Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇANKAYA İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇANKAYA İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ÇANKAYA İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
LONDRA YİYECEK VE İÇECEK SEKTÖRÜNDE İŞ BAŞINDA EĞİTİM TR1-LEO

2 PROJENİN TEMELİ Yiyecek ve içecek sektörünün üretim ve hizmet yapılanma biçimlerindeki görev dağılımlarına göre yabancı dile farklı düzeylerde ihtiyaç duyulmaktadır. Tek başına mesleki bilgi ve beceriler artık günümüzde Uluslararası standartlarda yeterlilik olarak görülmemektedir. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla hazırlanan projemizde, mesleki alan bilgisi uygulamaları ile yabancı mesleki dil bilgisinin bütünleşmesi planlanmıştır.

3 YEREL ORTAKLARIMIZ Okulumuz projenin koordinatörüdür.
Yerel Ortaklarımız, Ankara Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Ayşe Bezci Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi, Gölbaşı Otelcilik Turizm Meslek Ve Ticaret Meslek Lisesi, Yurt dışı Oraklarımız, İngiltere Londra'da bulunan "Docklands Akademy London, Tas ve Haz restaurants group, Toplam 14 restoran, cafe Hazev restaurant" tır. Sosyal Ortağımız; Başkent Ahçılar Derneği projemize sosyal ortak olarak destek vermişlerdir.

4 NEDEN DOCKLANDS ACADEMY LONDON? http://docklandsacademy.com/
Docklands Academy London’ un Turizm Otelcilik alanında mesleki sertifikaya götüren mesleki dil ve restoran işletmeciliği alanında eğitim vermesi, Akademinin partnerleri olan ve uygulama eğitimlerinin yapılacağı 15 ayrı restoran işletmelerinin Londra'nın en iyi bölgelerinde konumlanmış olması ve bu restoranların sahiplerinin yurt dışında ülke mutfağımızı tanıtan Türk girişimcilerinden oluşması, büyük etken olmuştur.

5 TAS RESTAURANT GROUP ŞUBELER 1. TAS THE CUT 33 The Cut Waterloo, London, SE1 8LF Tel: Fax: 2. TAS BLOOMSBURY 22 Bloomsbury St, London, WC1B 3QJ Tel: Fax: 3. TAS FARRINGTON 37 Farringdon Rd, London, EC1M 3JB Tel: Fax: 4. TAS BOROUGHT HIGH STREET 72 Borought High Street, London, SE1 1XF Tel: Fax: 5. TAS PİDE E-) 76 Borough High Street, London, SE1 1QF Tel: Fax: 6. TAS CAFE F-) New Globe Walk, London, SE1 9DR Tel: Fax: 7. TAS EV RESTAURANT The Arches, Isabella St, London, SE1 8DA Tel: Fax: 8. EV BAR 9. EV BAKERY DELICATESSEN & ORGANIC SHOP Tas Restoranlar Grubu, Two men and a Lady Ltd; Five men and a Lady Ltd ve Museum Food Hall Ltd adlı şirketlerden oluşmaktadır. Grup 1999 yılında kurulmuş olup bugün 370 in üzerinde çalışanı vardır. Grubun, Londra merkezde bulunan 9 restoranı vardır. Bu restoranlar, çoğunluğu sıcak ve soğuk mezelerden oluşan menüler sunmaktadır. Kuşkusuz dünyanın en zengin ve içinde en çok çesidini barındıran mutfaklarından biri olan Anadolu mutfağına sahip Tas Restoranlar Grubu konum olarak da epey cezbedicidir. Grup halihazırda , Docklands Academy, London ve CTH (Confederation of Tourism & Hospitality) ile birlikte, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adlı yeni bir program geliştirmiştir. Programda 4 seviyede olup eğitimler halen Docklands Academy, London ve Tas Restoranlar Grubu`nda yapılmaktadır. Programa kayıtlı öğrenciler, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adı altında verilen ikram, pişirme, fırınlama ve yemek üretimi ile ilgili konularda uygulamalı eğitimlerini Tas Restoranlar Grubu`nda almaktadırlar.

6 HAZ RESTAURANT GROUP ŞUBELER HAZ PREMIER PLACE 9 Cutler Street, London, E1 7DJ Tel: Fax: HAZ PLANTATION PLACE 6 Mincing Lane, London, EC3M 3BD Tel: Fax: HAZ WINE & DINE 112 Houndsditch, London, EC3A 7BD Tel: Fax: HAZ ST PAUL'S 34 Foster Lane, St Paul's, London, EC2V 6HD Tel: / Fax: Haz Restoranlar Grubu, cam, beyaz boyalı ahşap ve boylu boyunca uzanan masalarıyla modern bir restorantdır. Haz Restoranlar Grubu, taze ve lezzetli yemekleri bir arada sunan çağdas ve dinamik lokantalar zinciridir. Grup 2001 yılında kurulmuş olup bugün 200 den fazla çalışanı vardır. Haz Restoranlar grubu Ozha Limited ve C.A.A Limited adlı iki şirketten oluşmaktadır. Londra`nın merkezinde, Anadolu yemekleri sunan dört şubesi vardır. Grup halihazırda , Docklands Academy, Londra ve CTH (Confederation of Tourism & Hospitality) ile birlikte, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adlı yeni bir program geliştirmiştir. Programda 4 seviyeli olup eğitimler halen Docklands Academy, London ve Haz Restoranlar grubu`nda yapılmaktadır. Programa kayıtlı öğrenciler, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adı altında verilen ikram, pişirme, fırınlama ve yemek üretimi ile ilgili konularda uygulamalı eğitimlerini Haz Restoranlar Grubu`nda almaktadırlar.

7 HAZEV RESTAURANT Hazev Restoran sunduğu yaratıcı menüsüyle harikulade bir Türk restoranıdır yılında Canary Wharf`ta ünlü Thames nehrinin kanallarından birinin hemen yanında kurulmuş olup bugün 86 çalışanı bulunmaktadır. Hazev Restoran finans dünyasının kalbinin attığı yerde Anadolu tatlarını en iyi şekilde sunmaktadır. Mekan, içinde şık bir barı, zarif bir restoranı ve özel günlerde kiralanabilecek caféyi barındırmaktadır. Hazev Restoran, Londra`nın merkezinde yaklaşık 15 restoranı yöneten Tas Restoranlar Grubu ve Haz Restoranlar Grubunun ilk ortaklığıdır. Grup halihazırda, Docklands Academy, Londra ve CTH (Confederation of Tourism & Hospitality) ile birlikte, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adlı yeni bir program geliştirmiştir. Programda 4 seviyede olup eğitimler halen Docklands Academy, London ve Hazev Restoran`larında yapılmaktadır. Programa kayıtlı öğrenciler, Restoran Yönetimi ve Yeme İçme Hizmeti adı altında verilen ikram, pişirme, fırınlama ve yemek üretimi ile ilgili konularda uygulamalı eğitimlerini Hazev Restoran `da almaktadırlar.

8 KATILIMCILARIMIZ NE KAZANACAK?
120 Saat Mesleki yabancı dil eğitimini Londra’da alacak, Dil becerilerini İngilizce dilinin konuşulduğu ülkede iş başında mesleki uygulamalar ile pekiştirme sansını elde edecek, ve Avrupa’daki restoran hizmetlerinde kullanılan bilgi, yöntem ve teknikleri iş başında öğrenecek, Girişimcilik yeteneklerini ve özgüvenleri geliştirecek, Yurt dışındaki Türk girişimcilerine yönelik örnek iyi uygulamaları göreceklerdir.

9 NE YAPMAK İSTEDİK? Ankara’daki Turizm otelcilik Liselerini uluslar arası bir deneyimde ortak bir hedefte buluşturmayı, Eğitim kurumları ve işletmeler arasında işbirliği yapmayı, Katılımcılara Avrupa standartlarında uygulamalı beceri kazandırmayı, Mezun olacakların, turizm sektöründe istihdam edilme oranlarını artırmayı, Meslek okullarının kurumsal gelişiminin ve beceri eğitimi uygulamalarının kalitesini arttırmayı, Turizm ve Otelcilik okullarına ilgiyi artırmayı ve cazip hale getirmeyi, Yurt dışında başarılı Türk girişimcilik iyi uygulama tecrübelerinin paylaşılmasını, Gelecekte küresel turizm iş gücü piyasasında çalışacaklara mesleki bir formasyon kazandırmayı, Sektörün ihtiyaçlarına yönelik yetişmiş kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılamayı amaçladık.

10 KATILIMCILARIN ALACAKLARI SERTİFİKALAR
Mesleki İngilizce Sertifikası ( 120 saat ve seviyelerine göre ) Europass Sertifikası. Yiyecek ve içecek işletmelerinde Girişimcilik ve Liderlik semineri katılım sertifikası Çevre sağlığı ve Hijyen, HACCP semineri katılım sertifikası, Beceri Eğitimi yapılacak işletmeler tarafından, katılımcıların beceri eğitimi yaptığı işletmeye göre, Tas Restaurant group tarafından verilecek Beceri Eğitimi Tamamlama Sertifikası Haz Restaurant group tarafından verilecek Beceri Eğitimi Tamamlama Sertifikası Hazev Restaurant tarafından verilecek Beceri Eğitimi Tamamlama Sertifikası Tüm işletmeler tarafından katılımcılarımıza bonservis mektubu verilecektir. Okulumuz tarafından, başarılı süreç geçirenlere uluslararası beceri eğitimi deneyimi olan başarılı öğrenci belgesi verilecektir. Eğitim faaliyetini tamamlayıp, ülkemize döndüklerinde kazandıkları bilgi ve becerilerin değerlendirebilmek amacıyla ayrıntılı bir mülakat yapılacaktır.

11 Yerleştirme süresi, akış sayısı ve proje ortakları katılımcılarının akışlara göre dağılımı:
I. AKIŞ ( 28 katılımcı) ile (9 hafta) ÇANKAYA İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ KATILIMCI SAYISI: Toplam 14, (7 servis ve 7 mutfak) 7 öğrenci kız ve 7 öğrenci erkek olacaktır 3 refakatçi öğretmen ( 2 bayan, 1 erkek), ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ KATILIMCI SAYISI: Toplam 14, (7 servis ve 7 mutfak) 7 öğrenci kız ve 7 öğrenci erkek olacaktır. 1 refakatçi öğretmen ( Erkek) II. AKIŞ ( 28 KATILIMCI), ve (9 hafta) 2 Refakatçi öğretmen ( 1 Bayan, 1 Erkek) AYŞE BEZCİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ, KATILIMCI SAYISI: Toplam 7, (4 servis ve 3 mutfak) 4 erkek, 3 kız 1 refakatçi öğretmen (Erkek) GÖLBAŞI OTELCİLİK TURİZM MESLEK VE TİCARET MESLEK LİSESİ, KATILIMCI SAYISI: Toplam 7, (3 servis ve 4 mutfak), . 3 erkek, 4 kız 1 refakatçi öğretmen (Bayan)

12 KATILIMCILARIN GÖREVLERİ
Katılımcılar alıcı ülkenin, okulun ve işletmelerin kurallarına uymak, Belirlenen eğitim konularında inceleme ve uygulama yapmak ve raporlandırmak, Kendilerine verilen sözleşmeleri imzalamak, hazırlık sürecinde istenilen her türlü belgeyi zamanında hazırlamak, Verilen görevlerde istekli olmak, Yurt dışı yerleştirme süresince dil Kursu, staj yerleri ve konaklama yerlerinde kurallara uymak, Kendisiyle ve ailesiyle birlikte imzalanan sözleşmedeki hususları yerine getirmek ve getirmediği takdirde mali sorumluluğunu kabullenmek, Staj değerlendirme dosyalarını tutmak, Dönüşlerinde yapılacak yaygınlaştırma çalışmalarında verilecek tüm görevlerden sorumludurlar.

13 PROJE AŞAMALARI Proje hazırlık aşaması, yerleştirme ve akışların uygulama aşamaları ve yaygınlaştırma aşaması olarak üç aşamadan meydana gelmiştir. Hazırlık aşaması koordinatör okul ve diğer yerel ortak okullar ile işbirliği içerisinde ülkemizde, Yerleştirme uygulama aşaması yurt dışında, Yaygınlaştırma aşaması ev sahibi ülke ve yerel ortaklarımızla birlikte yapılacaktır. Program süresince ortaya çıkabilecek her türlü ihtiyaç projede koordinatör okul olarak tarafımızca çözümlenecektir.

14 KATILIMCI ÖĞRENCİ SEÇİM KRİTERLERİ:
Katılımcılar için başvuru formu, son başvuru tarihi proje ortağı tüm okullarda yazılı ve sözlü olarak ilan edilecek, okulların internet sitelerinde yayınlanacaktır. Bu çerçevede potansiyel katılımcılara proje konusu, katılımcı özellikleri gibi hususlarda ön bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Seçim Kriterleri, 11. sınıf Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı Mutfak ve Servis dalı öğrencisi olması, Kültür ve meslek derslerindeki akademik başarı düzeyi, En az orta düzeyde İngilizce seviyesi, Farklı dil ve kültürlere olan ilgi düzeyi, 10 sınıf Başarı ortalaması, Herhangi sağlık problemi bulunmaması, Disiplin suçu bulunmaması Yapılacak olan İngilizce yeterlilik ve mülakat sınavında iyi not alması, Ülkemizi yurt dışında temsil edebilme yeteneği, uyumluluğu, çevresine karşı tutum ve davranışları, bilgisini paylaşıma açık, çalışkan, girişimci ruha sahip olması gibi sosyal kriterlere uygunluğu önem taşıyacaktır. Gönüllü katılımcılar tarafından son başvuru tarihine kadar teslim edilen ön başvuru formları her okuldaki Proje İzleme ve Yürütme Ekibi tarafından ön değerlendirme yapılarak, sınava girecek katılımcılar belirlenecek ve mülakat sınavına davet edileceklerdir.

15 EĞİTİM PROGRAMI Katılımcıların küresel turizm sektörünün beklentileri doğrultusunda uluslararası standartlarda uzman olarak mesleki gelişimleri sağlamaları amacıyla eğitim programı planlanırken 3 önemli husus birleştirilerek planlama yapılmıştır. Bu hususlar; Uzmanlık alanlarına yönelik bilgi ve becerilerinin uluslararası yapacakları beceri eğitimiyle pekiştirilmesi Uzmanlık alanlarına yönelik mesleki İngilizceyi yurt dışında almaları ve gün içerisinde bu mesleki İngilizceyi beceri eğitimlerinde pekiştirerek kullanabilmeleri Restoran işletmeciliğin de önemli olan mesleki bilgileri almalarını sağlayarak girişimcilik yeteneklerini geliştirmeleri ve yurt dışında Türk girişimcilik örneklerine iyi örnek oluşturabilecek işletmelerde beceri eğitim uygulamaları yapmalarıdır.


"ÇANKAYA İMKB OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları