Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Almanya’da Uzaktan Eğitim

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Almanya’da Uzaktan Eğitim"— Sunum transkripti:

1 Almanya’da Uzaktan Eğitim
Bahadır Karabina Ecmen Erdem m 2006

2 Uzaktan Eğitim Nedir? Farklı mekanlardaki öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin iletişim teknolojileri aracılığı ile bir araya getirdiği kurumsal bir eğitim faaliyetidir. Yrd.Doç.Dr. Yasemin Gülbahar

3 Uzaktan Eğitim’in Tarihçesi
Uzaktan eğitimin başlangıcı sayılabilecek mektupla öğrenim, bir okul veya yetkili kurum tarafından posta vasıtasıyla yürütülen öğretim yöntemidir.

4 Almanya’da Eğitim Çocuk Yuvaları(2-5 yaş)
Grundschule (İlköğretim Okulları) Realschule (Ortaokul) Hauptschule (Esasokul) Gymnasium (Lise) Studienkolleg(Üniversite Hazırlık) Yüksek Öğretim

5 Almanya’da Uzaktan Eğitim
Almanya’da uzaktan öğretime göre yazılmış ders kitapları, kitaplarda yer alan konuların içeriğini destekleyen video programları, CD-Romlar, internet destekli danışmanlık ile yüzyüze eğitim olanağı sağlayan akademik danışmanlıklar bir paket olarak öğrencinin hizmetine sunulmaktadır.

6 Almanya’da Uzaktan Eğitim
DERS KİTAPLARI: Örgün eğitimde olduğu gibi, uzaktan eğitimde de öğrencinin bilgisini sistematik olarak geliştiren ders kitapları kullanılmaktadır. Bu kitaplar, örgün eğitimde kullanılan kitaplardan farklı bir içerik ve görsel düzenleme ile hazırlanmaktadır. Kitapların hazırlanması aşamalı bir süreçten geçmektedir.

7 Almanya’da Uzaktan Eğitim
TELEVİZYON PROGRAMLARI Uzaktan öğretim sisteminde yer alan bir diğer unsur da ders kitaplarını içerik olarak destekleyen televizyon programlarıdır. Görsel-işitsel nitelikteki bu eğitim programları da aşamalı bir süreçten geçmektedir. 

8 Almanya’da Uzaktan Eğitim
AKADEMİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan öğrencilere yönelik olarak da 1987 yılından bu yana Almanya’da altı şehirde dersler açılmış ve iki ayrı dönem halinde akademik danışmanlık ve yüz yüze eğitim hizmetleri verilmektedir.

9 Almanya’da Uzaktan Eğitim
İNTERNET DESTEKLİ DANIŞMANLIK İnternet destekli danışmanlık son yıllarda en fazla üzerinde çalışılan konular arasında yer almaktadır. Bunun sonucu olarak günlük yaşamda bilgisayarın eğitimde kullanılması ve öğrenmeyi kolaylaştırıcı etkileri üzerinde değişik tezler tartışılmaktadır. 

10 Almanya’da Uzaktan Eğitim
İnternet aracılığı ile bilgi edinmek isteyen Batı Avrupa Programı öğrencileri, kitap editörü ve ünite yazarı olan öğretim üyelerinin elektronik posta adresine doğrudan ulaşmakta ve sorularının cevaplarını yazılı olarak alabilmektedir. Ancak en yoğun kullanılan hizmet, deneme sınavları olmaktadır. Öğrenciler bu yolla sınavlar öncesinde kendilerini ölçmekte ve sınav sırasında karşılaşabilecekleri soru örneklerini tanımaktadır.

11 Almanya’da Uzaktan Eğitim
ÖĞRETİM VE SINAV HİZMETLERİ Programlara kayıtlı öğrencilerin öğrenimleri, ders kitapları ve video kasetlerinin kendilerine ulaştırılmasıyla birlikte başlar. Öğrenciler yıl içinde akademik danışmanlık hizmetlerinden de yararlanarak ara, yıl sonu veya bütünleme sınavlarına katılarak öğrenimlerini sürdürürler. 

12 Almanya’da Uzaktan Eğitim
The Fern Universität Hagen Bu, 1974 de kurulan ve Almanca konuşulan uzaktan öğretim yapan tek üniversitedir öğretim yılında öğrenci bu üniversiteye kayıt yaptırmıştır.. Bu öğrenciler bölgesel öğrenim merkezlerinde –bazıları da Almanca konuşulan yabancı ülkelerde ve Orta Avrupa ülkelerinde- danışmanlık hizmetinden yararlanmaktadır.

13 Almanya’da Uzaktan Eğitim
Fern Üniversitesi 30 yıldır Alman üniversiteleri arasında,uyguladığı uzaktan eğitim politikası ile ideal bir alternatif oluşturmaktadır. Uzaktan eğitim öğrencilere özgürlük ve esneklik sunmaktadır.Bu da öğrencilerin diğer üniversiteler yerine bu üniversiteyi tercih etmelerine olanak sağlamaktadır. Fern Üniversitesi bunca yıllık deneyimden sonra öğretim materyalleri geliştiren ve internetten

14 Almanya’da Uzaktan Eğitim
kurs veren uluslararası bir lider konumuna gelmiştir.İnternet üzerinden yapılan bu eğitimde konunun öğretilmesi, test uygulamaları,destek ve yönetim sağlamaktadır.

15 Almanya’da Uzaktan Eğitim
Diğer Kuruluşlar: Tele Colleg Tübingen Universität Schulfernsehn Deutsch Institut Für Fernstudien Europäische Fernhochschule Hamburg AKAD Privathochschulen

16 Almanya’da Uzaktan Eğitim
KAYNAKÇA:


"Almanya’da Uzaktan Eğitim" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları