Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PTT : 3131 adet El Terminali Temini Projesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PTT : 3131 adet El Terminali Temini Projesi"— Sunum transkripti:

1 PTT : 3131 adet El Terminali Temini Projesi
-Harita Temini ve Cihet Sayısallaştırması

2 Proje Detayı, Başar Nerede ?
İhale, PTT’nin ihtiyacı olan, 3 bin El Terminali (GPS-GPRS destekli Windows Tabanlı Mobil uygulama ortamı) ve gerekli operasyonel merkezi donanım ve yazılımların temin edilmesi için yapılmıştır. İhale, Sentim tarafından alınmış olup, Başar, PTT isterlerinden olan harita ve uygulama temininde en uygun teklifi vererek Sentim’in altyüklenicisi olmuştur. BAŞAR, 52 il merkezi için yol haritası temin edecek ve postacıların yaptığı rutları (cihet) bilgi sistemi içine ekleyecek ve PTT’nin CBS tabanlı olarak Cihet, Posta Kodu, Dağıtım bölgeleme gibi işlevlerini yönetmesine yarayacak uygulamaları geliştirecektir.

3 Proje CBS ve İHYS İsterleri

4 Proje Harita İsterleri

5 PTT : İstenen Haritalar
PTT, 30 ile ait haritaları mutlaka hemen istemekle birlikte, Firmalara ek 22 ili kendilerinin seçmelerini kabul etmiş, toplam 52 il merkezinin haritalarını istemiştir. 81 il merkezine ulaşmak için geri kalan 29 il ise, opsiyonel olarak tekliflendirilmiş olup, PTT’nin istemesi durumunda Projenin ek süresinde üretilip teslim edilecektir.

6 BAŞAR : Haritalar Kapı numaralı ilk harita Başar tarafından 1998 yılında ASKI’de başlatılan CBS projesinde 2000 yılında tüm Ankara için gerçekleştirilmiştir. 2005 yılında yapılan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Suç Analiz Merkezi (SAM) projesinde 10 büyük ilimiz için kapı numaralı ve/veya binalı haritalar hazırlanmış ve kuruma teslim edilmiştir. 2006 yılından itibaren Başar, saha çalışmalarında Sokak adı ve kapı numarası bilgilerini düzenli olarak toplamaya devam etmektedir. BAŞAR 52 il için 30 il ve ek 22 il ile 52 ile ait haritaları proje süresi içinde teslim etmiş ve aşağıda sunulan ek katmanları ve işleri de gerçekleştirmiştir.

7 CİHET Üretimi: AMAÇ Cihet alanlarının objektif bir şekilde oluşturulmasına yardımcı olmak, Offline veya online takip sırasında dağıtıcının nerede olduğunu kolaylıkla bulmak, Dağıtıcının gün içerisinde ne kadar gezdiğini, kendi cihet alanında ne kadar gezdiğini, cihet dışına çıkıp çıkmadığını raporlayabilmek.

8 NASIL YAPIYORUZ PTT Cihet listeleri ile Başar sokak veritabanı birebir eşleştirilir, Cihet Alanları (dış sınırları) harita üzerinde çizilir Daha sonra eşlenen ve eşlenmeyen satırlar raporlanır ve çıktılar üretilir. Eşlenmeyen kayıtlar posta dağıtım merkezlerinde Başar elemanları tarafından harita üzerinde güncellenir.

9 ÇIKTILAR

10 RENKLENDİRİLMİŞ CİHETLER

11 RENKLENDİRİLMİŞ CİHETLER

12 CİHET ALANLARI

13 RAPORLAMA

14 SONUÇ: PTT, Teknolojik yatırımı ile, hem gönderi sistemini canlı olarak izleyebilir hale gelmiş, hem de Cihet, dağıtım alanları, merkezleri ve bölgelerini optimize edebilr hale gelmiştir. Ek 29 il için de benzeri çalışma PTT tarafından istenmiş, Başar, proje ek süresi boyunca, kalan 29 il için de benzeri çalışmayı gerçekleştirecek ve 81 il merkezi için PTT’yi harita tabanlı bir bilgi sistemine kavuşturmuş olacaktır.


"PTT : 3131 adet El Terminali Temini Projesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları