Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cochrane Systematic Review Nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cochrane Systematic Review Nedir?"— Sunum transkripti:

1 Cochrane Systematic Review Nedir?
Deniz L. Yilmazoglu, Account Manager – Turkey,

2

3 Çinko yardımı ile soğuk algınlığının ağırlığı hafiletilebilir ve iyileşme süreci
hızlandırılabilir. Cochrane Systematic Review yazarları çinkonun ayrıca soğuk algınlığını önlediğini savunuyorlar. Bu sonuca varılan Cochrane Systematic Review içerisinde toplam 1360 kişinin test edildiği 15 deneme incelenmiştir.

4 Orijinal Kaynak

5 Cochrane Reviews İnsan sağlığı ve sağlık poliçeleri alanında yapılan arastırmaların ilk Sistemli İncelemeleridir. Önlem, tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında yapılan müdahalelerin etkilerini inceler. Belirli bir hasta grubunda ve ortamda belirli bir durum için yapılan teşhis testlerinin doğruluğunu inceler.

6 Yapı Her bir sistemli inceleme açık bir sorunun cevabını bulma amaçlı yapılandırılmıştır Konu ile ilglili var olan ve belirli kriterleri yerine getiren tüm araştırmalar araştırılırıp karşılaştırıldıktan sonra, belirli bir müdahalenin işe yarayp yaramadığını bulmak için, belirli yönergeler çerçevesinde değerlendirilir. Müdahaleler ile ilgili verilen kararların en yeni ve en güvenilir kanıtlar doğrultusunda verilebilmeleri için Cochrane İncelemeleri düzenli olarak güncellenmektedirler. Her bir sistemli inceleme açık bir sorunun cevabını bulma amaçlı yapılandırılmıştır:örnek: Zinc soguk algınlıgınızı yenmenızde yardımcı olurmu

7 Hedef Okuyucular Cochrane İncelemelerinden aşağıdaki kişiler yararlanabilir: pratisyenler tükiteciler politika oluşturucuları diğer sağlık hizmetleri çalışanları kısaca herkes

8 Neler içerir? Cochrane Library incelemeleri binlerce konuya ilişkin en iyi kanıtları in kapsar … The Cochrane Library reviews the best evidence on 1,000’s of topics… ve sağlık sektöründe araştırmaları değerlendirmek ve rapor vermek adına araçlar geliştirerek dünyada bir standard yaratmaktadır.

9 En önemli şey! Cochrane Reviews olmadan, karar veren insanlar, kararları aşamasında sağlık hizmetleri alanında var olan tüm araştırmalara erişip, tamamıyla yararlanamayacaklardır.

10 thecochranelibrary.com Tüm EAH ve 22 Üniversitenin erişimine açıktır.

11 Tutanak Formatı Özet Basit dilde yazılmış özet Arka plan Hedefler
Yöntemler Sonuçlar Tartısma

12 thecochranelibrary.com


"Cochrane Systematic Review Nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları