüğüdür.

4 kİŞİLİK SAHİBİ OLMANIN ÖNEMİ
Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor. Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı çiziyor. “Bakın, bu kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey…”diyor. Sonra (1)’in yanına bir (0) koyuyor; “Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik (1)’i (10) yapar.” Bir (0) daha koyuyor. “Bu, beceridir. (10) iken (100) olursunuz”… Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor: Yetenek… Disiplin… Sevgi… Eklenen her yeni (0)‘ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca. Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)’i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor ve diyor ki “Kişilik olmadan diğerleri bir hiçtir…”

5 KİŞİLİK SAHİBİNİN ÖZELLİKLERİ
Dürüstlük Yardımseverlik Merhamet İlkeli olmak Çalışkanlık Azim Saygılı olmak Bilgelik Seçicilik Kararlılık Sorumluluk Sadakat Esneklik Yeniliğe açık olmak İç disiplin İrade Barışçıl Bütünü görme

6 KİMLİK SAHİBİ DEĞİL KİŞİLİK SAHİBİ OLMAK GEREKİR  

7 TEŞEKKÜRLER


"Kİşİlİk sahİbİ mİyİz?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları