Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ve MATERYAL GELİŞTİRME DERSİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ve MATERYAL GELİŞTİRME DERSİ."— Sunum transkripti:

1 T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ve MATERYAL GELİŞTİRME DERSİ FİNAL ÖDEVİ DANIŞMAN Dr. NURULLAH ALTAŞ Ankara,2003

2 ÖĞRETİM VE MATERYAL GELİŞTİRME DERSİ
ANKARA Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE MATERYAL GELİŞTİRME DERSİ ÖĞRETİM PAKETİ A.Ü.İ.F.

3 4.SINIF 7.ÜNİTE A.Ü.İ.F.

4 HZ.MUHAMMED’İ TANIYALIM
A.Ü.İ.F.

5 EFENDİM 00071004 NİLÜFER ULUSOY 00071029 HÜLYA ALPTEKİN
İSMİNUR GÜLEÇ RUKİYE KARA A.Ü.İ.F.

6 ÜNİTE KONULARI 1.Hz.Muhammed’in Doğduğu Çevreyi Tanıyalım
2.Hz.Muhammed’in Aile Büyüklerini Tanıyalım 3.Hz.Muhammed’in Çocukluk Ve Gençlik Yılları 3.1.Çocukluk Hayatı 3.2.Gençlik Hayatı 4.Hz.Muhammed’in Çocukluk ve Gençlik Yıllarındaki Erdemli Davranışlarını Öğrenelim 4.1.Hz.Muhammed Aile Büyüklerini Sever Ve Sayardı A.Ü.İ.F.

7 4.2.Hz.Muhammed Dürüst ve Güvenilirdi
4.3.Hz.Muhammed Çalışmayı ve Yardımlaşmayı Severdi 4.4.Hz.Muhammed Kötü Davranışlardan Kaçınırdı 4.5.Hz.Muhammed Haksızlıklara Güzel Bir Tavırla Karşı Çıkardı 4.6.Hz.Muhammed Arkadaşlarıyla İyi Geçinirdi 4.7.Hz.Muhammed Doğayı ve İnsanları Severdi 5.Kevser Suresini Ezberleyelim ve Anlamını Öğrenelim A.Ü.İ.F.

8 HEDEF VE DAVRANIŞLAR 1.HZ.MUHAMMED’İN DOĞDUĞU ÇEVREYİ TANIYALIM
HEDEF 1.Hz.Muhammed’in doğduğu çevrenin bazı temel özelliklerini açıklayabilme DAVRANIŞLAR 1.Hz.Muhammed’in doğduğu çevrenin bazı dini ve sosyal özelliklerini özetler. A.Ü.İ.F.

9 1.Hz. Muhammed’in Doğduğu Çevreyi Tanıyalım
A.Ü.İ.F.

10 hakkında ne biliyorsun?
Peygamberimizin yaşadığı yer hakkında ne biliyorsun? Ailenden hiç oraya giden oldu mu? A.Ü.İ.F.

11 A.Ü.İ.F.

12 2.HZ.MUHAMMED’İN AİLE BÜYÜKLERİNİ TANIYALIM
HEDEF 2:Hz.Muhammed’in aile büyüklerinden bazılarını tanıyabilme. DAVRANIŞLAR 1.Hz.Muhammed’in aile büyüklerinden bir kısmının ismini belirtir. A.Ü.İ.F.

13 HZ.MUHAMMED’İN AİLE BÜYÜKLERİNİ TANIYALIM
A.Ü.İ.F.

14 HZ.MUHAMMED’İN ÇOCUKLUK VE GENÇLİK YILLARI
HEDEF 3.Hz.Muhammed’in çocukluk ve gençlik yılları ile ilgili sıralama bilgisi. DAVRANIŞLAR 1.Hz.Muhammed’in çocukluk yıllarındaki temel olayları sıralar. 2.Hz.Muhammed’in gençlik yıllarındaki temel olayları sıralar. A.Ü.İ.F.

15 A.Ü.İ.F. Hz.Muhammed’in Çocukluk ve Gençlik Yıllarını Öğrenelim Annesi
vefat etti A.Ü.İ.F.

16 Annesidir Amine Nur yağdı can evine Gördü tatlı rüyalar İmrendi gök zemine. Bastı altı yaşına Kaldı tek başına İnci gibi annesiz Üzüntüler boşuna Kırk yaşına gelince Peygamberlik verildi Allah birdir deyince Putlar yere serildi A.Ü.İ.F.

17 4. HZ. MUHAMMED’İN ÇOCUKLUK VE. GENÇLİK YILLARINDAKİ ERDEMLİ
4.HZ.MUHAMMED’İN ÇOCUKLUK VE GENÇLİK YILLARINDAKİ ERDEMLİ DAVRANIŞLARINI ÖĞRENELİM HEDEF 4.Bir çocuk ve bir genç olarak Hz.Muhammed’in ne kadar erdemli bir kişiliğe sahip olduğunun farkında oluş. A.Ü.İ.F.

18 1.Hz.Muhammed’in aile büyüklerini sevdiğini ve saydığını idrak eder.
DAVRANIŞLAR 1.Hz.Muhammed’in aile büyüklerini sevdiğini ve saydığını idrak eder. 2.Hz.Muhammed’in dürüst ve güvenilir bir insan olduğunun farkındadır. 3.Hz.Muhammed’in çalışmaya ve yardımlaşmaya verdiği öneme dikkat eder. 4.Hz.Muhammed’in yalancılık, kıskançlık, dedikoduculuk vb. kötü davranışlar hakkındaki öğütlerine kulak verir. A.Ü.İ.F.

19 6.Hz.Muhammed’in arkadaşlarıyla iyi geçinmesine karşı duyarlıdır.
5.Hz.Muhammed’in haksızlıklara güzel bir tavırla karşı çıktığının farkındadır. 6.Hz.Muhammed’in arkadaşlarıyla iyi geçinmesine karşı duyarlıdır. 7.Hz.Muhammed’in doğa ve insan sevgisine heves eder. 8.Hz.Muhammed’in çocukluk ve gençlik yıllarındaki erdemli davranışları hakkındaki duygularını ifade eder. A.Ü.İ.F.

20 HZ.MUHAMMED AİLE BÜYÜKLERİNİ
SEVER VE SAYARDI Hz.Peygamber kendisine sadece bir hafta süt vermiş olan Süveybe Hanım’a sürekli yiyecek, giyecek yollamış, halini sormuş, ölünceye kadar onunla ilgilenmiştir. A.Ü.İ.F.

21 A.Ü.İ.F.

22 Sence resimdeki baba oğluna ne öğüt veriyor?
- Sen ailene nasıl davranıyorsun? A.Ü.İ.F.

23 4.2.HZ.MUHAMMED DÜRÜST VE GÜVENİLİRDİ
A.Ü.İ.F.

24 PEYGAMBERİMİZ GÜVENİLİRDİ
Hz.Muhammed bir gün “Ey Kureyş!Şu dağların arkasında size karşı hazırlanan bir ordu var desem, bana inanır mısınız?” diye sormuştu. Sizce Kureyşliler bu soruya ne cevap vermiş olabilir? A.Ü.İ.F.

25 Hepsi birden:”Evet, çünkü senden hiç yalan söz işitmedik
Hepsi birden:”Evet, çünkü senden hiç yalan söz işitmedik.” diyerek onun doğruluğunu onaylamıştı. Dağın arkasını görmediği halde insanların Peygamberimizin sözüne inanmasını sağlayan nedir? A.Ü.İ.F.

26 4.3 Hz.Muhammed Çalışmayı ve Yardımlaşmayı Severdi
A.Ü.İ.F.

27 ANNE YAA. Hep biz çalışıyoz, öğretmenler kazanıyo
ANNE YAA!! Hep biz çalışıyoz, öğretmenler kazanıyo.Bari biraz torpil yapsalar… A.Ü.İ.F.

28 A.Ü.İ.F.

29 A.Ü.İ.F.

30 A.Ü.İ.F.

31 Bildiğin başka kötü davranış var mı?
HZ.MUHAMMED KÖTÜ DAVRANIŞLARDAN KAÇINIRDI Bildiğin başka kötü davranış var mı? A.Ü.İ.F.

32 Yemin olsun! Sizin için Allah’ı ve ahiret gününü
arzu edenler ve Allah’ı çok ananlar için, Allah’ın Peygamberinde pek güzel bir örnek vardır. AHZAB-21 A.Ü.İ.F.

33 PEYGAMBERİMİZ DİYOR Kİ:
-Müslüman, Müslümanın kardeşidir.Ona ihanet etmez; onu yalanlamaz, onu yardımsız bırakmaz. Bir Müslümanın diğer Müslümana; a)Kanı b)Namusu c)Malı HARAMDIR A.Ü.İ.F.

34 HZ.MUHAMMED HAKSIZLIKLARA GÜZEL BİR TAVIRLA KARŞI ÇIKARDI
Öfkeye karşı en iyi cevap susmaktır. A.Ü.İ.F.

35 Onları küçük düşürecek söz ve Davranışlardan kaçınırdı. YA SEN!
Peygamberimiz insanları uyarırken bile Onları küçük düşürecek söz ve Davranışlardan kaçınırdı. YA SEN! A.Ü.İ.F.

36 Kötülüğün cezası da onun gibi kötülüktür.Fakat her
kim bağışlar da uzlaşırsa, artık onun mükafatı Allah’a kalmıştır.Şüphesiz O zalimleri sevmez. ŞURA-40 A.Ü.İ.F.

37 BU AYET SİZE NE DÜŞÜNDÜRÜYOR?
A.Ü.İ.F.

38 4.6.Hz.Muhammed Arkadaşlarıyla İyi Geçinirdi
-Arkadaşlarının değerini nasıl ölçersin? A.Ü.İ.F.

39 Dostunuzu dış görünümüne göre mi seçersiniz?
YOKSA A.Ü.İ.F.

40 Arkadaşlarımla olan ilişkilerimde Hz
Arkadaşlarımla olan ilişkilerimde Hz.Muhammed’in gösterdiği özene dikkat ediyorum. Hz.Peygamberi örnek aldığını arkadaşlarına hangi davranışlarla gösteriyorsun? A.Ü.İ.F.

41 4.7.Hz.Muhammed Doğayı ve İnsanları Severdi
A.Ü.İ.F.

42 Peygamberimiz de hayvanları sever ve çobanlık yapardı.
A.Ü.İ.F.

43 PEYGAMBERİN ÇOCUK SEVGİSİ
Peygamberimiz (s.a.v.) bayram namazından evine dönüyordu.Sokakta çocukların neşeli neşeli oynadığını fakat içlerinden birinin bir köşeye çekilip için için ağladığını gördü.Ona ağlamasının sebebini sordu.O da: -Herkesin babası var, onlara bayramlık aldı.Benimse kimsem yok, diye cevap verdi. Peygamberimiz minik yetimi elinden tutup Medine çarşısına götürdü.Ona istediklerini aldı.Zavallı yavrunun içi içine sığmıyordu.Az önce ağlayan minik Zeyd şimdi gülüyor, arkadaşlarıyla oynayıp, bayramı yaşıyordu. A.Ü.İ.F.

44 ALİ: AHMET: Sen öyle san akıllım... Benim babamın da
Benim babamın kocaman eli var.Senin babanı döver!!! AHMET: Sen öyle san akıllım... Benim babamın da sevgi dolu kocaman bir yüreği var. A.Ü.İ.F.

45 Merhamet etmeyene merhamet edilmez.
A.Ü.İ.F.

46 GÖNLÜMÜZÜN BAHARI Yıllar yılı oldu özledik seni
Gönlümüzün baharı, gülü Muhammed Bütün dualarımızda diledik seni Gönlümün sultanı, gülü Muhammed Umut yolcusunun umudu sende İman kapısının kilidi sende Dünya-ahiretin tapusu sende Gönlümün hasreti, gülü Muhammed A.Ü.İ.F.

47 A.Ü.İ.F. Şöyle buyurdu ALLAH.BİZ SANA KEVSER VERDİK
BU müjdeyle dünyaya inen RAHMET’e erdik. KEVSER; şandır, şereftir, ilimdir, harekettir, Fazilettir, feyzdir, bolluktur, berekettir “Namazı kıl, kurban kes, şükret” buyurmuş RABBİM Namaz RABB’A ibadet, kurban yakınlık demek Şükredip, niyaz edip, secde en güzel emek Yüce RABB’ın hitabı “BİZ SANA KEVSER VERDİK” HAKKA şükürler olsun, nimetlerine erdik. A.Ü.İ.F.

48 MİNİ TEST 1) Peygamberimiz (s.a.v) kaç tarihinde dünyaya gelmiştir ?
A) B) C) D)1453 2) Peygamberimizin süt annesinin adı nedir? A)Amine B)Ayşe C)Zeynep D)Halime 3)Peygamberimiz Mekke’den nereye hicret etti? A)Medine B)Şam C)Hicaz D)Irak 4)Hz.Muhammed’e herkesin güven duygusunu kazanmasından dolayı ……………….. İsmi verilmiştir? A.Ü.İ.F.


"T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ve MATERYAL GELİŞTİRME DERSİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları