Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AYŞE-FARUK PINARBAŞI TİCARET MESLEK LİSESİ Rekabet Gücünün ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa’da Staj Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AYŞE-FARUK PINARBAŞI TİCARET MESLEK LİSESİ Rekabet Gücünün ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa’da Staj Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU."— Sunum transkripti:

1 AYŞE-FARUK PINARBAŞI TİCARET MESLEK LİSESİ Rekabet Gücünün ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa’da Staj Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU

2 PROJEMİZİN ÖZET BİLGİSİ
Projenin adı Rekabet Gücünün ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa’da Staj Proje sahibi kurum Ayşe-Faruk Pınarbaşı Ticaret Meslek Lisesi Projenin kısa adı Avrupa’da Staj Proje süresi 9 ay Proje başlangıç tarihi 05/07/2013 Proje bitiş tarihi 30/01/2014 Yerleştirme Yeri 1. HareketlilikMacaristan-Budapeşte 2. Hareketlilik Almanya-Dusseldorf Yerleştirme Süresi 3 Hafta (27 gün) Yerleştirme Tarihi (MACARİSTAN) 27/10/2013 – 16/11/2013 Yerleştirme Tarihi (ALMANYA) 10/11/2013 – 30/11/2013

3 PROJE ORTAKLARI Şanlıurfa-Ayşe-Faruk Pınarbaşı TML (Koordinatör)
Yozgat-Akdağmadeni TML Van-Van TML Ağrı-Ağrı TML Gaziantep-Yeşilevler TML Adıyaman- Besni TML Erzurum-Tortum Çok Programlı Lisesi

4 LEONARDO DA VINCI HAREKETLİLİK PROGRAMI NEDİR?
Temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrenciler ile, işsizler de dahil olmak üzere işgücü dünyasındaki kişiler ve mesleki eğitimden sorumlu kişilerin katıldığı ülkelerarası staj ve çalışma ziyareti olarak adlandırılabilecek bir hareketlilik faaliyetleridir.

5 TÜRKİYE’NİN LEONARDO da VINCI PROGRAMINA KATILMASI
Leonardo da Vinci programı Avrupa Birliği ülkeleri arasında 20 yıldır uygulanmakta olan bir programdır. Ülkemiz bu programa ilk defa 2004 yılında katılmıştır. Ülkemizin programa katıldığı 2004 yılından itibaren çeşitli illerimizden toplam kişi yurtdışına giderek Leonardo da Vinci Hareketlilik faaliyetine katılmıştır.

6 BU PROJEYE NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU ?
Bu proje Ayşe-Faruk Pınarbaşı Ticaret Meslek Lisesi koordinatörlüğünde, proje gönderici ortakları arasında yer alan Van TML, Ağrı TML, Akdağmadeni TML, Yeşilevler TML, Besni TML ve Tortum Çok Programlı Lisesinin Muhasebe Finansman alanında temel mesleki eğitim almakta olan toplam 49 öğrencinin Bilgisayarlı Muhasebe alanındaki mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanmıştır.

7 Proje katılımcılarının yabancı dil becerilerini geliştirmek,
PROJENİN AMAÇLARI Katılımcıların, bilgisayarlı muhasebe alanında yurtdışında ileri düzeyde eğitim almalarını sağlayarak mesleki yeterliliklerinin, niteliğini ve niceliğini arttırmak ve işgücü piyasasında rekabet edebilir kişiler haline gelmelerini sağlamak. Proje katılımcılarının yabancı dil becerilerini geliştirmek, Proje katılımcılarının kültürler arası iletişim becerilerini geliştirmek, Bölgemizdeki işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, Proje katılımcılarının kendilerine olan özgüvenini artırmak.

8 PROJE FAALİYETLERİ * MACARİSTAN GRUBU Katılımcıların Macaristan’a gitmeden önce katılacakları hazırlık faaliyetleri Katılımcıların 3 hafta süre ile Macaristan’ın Budapeşte şehrinde eğitim ve uygulamalı staj çalışmalarına katılmaları. * ALMANYA GRUBU Katılımcıların Almanya’ya gitmeden önce katılacakları hazırlık faaliyetleri Katılımcıların 3 hafta süre ile Almanya’nın Dusseldorf şehrinde eğitim ve uygulamalı staj çalışmalarına katılmaları.

9 Yurtdışına çıkmadan önce gerekli işlemlerin yapılması
HAZIRLIK FAALİYETLERİ Yurtdışına çıkmadan önce gerekli işlemlerin yapılması Yurt dışına çıkılmadan önce yapılacak proje faaliyetleri ve yapılacak hazırlık faaliyetleri proje sahibi kurum ile gönderici ortaklar arasında yapılacak işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

10 Valilik olurlarının alınması
YURTDIŞINA ÇIKMADAN ÖNCE YAPILACAK İŞLEMLER Valilik olurlarının alınması Reşit olmayan(18 Yaşından Küçük) katılımcılarımız için noter tasdikli veli muvafakatnamelerinin ve vekaletnamenin alınması. Pasaportların alınması Seyahat düzenlemesi(Havaalanı transferleri ve uçak bileti alınması) Seyahat sigortası satın alınması Yurtdışı çıkış harçlarının ödenmesi Katılımcılar ile sözleşme imzalanması

11 VALİLİK OLURLARININ ALINMASI
Proje kapsamında ortak olarak yer alan tüm okullar, kendi kurumlarından seçilen katılımcılar için yurtdışına çıkmadan önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla valilik oluru alacaktır. Bu işlem okul müdürlüğü tarafından organize edilecektir.

12 VELİ MUVAFAKATNAMESİ ve VEKALETNAME
Reşit olmayan 18 yaşından küçük her proje katılımcısının, anne ve babası ile birlikte veli muvafakatnamesi ve vekaletnamesi almaları gerekmektedir. Bu kapsamdaki proje katılımcıları, anne ve babaları ile birlikte noter’e giderek veli muvafakatnameleri ve vekaletnamelerini alarak, pasaportların alınması ve yurt dışı çıkış işlemlerinin yapılması gibi işlemlerde kullanılmak üzere refakatçi öğretmene teslim etmeleri gerekmektedir.

13 PASAPORT ALINMASI Projeye katılacak olan tüm katılımcılara yurtdışına çıkmak için Hizmet Pasaportu alınacaktır. Katılımcıların Hizmet(Gri) Pasaport alabilmeleri için gerekli olan Valilik oluru okulumuz tarafından alınacaktır. Söz konusu bu pasaportlar Türkiye’ye döndükten sonra katılımcılar tarafından refakatçi öğretmenlere teslim edilmelidir.

14 SEYAHAT DÜZENLENMESİ-MACARİSTAN
Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte şehrine gidecek olan katılımcılarımız tarihinde İstanbul aktarmalı olarak Avusturya’nın Viyana şehrine hareket edecekler. Bu kapsamda, Gaziantep’ten gelecek katılımcılar Gaziantep Havaalanından 03:50’de hareket edecek olan Türk Havayollarına ait TK2107 numaralı uçakla, Erzurum Tortum’dan ve Yozgat-Akdağmadeni’nden gelecek katılımcılar Ankara-Esenboğa Havaalanından 05:25’te hareket edecek olan Türk Havayollarına ait TK2107 numaralı uçakla, İstanbul Atatürk Havaalanına ulaşacaklardır. Katılımcıların kendi illerindeki havaalanlarına ulaşımlarının sağlanması için gerekli organizasyonlar okul müdürlükleri tarafından yapılacaktır. İstanbul Atatürk Havaalanında toplanan tüm katılımcılar yine Türk Havayollarına ait TK1883 numaralı uçak ile saat 08:10’da hareket ederek tahmini olarak 09:40’ta Viyana’da olmaları planlanmaktadır. Viyana Havaalanına ulaşan katılımcılarımız yurtdışı ortağımızın organize ettiği bir otobüs ile Budapeşte’de kalacakları otele taşınacaklardır. Dönüş için organize edilen ulaşım planlaması tarihinde Budapeşte’den yapılacak olup, katılımcılar kendi illerine kadar ulaştırılacaklardır.

15 SEYAHAT DÜZENLENMESİ-ALMANYA
Almanya’nın Duisburg şehrine gidecek olan katılımcılarımız tarihinde İstanbul aktarmalı olarak Dusseldorf’a hareket edecekler. Şanlıurfa-Birecik’ten gelecek katılımcılar ile Adıyaman-Besni’den gelecek katılımcılar Gaziantep Havaalanından 15:35’te hareket edecek olan Türk Havayollarına ait TK2223 numaralı uçakla, Ağrı’dan Gelecek katılımcılar KARS havaalanından 14:00’te hareket edecek olan Türk Havayollarına ait TK2715 numaralı uçakla, Van’dan gelecek katılımcılar ise Van Havaalanından 15:15’te hareket edecek olan Türk Havayollarına ait TK2247 numaralı uçakla İstanbul Atatürk Havaalanına ulaşacaklardır. Katılımcıların kendi illerindeki havaalanlarına ulaşımlarının sağlanması için gerekli organizasyonlar okul müdürlükleri tarafından yapılacaktır. İstanbul Atatürk Havaalanında toplanan tüm katılımcılar yine Türk Havayollarına ait TK1529 numaralı uçak ile saat 19:40’ta hareket ederek tahmini olarak 22:00’de Dusseldorf’ta olmaları planlanmaktadır. Dusseldorf Havaalanına ulaşan katılımcılarımız yurtdışı ortağımızın organize ettiği bir otobüs ile Duisburg’ta kalacakları otele taşınacaklardır. Dönüş için organize edilen ulaşım planlaması tarihinde yine aynı şekilde gerçekleştirilecektir.

16 BİNİŞ KARTLARI-BOARDİNG PASS
Uçağa binmeden önce Havayolları Şirketlerine ait kontuarlarda yapacağınız Check-in’den sonra sizlere aşağıda resmini gördüğünüz biniş kartları verilecektir. Bu biniş kartları çok önemlidir ve kaybedilmemesi gerekmektedir. Biniş kartlarını uçağa bindikten sonra refakatçi öğretmenlerinize teslim etmeniz gerekmektedir. Her öğrencinin toplamda 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere toplam 4 adet biniş kartı olmalıdır.

17 SEYAHAT SİGORTASI Tüm katılımcılarımız adına yurtdışına çıkmadan önce birer seyahat sigortası satın alınacaktır. Böylelikle katılımcılarımızın, yurtdışında hastalanmaları veya bir kaza geçirmeleri durumunda yapılan tüm masraflar belgelendirmek şartıyla Türkiye’ye döndükten sonra sigorta şirketinden talep edilecektir. Sigorta poliçeleriniz yurtdışında bulunduğunuz süre boyunca refakatçi öğretmenlerinizde bulunacaktır.

18 YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI İlgili yasa gereği her Türk vatandaşının yurtdışına çıkmadan önce “Yurtdışı Çıkış Harcı” ödemesi gerekmektedir. Bu miktar her kişi için 15 TL olup Proje Bütçesinden ödenecektir. Bankaya ödenecek olan bu miktara ait banka dekontu refakatçi kişiler tarafından sizlere havaalanında dağıtılacak ve pasaport kontrolünde ilgili memurlara gösterilecektir. Pasaport kontrolü yapacak olan memurlar bu dekont üzerine bir kaşe vurarak tekrar sizlere teslim edeceklerdir. Bu dekontları pasaport kontrolünden sonra refakatçi öğretmenlere teslim edilmelidir.

19 KATILIMCILAR İLE SÖZLEŞME İMZALANMASI
Proje sahibi kurum olarak ŞANLIURFA/Ayşe-Faruk Pınarbaşı Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü, tüm katılımcılarımızla yurtdışına çıkmadan önce birer sözleşme imzalayacaktır. Bunun dışında katılımcıların velileri ile yine bir sözleşme imzalanacaktır.

20 KATILIMCILAR-MACARİSTAN GRUBU
YOZGAT GÖKHAN DEMİRBİLEK İSHAK AÇIKEL HACI MURAT DALKIRAN BERAT ÜNLÜ M.MUSTAFA ŞEKER AHMET CAN ZEREN ÖZGEN TURGUT ERZURUM ÖMER TATLI AHMET BİRDAL EMRE CİVELEK MUHARREM SONÇITRAZ AHMET TÜRK M. SEFA BEŞİK OKAN COŞKUN MEHMET VAKIF YILDIRIM ERDEM HÜSRAFOĞLU BURAK KÖLEOĞLU MERVE EDEDURMUŞ IŞIL ZER GAZİANTEP SEMİYE ŞAFAK BÜŞRA POLAT

21 KATILIMCILAR-ALMANYA GRUBU
ŞANLIURFA MELEK DEMİRER BEDRİYE ÇEKER UĞUR ALAGÜL CUMA BOZKURT MEHMET ARSLANTAŞ MAHMUT ARSLAN BEŞİR DURAP ADIYAMAN HALİT NARİN ALİ HAYDAR BAHÇECİ AHMET ARSLAN H. İBRAHİM CANPOLAT MEHMET UĞUR KAYA ENES BULUŞ YAKUP AKÇAAY AĞRI Y. EMRE YÜCE M. SALİH  TURAN FIRAT KARASUNGUR HATEM BERAT POLAT ÖMER TULUMTAŞ SADDAM İRTEGÜN HALİL İBRAHİM GÜLER VAN AHMET GENÇ MUSTAFA BAŞAK ABDULBAKİ CAMUKA ŞAHİN ÖZTÜNÇ MAZLUM TEMEL ABDULKADİR KIZILARSLAN KEREM ÖLMEZ

22 RAFAKATÇİLER-MACARİSTAN
RUKİYE EBEDİ BİROL TAŞTAN HARUN DİKİLİTAŞ ALİ ÇELEBİ MEHMET ACAR

23 RAFAKATÇİLER-ALMANYA
MEHMET EROĞLU ABDULLAH ÇAKTI ÜMİT TAŞKIRAN BAYRAM TURGUT

24 YURTDIŞI ORTAKLARIMIZ
Networx Academy Education Consulting (ALMANYA) Garage Dortmund(ALMANYA) Vocational Point(ALMANYA) Dipl.-Finanzwirt,Steuerberater(ALMANYA) Pogány Frigyes Szakkozépiskola(MACARİSTAN) Pranczék Könyvelesi Irodaja KFT(MACARİSTAN)

25 SERTİFİKA Proje sonunda tüm katılımcılarımıza ortak kurumlar tarafından birer sertifika verilecektir. Alacağınız bu sertifikalar uluslararası geçerliliğe sahiptir.

26 BUDAPEŞTE

27 DUİSBURG

28 Konaklama Katılımcılarımız Macaristan ve Almanya’da Hotel’de konaklayacaklardır. - Macaristan’da konaklanacak Hotel’e ilişkin Web sitesine ulaşmak için tıklayınız. ( - Almanya Grubu’nun kalacağı yerle fotoğraflar henüz elimize ulaşmadığı için buraya foto eklenememiştir.

29 Teknik Geziler - İşletme Gezileri
Katılımcılarımızın proje kapsamında yapacakları işyeri ziyaretleri ve teknik geziler yurtdışı ortağımız NETWORX ACADEMY Firması tarafından organize edilecektir.

30 Kültürel Geziler - Yurtdışı Gezisi
Proje süresince, hafta sonlarında olmak üzere ortaklarımızın yapacağı organizasyonlar kapsamında yeterli kişi sayısı sağlandığı takdirde çeşitli ülkelere günübirlik geziler düzenlenecektir. İsteyen katılımcılarımız bu gezilere katılabileceklerdir. Bu geziler ücretli olup, ücretleri geziye katılmak isteyen kişilerce ödenecektir. Bu gezinin ücreti ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Gezi faaliyeti düzenlenecek muhtemel ülke ve şehirler Hollanda-Amsterdam, Fransa-Paris, Avusturya-Viyana ve Belçika-Brüksel olacaktır. 3 gezinin maliyeti yaklaşık olarak Euro arasında değişmektedir.

31 Şemsiyelerinizi ve yağmurluğu olan varsa mutlaka yanına alsın.
YURTDIŞINA ÇIKMADAN ÖNCE Gideceğiniz dönemin hava şartlarına uygun kıyafetler alınız. Havanın muhtemelen soğuk olması beklenmektedir. Bu nedenle mümkün olduğu kadar kışlık kıyafetlerinizi bol alınız. Mutlaka sağlam bir valiz edininiz. Bunun yanı sıra küçük sırt çantası almayı da unutmayınız(Çok önemli). Uçağın içine alacağınız el çantasına kesinlikle sıvı ve kesici malzemeler almayınız. Bu tip malzemeleri valizinize atınız. Şampuan, dış fırçası, diş macunu, tırnak makası, tıraş bıçağı ve köpüğü, terlik gibi kişisel eşyalarınızı unutmayınız. Şemsiyelerinizi ve yağmurluğu olan varsa mutlaka yanına alsın.

32 Daha geniş bilgi için: http://www.turktelekommobile.de
YURTDIŞINDA İLETİŞİM Yurtdışı ortağımız NETWORX ACADEMY isteyen katılımcılarımıza otele gelir gelmez hemen kullanmaya uygun Türk Telekom Mobile O2 kontörlü hazır kartlar temin etmektedir. Türk Telekom O2 kartla Türkiye ve Almanya’da sabit hatlara, Avea, Türk Telekom Mobile ve O2 numaralarına dakikası 5 cent’e, diğer Alman / Türk cep telefonlarına dakikası 15 cent karşılığında telefon etme imkanı elde edersiniz. Kartlarda 7,50 Euro yüklüdür ve 10 Euro da yeni hat ücretidir. Toplamda 17,5 Euroya mal olan kartla en az 150 dakika sabit hattan Türkiye görüşmesi yapılabilmektedir. Daha geniş bilgi için:

33 E-POSTALAR ve MOBİLİTY TOOL ANKETLERİ
ÇOK ÖNEMLİ!!! Her proje katılımcısı Türkiye’ye döndükten 2 hafta içerisinde Mobility Tool anketini doldurmakla yükümlüdür. Mobility Tool anketinin şifreleri ve kullanıcı adları e-posta adreslerinize gönderilecektir. Katılımcılar yurtdışından döndükten sonra belirlenen bir tarihte okullarının bilgisayar laboratuvarlarında toplanarak maillerine gönderilen anketleri elektronik ortamda doldurup, çıktı alacaklar ve imzalayarak okul idaresine teslim edeceklerdir.

34 TEŞEKKÜRLER…


"AYŞE-FARUK PINARBAŞI TİCARET MESLEK LİSESİ Rekabet Gücünün ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa’da Staj Projesi BİLGİLENDİRME TOPLANTI SUNUSU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları