Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERAM FEN LİSESİ KÜTÜPHANE PROJESİ TANITIM KİTAPÇIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERAM FEN LİSESİ KÜTÜPHANE PROJESİ TANITIM KİTAPÇIĞI"— Sunum transkripti:

1 MERAM FEN LİSESİ KÜTÜPHANE PROJESİ TANITIM KİTAPÇIĞI

2 BİZ KİMİZ? MERAM FEN LİSESİ
Meram Fen Lisesi (MFL) Konya İli, Meram İlçesi, Alparslan Mahallesi’nde 1989–1990 öğretim yılında eğitim-öğretime açılmıştır. İlk mezunlarını verdiği 1992 yılında ÖSS’de %100’lük başarıyla Türkiye 10.’sunu, ÖYS’de ise %98’lik başarıyla Türkiye 1.’sini çıkarmıştır. Bunu takiben 1997, 2000 ve en son 2003 yıllarında ÖSS’de Türkiye 1.’leri çıkarmıştır. Bu ve benzeri başarılarıyla okulumuz her yıl ÖSYM’nin kitapçıklarında başarı sıralamasında ilk onda yerini almıştır. MERAM FEN LİSELİLER DERNEĞİ Meram Fen Liseliler Derneği (MFLD), 15 Ekim 2002 tarihinde, tamamı Meram Fen Lisesi mezunu üniversite öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından, kurucuları en genç olan dernek unvanıyla kuruldu. Türkiye’nin tanınmış okullarından daha başarılı olan Meram Fen Lisesi’nin, ne ismi ne de imkânları bu okullar seviyesindedir. MFLD olarak öncelikli hedefimiz başarı potansiyeli olan ama imkânları kısıtlı olan okulumuzun imkânlarının iyileştirilmesini sağlamak ve gelecek nesillerin daha başarılı ve sosyal yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla okulumuzun tanıtımını yapmayı, okulumuzun eksikliklerini gidermeyi ve öğrencilerimize maddi-manevi destek olmayı kendimize görev addediyoruz. Meram Fen Liseli olma bilincini derneğimiz vasıtasıyla olgunlaştırarak, devletimizin sunduğu imkânların ötesinde bir destekle milli eğitime katkıda bulunmak istiyoruz.

3 FAALİYETLERİMİZ MFLD kurulduğundan bu yana, daha önce gerçekleşmemiş birçok organizasyona imza atarak bu organizasyonların gelenekselleşmesi sağlanmıştır. Pilav günleri, üniversite tanıtım gezileri, mezun buluşmaları gibi etkinler gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ihtiyacı olan öğrencilere burs verilmekte, aktif katılımın olduğu bir internet sitesiyle mezunlar ve öğrenciler arasındaki bağlar kuvvetlendirilmektedir. Faaliyetlerimizin bir kısmı aşağıda sıralanmıştır;

4 2002 İstanbul İftar Yemeği 16 Kasım 2002, Osmanbey-İSTANBUL
2002 Ankara İftar Yemeği 23 Kasım 2002, Kızılay-ANKARA Ankara Üniversiteleri Gezisi Kasım 2002, ANKARA Motivasyon Gezisi –I Nisan 2003, İSTANBUL 5. Geleneksel Pilav Günü 13 Eylül 2003, Meram Fen Lisesi-KONYA Motivasyon Gezisi – II Ekim 2003, İSTANBUL 2003 Ankara İftar Yemeği 15 Kasım 2003, Regency Hotel-ANKARA Ankara Üniversiteleri Gezisi - II 2003, ANKARA Konya Rehberlik Günü 26 Mart 2004, Meram Fen Lisesi-KONYA Motivasyon Gezisi – III Nisan 2004, İSTANBUL ÖSS Tercih Rehberliği Temmuz 2004, Çamlıbel Tesisleri-KONYA 6. Geleneksel Pilav Günü 18 Eylül 2004, Meram Fen Lisesi-KONYA 2004 Ankara İftar Yemeği 23 Ekim 2004, Kalemci Hotel-ANKARA 2004 İstanbul İftar Yemeği 23 Ekim 2004, Mecidiyeköy-İSTANBUL MFL ÖSS Rehberlik Günleri 18 Şubat 2005, Meram Fen Lisesi-KONYA 2005 İstanbul Kültür Gezisi 17 Nisan 2005, İSTANBUL 2005 Büyük Abant Buluşması 1 Mayıs 2005, Abant-BOLU ÖSS Tercih Rehberliği Temmuz 2005, Çamlıbel Tesisleri-KONYA

5 NEDEN KÜTÜPHANE PROJESİ?
Dernek yönetimi ve üyeler olarak, Meram Fen Lisesi’nde okuduğumuz yıllarda, güzel ve güncel bir kütüphanenin okulumuzda olmayışının sıkıntısını yaşadık. Üniversite sınavlarında yüksek başarılar edinmemize rağmen lisedeki sosyal ve kültürel gelişimimiz kütüphanemiz yetersiz olduğu için kısıtlı kalmıştır. Okulumuz öğrencilerinin çoğunluğu kitabı ve okumayı seven kişiler olduğu halde maddi yönden yeterli imkânlara sahip olmadığı için, öğrenciler okuma ihtiyaçlarını genellikle birbirlerinden kitap ödünç alarak gidermişlerdir. Okulumuzun bu ihtiyacı bilinmesine rağmen devletimiz bu konuda henüz bir teşvikte bulunmamıştır. Bizler devletin okuttuğu insanlar olarak; bu devlete yük olmaktansa, devletin yükünü çekmeyi kendimize vazife edindiğimizden bu ihtiyacı dernek olarak karşılayabileceğimizi düşündük. Amacımız, lise yıllarımızı geçirdiğimiz bu güzide okulda çektiğimiz sıkıntıları, yeni nesillere yaşatmamaktır. Hazırlamış olduğumuz Kütüphane Projesi ile bu sorunu giderip okulumuzda Meram Fen Lisesi’ne yakışır bir kütüphane bırakmak istiyoruz.

6 PROJE DETAYLARI GENEL İHTİYAÇLAR KÜTÜPHANE KOLUNUN ETKİNLEŞTİRİLMESİ
DONANIMLAR TASARIM KALEMLER

7 GENEL İHTİYAÇLARIN GİDERİLMESİ
Genel olarak lise çağına uygun, düşünce gelişimine yardımcı, yelpazesi geniş kaynak imkanlarının sunulması. Edebi türlerin yanı sıra, bilimsel ve tarihi kitapların bulundurulması. Ansiklopedi gibi araştırmaya yönelik kaynakların bulundurulması. Gazete, dergi gibi süreli ve güncel yayınların kütüphanede bulunması. Öğrencilerin ödev hazırlarken ve araştırma yaparken fotokopi ve çıktı ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların temin edilmesi. Yazılı kaynakların yanında, belgesel ve benzeri eğitim amaçlı görsel kaynakların temin edilmesi.

8 KÜTÜPHANE KOLUNUN ETKİNLEŞTİRİLMESİ
Bütün kütüphanecilik faaliyetlerini, kütüphane kolu yönetim kurulu adı altında okul öğrencilerinden oluşmuş bir grup düzenleyip yürütecektir. Sosyal ve kültürel her türlü faaliyette, kütüphane kolu dernek tarafından desteklenecektir. Bu kolun denetleyiciler vasfını okulumuzun edebiyat bölümü öğretmenleri üstleneceklerdir. Kolun faaliyetleri, dernek resmi sitesinde kendilerine ait özel sayfalarında duyurulacaktır. Kol özellikle, kütüphanenin arasında açık olmasına ve hizmet vermesine özen gösterecektir. Veritabanı sistemi yönetimi de yine kolun sorumluluğu altındadır. Faaliyetler, genel temayül olarak okul öğrencilerini kütüphaneye çekmek ya da kitap okumaya teşvik gibi niteliklere sahip olacaktır. Giderleri yine dernek tarafından karşılanacaktır. Kitap okuma alışkanlıklarının istatistiksel dökümleri panoda duyurularak, kitap kurtlarına dernek tarafından ödül verilecektir.

9 DONANIMLAR İki bölümden meydana gelen kütüphanenin bir bölümü çalışma, diğer bölümü ise okuma amaçlı olacaktır. Hem çalışma hem de okuma salonu, gerek aydınlatma gerekse ergonomik bakımdan öğrencilerin rahat edebileceği bir ortam düşünülerek tasarlandı. Kütüphane raflarla bölümlere ayrılarak öğrencinin dikkatinin dağılmaması hedeflendi. Gürültünün engellenmesi için tabana halı döşenecektir. Kütüphaneye kırmızı, bordo, sarı gibi sıcak renkler hakim olacaktır. Kütüphanede toplam iki bilgisayar bulunacaktır. Yangın tehlikesine karşı duman detektörleri ve yangın söndürme tüpleri bulundurulacaktır.

10 TASARIM

11

12 KALEMLER 36 ADET SANDALYE 6 ADET MASA (90cm - 180cm) 7 ADET KOLTUK
MOBİLYA 36 ADET SANDALYE 6 ADET MASA (90cm - 180cm) 7 ADET KOLTUK 1 ADET SEHPA (50cm -150cm) 2 ADET GÖREVLİ KOLTUĞU 1 ADET GÖREVLİ MASASI (L şeklinde) 11 ADET RAF (32cm - 215cm) 36 ADET ASKIYA SAHİP ASKILIK ELEKTRONİK TECHİZAT VE AYDINLATMA 2 BİLGİSAYAR 1 YAZICI-FOTOKOPİ-TARAYICI AYDINLATMA ELEMANLARI 2 ADET DUMAN DETEKTÖRÜ DEKORASYON ELEMANLARI TAHSİS EDİLEN İKİ SINIF ARASINDAKİ DUVARIN KALDIRILMASI DUVAR LARIN VE TAVANIN UYGUN RENKTE BOYANMASI ZEMİNİN UYGUN RENKTE HALIFLEKS KAPLANMASI (16.5m - 6m) 4 ADET UYGUN UZUNLUKTA VE RENKTE PERDE 10 ADET UYGUN BÜYÜKLÜKTE PANO DİĞER İHTİYAÇLAR 7 ADET ORTA BOY ÇÖP KUTUSU 2 ADET YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ

13 SPONSORLUK TÜRLERİ Ana Sponsorluk Yardımcı Sponsorluk
Hizmet Sponsorluğu Kitap Sponsorluğu Başarı Sponsorluğu Şu ana kadar projemize destek vermiş olan şahıs ve kurumlara teşekkürü bir borç biliriz.

14

15 HAYALDEN GERÇEĞE!

16 MERAM FEN LİSELİLER DERNEĞİ
PROJE KOORDİNATÖRÜ MERAM FEN LİSELİLER DERNEĞİ GENEL SEKRETERİ Yüksel KURT Tel: (533) E-Posta: MERAM FEN LİSELİLER DERNEĞİ BAŞKANI Selami ÇİFTÇİ Tel: (535) E-Posta: MERAM FEN LİSELİLER DERNEĞİ GENEL MERKEZİ Adres: İstanbul Cad. Ahibaba Sok. No:24 Meram/KONYA Tel/Faks: (332) E-Posta: MERAM FEN LİSESİ Adres: Alparslan Mah. A.Kemerşah Cad. Meram/KONYA Tel: (332) MERAM FEN LİSELİLER DERNEĞİ GARANTİ BANKASI MEVLANA ŞUBESİ ŞUBE KODU: 101 HESAP NO:


"MERAM FEN LİSESİ KÜTÜPHANE PROJESİ TANITIM KİTAPÇIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları