Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çok cahilsin tabiki de madde 

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çok cahilsin tabiki de madde "— Sunum transkripti:

1 Çok cahilsin tabiki de madde 
MADDEYİ TANIYALIM Çok cahilsin tabiki de madde  Bu ne ya böyle???

2 Maddeyi Nasıl Nitelendiririz? Madde-Cisim-Malzeme-Eşya
ÇEVREMİZDE SAYISIZ MADDELER VARDIR. Maddeyi Nasıl Nitelendiririz? Madde-Cisim-Malzeme-Eşya

3 Yumuşaklık-Sertlik Çizilmeye dayanıklı maddeler sert maddelerdir.Örneğin hamura istediğimiz şekli veririz ancak kemik serttir ve ona şekil veremeyiz.Kemik, hamura göre serttir. Sert Madde Yumuşak Madde

4 Saydamlık- Opaklık Işığı tamamen geçiren maddelere saydam madde,ışığın bir kısmını geçiren maddelere yarı saydam madde ,ışığı hiç geçirmeyen maddelere opak madde denir . Tahta opak maddedir . Buz saydam maddedir.

5 Parlak - Mat Altın parlak, kumaş ise mattır
Parlak - Mat Altın parlak, kumaş ise mattır. Çelik kaşık parlak, tahta kaşık mattır. Ayna gibi ışığı tam olarak yansıtan maddeleri parlak, tam olarak yansıtmayan maddeleri mat olarak nitelendiririz. Cam parlaktır. Odun mattır.

6 Pürüzsüzlük-Pürüzlülük
Bir maddenin yüzeyine dokunduğumuzda elimiz kolayca kayabiliyorsa bu madde pürüzsüz madde, kayamıyorsa pürüzlü maddedir. Sandalye pürüzlüdür. Buz pürüzsüzdür.

7 Esneklik ve Berklik Kırılmadan bükülebilen maddeler esnek madde, bükülemeyen maddeler berk maddedir. Lastik-Esnek madde Tahta-Berk Madde

8 Madde, Cisim, Malzeme, Eşya, Alet
Çevremizde gördüğümüz hemen her şey maddedir.Maddenin kullanım şekline göre cisim,malzeme,eşya,aletler yapılır. CİSİM: defter (Cisim) Maddenin şekil almış haline cisim denir.Demir ve bakır maddedir,bu maddelerden yapılan demir kapı ve bakır tencere cisimdir.Sadece katı maddeler cisim olabilir ;çünkü sıvı ve gaz maddelere şekil verilemez. ağaç (Madde)

9 EŞYA: Bir işe yaradığı için evde ya da iş yerinde ya da yanımızda taşıdığımız maddelere eşya denir. Tava bir eşyadır. 

10 MALZEME: Bir maddenin yapımında kullanılan diğer maddelerden her birine malzeme denir. Örneğin; şakar yaparken kullanılan şeker pancarı malzemedir.

11 ALET: Cisimlere şekil vermek veya onlar üzerinde bir iş yapmak için kullanılan maddelere alet denir. Ancak bir madde hem cisim, hem eşya, hem malzeme, hem hem de alet olabilir. Mesela tahta.


"Çok cahilsin tabiki de madde " indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları