Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

iSMAiL KÖKDEMiR PSiKOLOJiK DANIŞMAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "iSMAiL KÖKDEMiR PSiKOLOJiK DANIŞMAN"— Sunum transkripti:

1 iSMAiL KÖKDEMiR PSiKOLOJiK DANIŞMAN
TEOG 2015 iSMAiL KÖKDEMiR PSiKOLOJiK DANIŞMAN YAVUZ SELiM ORTAOKULU

2 ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8. sınıf I. Dönem 26-27 Kasım 2014 13-14 Aralık 2014 Ocak 2015 8.sınıf II. Dönem 29-30 Nisan 2015 16-17 Mayıs 2015 Haziran 2015 Ortak sınavlar her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak ve o günlerde sınav yapılacak okullarda ders işlenmeyecektir.

3 Ortak sınavlar, her dönem iki yazılısı olan derslerden (Tc İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük -Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) birincisi, üç yazılısı olan derslerden (Türkçe- Matematik – Fen Bilgisi ve Yabancı Dil) ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacaktır. Ortak sınavlarda, okullarımızda yabancı dil olarak okutulan İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Fransızca derslerinden soru sorulacaktır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Talim ve Terbiye Kurulunun belirlediği temel dersler arasında bulunmakla beraber, Anayasada da zorunlu ders olarak yer almaktadır. Bu dersi almayan öğrenciler Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinden ortak sınavlarda muaf olacaktır. Bu öğrencilerin yerleştirmeye esas olacak puanı üzerinde 5 temel dersin etkisi olacaktır. Birinci dönemde yapılan sınava ; ikinci dönemde yapılan sınava ise öğrenci katılmıştır.

4 ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMU / 26 Kasım 2014 - Çarşamba
DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09:00 20 40 DAKİKA Matematik 10:10 Din Kültürü ve Ahlak Bilg. 11:20 ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMU / 27 Kasım Perşembe DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09:00 20 40 DAKİKA İnkılâp Tar. ve Atatürkçülük 10:10 Yabancı Dil 11:20

5 Türkçe, Matematik, ve Fen Bilgisinin ağırlık katsayısı 4 ; T. C
Türkçe, Matematik, ve Fen Bilgisinin ağırlık katsayısı 4 ; T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil’in ağırlık katsayısı 2’dir. Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS’ye girmeyecek, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan değerleri ile değerlendirilecektir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları 2015 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrenciler, ortak sınavlar e- kılavuzuna ve internet adreslerinden ulaşabileceklerdir.

6 Ortak Sınavların Konu Kapsamı
Ortak sınavlar, öğrencilerin okullarında hâlihazırda girmiş oldukları yazılılardan bir tanesinin daha denetimli bir şekilde yapılmasıdır. Öğrenciler, birinci dönem girecekleri ortak sınavda sınav tarihine kadar işlemiş oldukları konulardan, ikinci dönem girecekleri ortak sınavda ise eğitim öğretim yılı başından itibaren işlemiş oldukları konulardan sorumlu olacaklardır. Okullara gönderilen 63 sayfalık ders kazanımlarının zamanında işlenmesi önemlidir. Ortak sınavlarda sorulacak sorular belirlenirken, ders kitapları içeriklerinin değil, öğretim programları içerikleri göz önünde bulundurulacaktır. Öğretim programlarının yaklaşımıyla örtüşmeyen, öğrencinin bilgisinin ölçülmesine ağırlık veren tek yönlü ölçüm yapan, ilgili sınıf düzeyinin kazanımlarıyla ilişkisiz madde kökleriyle oluşturulan, geçerliliği güvenirliği düşük sorular sorulmayacaktır.

7 ORTAK SINAVIN UYGULANMASI
*Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli (4 seçenekli) 20 soru sorulacak. *Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. *Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında girecek. *Sınavda görevlendirilecek öğretmenler kendi okullarından farklı bir okulda görev yapacak. *Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılacak. *Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. *Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

8 Kaynaştırma öğrencileri de bu sınava girecek
* Kaynaştırma öğrencileri de bu sınava girecek. Önceki uygulamada olduğu gibi bu uygulamada da hastanede ve evde eğitim gören öğrencilerin sınavı hastanede ve evde yapılacak. *Orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli öğrenciler, ortak sınavlara dahil edilmeyecek. *İlk 15 dk. sınava geç kalan öğrenciler sınav salonuna kabul edilecek. *Öğrenciler ilk yirmi ve son beş dakikada sınav salonundan çıkamayacak. *Öğrenciler, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini kurşun kalemle yapacaktır. *Sınava giren öğrenciler arasından 80 bin öğrenci kodlama hatası yapmıştır. Kodlama konusunda öğrencilere Rehberlik Servisi ve Öğretmenler tarafından bilgi verilecektir.

9 *Sınav esnasında rahatsızlanan ve sınava devam edemeyen öğrenciler sağlık sorunlarını belgelendirdikleri takdirde mazeret sınavına girebilecektir. *Öğrenciler, sınav salonlarına saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınava alınmayacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır. *Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Yerleştirme işlemlerinden sonra sınavda görevli öğretmenler sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtacaktır. *Öğrenci, cevap kâğıdında yazılı olan kimlik bilgilerini kontrol edecek, hata varsa sınav görevlilerine söyleyecek. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kâğıdına öğrenci, kimlik bilgilerini sınavda görevli öğretmenin açıklamalarına göre yazacak ve kodlayacaktır.

10 PUAN SİSTEMİ Öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30’u ile 8. sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70’inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacaktır. Teog sınav puanı 700 üzerinden hesaplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede kullanılacaktır. Yerleştirme puanı 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

11 YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

12 Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı
ÖRNEK HESAPLAMA Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 8 80 7 84 6 92 Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı 644 Toplam 900 900 / 2 = 450 *Toplam puan ikiye bölünerek 500 üzerinden yerleştirme puanı bulunur.

13 Puan Eşitliği Halinde Ortaöğretime Yerleştirme Nasıl Gerçekleşecek?
1. Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği, 2. Okula özürsüz devamsızlık oranının azlığı.

14 Rehberlik Servisi olarak önerimiz evinize yakın okulları tercih etmenizdir. Dört yıl boyunca evinize uzak bir okula gitmeniz, hem zaman kaybı hem de yorgunluk nedeniyle okul başarınızı olumsuz etkileyecek ve üniversite sınavlarına hazırlıkta dezavantaj olacaktır. Galatasaray Lisesi, İstanbul Lisesi ve Kabataş Lisesi gibi sembol olmuş okullar kazanıldığı takdirde tabi ki bu okullar tercih edilmelidir. Tercihler, ortak sınav sonuçları açıklandıktan ve 8. Sınıf not ortalaması belli olduktan sonra Temmuz ayında yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları Ağustos ayında açıklanacaktır.

15 Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi gibi yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara başvurular Haziran ayında yapılacaktır. Anadolu Lisesine giriş sınav sonuçları(TEOG) bu okullara girişte kullanılmayacaktır. Bu okullara yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır. Askeri Liseler sınavı Nisan ayında yapılacaktır. Ayrıca bedensel yetenek sınavı, sağlık muayenesi ve mülakat yapılacaktır. Teog puanıyla öğrenci alınmayacaktır. Polis Kolejine başvurabilmek için TEOG sınavında başarı sırası olarak en az ilk 50 bine girmek gerekir. Ayrıca yazılı sınav, bedensel yetenek sınavı, sağlık muayenesi ve mülakat yapılacaktır. Endüstri Meslek, Teknik Meslek, Ticaret Meslek , İmam Hatip Liseleri vb. liseler de Anadolu Lisesi statüsüne geçtikleri için öğrencilerin not ortalamalarını yüksek tutmaları, dersleri iyi dinlemeleri ve evde tekrar yapmaları önemle tavsiye edilir.

16 T.C. Kimlik Numarası Girilmemiş!
Kodlama hataları T.C. Kimlik Numarası Girilmemiş! Kodlama Hatası

17 Kitapçık Türü Girilmemiş!
Kodlama hataları Kitapçık Türü Girilmemiş!

18 . TESEKKÜR EDERIZ . YAVUZ SELiM ORTAOKULU


"iSMAiL KÖKDEMiR PSiKOLOJiK DANIŞMAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları