Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜNİTE PLANI MESLEKLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜNİTE PLANI MESLEKLER."— Sunum transkripti:

1 ÜNİTE PLANI MESLEKLER

2 ÜNİTE ÖZETİ Öğrencilerim, ileride seçmek istedikleri mesleklerle ilgili ayrıntılı bilgilere sahip değildir.İleriki yıllarda meslek seçiminde onlara yol göstermesi bakımından ve çevresindeki mesleklerle ilgili bilgi sahibi olması bakımından bu projeyi hazırlayacaklardır. Bunun için her bir öğrenci bir meslekle ilgili araştırma yapacak,anket hazırlayacak ve dolduracaktır.Seçtiği meslekle ilgili resimler,şiirler,ve seçtiği meslekle ilgili bilgilerin de yer alacağı bir kitapçık oluşturacaktır.Mesleklerle ilgili kendi çektikleri resimlerden ve yaptıkları röportajlardan oluşan bir sunum hazırlayacaklardır.

3 ÖĞRETİM PROGRAMI TASARIM SORULARI
TEMEL SORU:Hiç kimsenin işi olmasaydı yaşantımız nasıl olurdu? ÜNİTE SORUSU:İdealinizdeki mesleği neden yapmalısınız? İÇERİK SORULARI:Çevrenizdeki meslekler nelerdir? Herkes bir meslek sahibi midir? Bir meslek sahibi olmak niçin önemlidir?

4 BU ÜNİTE İLE İLGİLİ OLARAK ÖĞRENCİLERİMDEN BEKLENTİLERİM
Araştırmacı olmaları Paylaşımcı olmaları Sorgulayıcı olmaları Teknolojiyi kullanmaları Öz denetim becerilerini kazanmaları Eleştirilere açık olmaları

5 PROJEYİ UYGULAMA AŞAMALARI
Her öğrenci bir meslek ile ilgili merak ettiklerini içeren anket soruları hazırlayacak, Meslek sahibi kişilerle görüşme yapıp anket dolduracak ve fotoğraf çekecek, Meslekle ilgili resim şiir,yazı ve anketini kitapçık haline getirecek, Sınıf ortamında çalışmasını sözlü olarak sunacak, Sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelerek çektikleri resimlerden ve yaptıkları röportajlardan oluşan bir slayt hazırlayacak.

6 ÖĞRENCİLERİM 21.YÜZYIL KAZANIMLARINDAN HANGİLERİNE ULAŞACAKLAR?
Değişik şekil ve ortamlardaki etkili sözlü, yazılı ve çoklu ortam iletişim araçlarını anlama, kullanma ve hazırlama Bireysel farklılıklara hoşgörülü yaklaşmak,öğrencinin kendini ifade etmesine ortam yaratmak. Takım çalışması ve liderlik gösterme; farklı rol ve sorumluluklara uyum gösterme; başkaları ile verimli çalışma; kendini başkalarının yerine koyma; değişik farklılıklara saygı gösterme

7 GERİBİLDİRİM Öğrencilerin eksikliklerini fark edebilmelerini sağlamak.
Hangi aşamalarda zorlandıklarını veya tıkandıklarını belirlemek, Sorunların çözümü için beyin fırtınası yöntemi uygulamak.

8 Hazırlayan:AYŞE GÜL ÇELİK


"ÜNİTE PLANI MESLEKLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları