Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015 TEOGs Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015 TEOGs Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı."— Sunum transkripti:

1 2015 TEOGs Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı

2 ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ
I. Dönem Kasım 2014 Mazeret Sınavı Aralık Sonuç Ocak 2015 II. Dönem Nisan 2015 Mazeret Sınavı Mayıs 2015 Sonuç Haziran 2015

3 ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMU
DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09.00 20 40 DAKİKA Matematik 10.10 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.20 ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMU DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09.00 20 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.10 Yabancı Dil 11.20 40  DAKİKA

4 TEOGS UYGULAMA Ortak sınavlar her dönem iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde sınav yapılacak okullarda ders işlenmeyecek, Dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, her dönem ortak sınavlar yapılacaktır. Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak, Yanlış doğruyu götürmeyecektir.

5 TEOGS UYGULAMA Öğrenciler ortak sınavlara olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında girecek, Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacaktır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacaktır.

6 TEOGS UYGULAMA Sınava katılmak için başvuru yapılmayacak, ücret yatırılmayacak. Ayrı bir PYBS sınavı olmayacak. Sınav yapılan okullarda sınav günleri ders yapılmayacak. Standart saat dışında sözlük, hesap makinesi, cep telefonu... vb yanlarında olmayacak. Sınıf yoklama listesi sırasına göre oturulacak.

7 TEOGS UYGULAMA Yanlarında kurşun kalem, silgi, kalemtıraş bulunduracaklar. Kurşun kalemle cevap kağıdında kodlama yapacaklar. Sadece cevap kağıdındaki imza bölümünü ve yoklama listesindeki imzalarını tükenmez kalemle atacaklardır. Öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı olacak.

8 TEOGS UYGULAMA A ve B kitapçık türü olacak.
Cevap kağıdına kitapçık türünü kodlayacaklar. Her ders için ayrı oturum, 20 soru 40 dk. Geç gelen 15 dk’ya kadar sınava girecek. 20 dk dolmadan sınavdan çıkılmayacak. Oturumlar arası 30 dk boşluk. Son 5 dk kala salondan çıkılmayacak. Sınav bitiminde cevap kağıtları teslim edilecek. 3 oturum bittikten sonra kitapçıkları okuldan alınabilecek.

9 TEOGS DEĞERLENDİRME 300 700 6,7,8. sınıf başarı puanları tam puan Merkezi sistem sınavları tam puan 2 Yerleştirme Tam Puanı 500 Yerleştirme puanı 500 tam puan üzerinden yapılacak. Yılsonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden yapılacaktır 6,7,8. sınıf başarı puanları tam puan 300 Merkezi sistem sınavları tam puan 700 İkisinin aritmetik ortalaması yerleştirme puanı.

10 TEOGS DEĞERLENDİRME Ders Nu Ders Adı Ağırlık Katsayıları 1 Türkçe 4 2
Matematik 3 Fen ve Teknoloji Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 5 T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 6 Yabancı Dil Tek puan türü hesaplanacak. Her test kendi içinde eşit ağırlığa sahip olacak. Ancak testler arasında katsayı farkı olacak. Tüm hesaplamalar virgülden sonra 4 basamak olarak hesaplanacak.

11 TEOGS DEĞERLENDİRME Sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.
E-okul veli bilgilendirme sisteminden sonuçlar görülebilecek. Sonuçlara itiraz 5 takvim günü içerisinde, YEĞİTEK’ e yazılı olarak yapılacak. Her bir ders için 10 TL yatırılıp, banka dekontu ile beraber itiraz dilekçesi.

12 TEOGS TERCİH Tercihler, okul tercih kodlarına göre yapılacak tercihleri içeren A grubu ve okul türlerine göre yapılacak tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alınacaktır. B grubu tercihlerinde en az 4 okul türü, alternatif 3 ilçe seçilecektir. A GRUBU YERLEŞTİRME PUANIYLA EN FAZLA 15 OKUL TERCİHİ YAPILACAK B GRUBU 1-Anadolu Liseleri 2-Anadolu Mesleki ve Teknik Liseleri 3-Çok programlı liseleri 4-Fen Liseleri 5-Sosyal Bilimler Liseleri 6-İmam Hatip Liseleri Okul tercih kodlarına göre yapılmış A grubu tercih listesinde yer alan tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler; ikamet adresi, Yerleştirme puanı, tercih önceliği, okul kontenjanı ve okulun A grubu yerleştirme taban puanı dikkate alınarak B grubundan tercih edeceği okul türlerine göre sistem tarafından otomatik olarak yerleştirilecektir.

13 TEOGS YERLEŞTİRME/KAYIT
Yerleşmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kesin kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemi bir defa yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

14 TEOGS NAKİL 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunmaları hâlinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

15 BAŞARILAR DİLERİZ…


"2015 TEOGs Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları