Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CMS ve LMS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CMS ve LMS."— Sunum transkripti:

1 CMS ve LMS

2 İlk olarak… Günümüz dünyasında, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızlı gelişimi ve özellikle Web 2.0 sürecinde içerik anlayışının ve öneminin artmasıyla, “İçerik Yönetimi” kavramı hemen hemen bütün alanlarda ihtiyaç duyulan ve tartışılan bir kavram haline gelmiştir. Peki bu WEB 2.0 da ne ?

3 Kısaca Web 2.0, İnterneti sizin kontrol etmeniz demektir.

4 CMS (Content Management System) İçerik Yönetim Sistemi

5 Elektronik İçerik

6 ! CMS bir yazılım yada program değildir. ! Web yazılımıdır.
CMS’ ye gelelim… ! CMS bir yazılım yada program değildir. ! Web yazılımıdır.

7 CMS’ ler genel olarak; üyelik sistemi, makale ekleme, haber yazma, anket, forum vs. gibi bazı bileşenleri standart olarak sizlere verirler.

8 Amacı ne ? Sistemin esnekliğini arttırmak,
Bilginin, genel kalitesini yüksek tutmak; doğru, güncel ve kapsamlı bilgi sağlamak, Verimlilik ve yönetim açısından katkı sağlamak, Sisteme çabuk güncellenebilme yeteneği kazandırmak, Verinin kolay saklanmasını ve okunmasını sağlamak.

9 Örnekleri Çözüm Kurum Vignette Ball State Üniversitesi Ingeniux
California State Üniversitesi OmniUpdate Dartmouth College DotCMS Gettysburg College Hannon Hill Cascade Gonzaga Üniversitesi Rhythmyx New York Üniversitesi Estrada CMS Alabama Üniversitesi RedDot Arkansas Üniversitesi Interwoven Teamsite Michigan Üniversitesi Pacific Üniversitesi CommonSpot South Dakota Üniversitesi Stellent Texas Üniversitesi

10 Ve ülkemizde de kullanılanlar
Moodle Adobe Connect E – Nocta Web – CT BlackBoard

11 LMS (Learning Management System) Öğrenme Yönetim Sistemi
Adı üzerinde… Bir yönetim aracıdır, Eğitim içeriklerinin yönetimine, Öğrenenler ve öğretenlerin izlenmesine, Öğrenme öğretme süreçlerinin bireyselleştirilebilmesine, Öğrenenlerin değerlendirilmesine olanak sağlar. Unutmadan ! Öğrenim Yönetim Sistemi ve Eğitim Yönetim Sistemi isimleri de kullanılır.

12 Aynı zamanda, Öğretim içeriklerinin yönetimini sağlayan, bunları dağıtan ve kaynakların öğrenenlere ulaşımını sağlayıp sistematik bir yapı içinde olduğundan CMS’ lerle birlikte de adı sıkça söz edilir.

13 Genel olarak…

14 Mevcut LMS’ ler ? Open Source (Açık kaynak kod) Ticari

15 Açık kaynak kodlu Ticari amaçlı
ATutor, Claroline,Dokeos, eFront, Fle3, ILIAS, LON-CAPA,Moodle, OLAT, Sakai. Ticari amaçlı ANGEL_Learning, Blackboard, Desire2Learn, eCollege, Webct

16 Üniversitelerden LMS örnekleri
Anadolu Üniversitesi ODTU Gazi Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Plato Meslek Yüksekokulu


"CMS ve LMS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları