Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OGES.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OGES."— Sunum transkripti:

1 OGES

2 Yıllara yayılmış başarıyı görmek.
OGES’İN AMACI NEDİR? Öğrencinin gideceği ortaöğretim kurumunu belirlerken; ilköğretim ve 8. Sınıflardaki başarısını da göz önünde bulundurmak. Yıllara yayılmış başarıyı görmek.

3 OGES SBS + YBP= YBP Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi iki
unsurdan oluşur: SBS : Seviye Belirleme Sınavı YBP: Yılsonu Başarı Puanı SBS sonuçları ve YBP puanlarının birleştirilmesi ile Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) elde edilir.

4 OGES SBS YBP OYP Seviye Belirleme Sınavı Yılsonu Başarı Puanı
Ortaöğretime Yerleştirme Puanı

5 SBS NEDİR? Öğrencilerin, 6. 7. Ve 8. sınıfların sonunda
girdiği sınavların genel adıdır. SBS’ler yerleştirmelerde %70 oranında etkili olacaktır.

6 SBS”DE SORULARIN KAPSAMI
Bu yıl sadece 8. sınıf öğrencilerimiz sınava girecektir. 8. sınıfta gördükleri konulardan sorular çıkacaktır.

7 SORU SORULMAYACAK DERSLER
SBS’ de HANGİ DERSLERDEN SORU GELECEK? SORU SORULCAK DERSLER SORU SORULMAYACAK DERSLER Türkçe Müzik Matematik Beden Eğitimi Fen bilgisi Görsel Sanatlar Sosyal Bilgiler Teknoloji ve Tasarım İngilizce Seçmeli Dersler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Rehberlik

8 SEVİYE BELİRLEME SINAVINDA;
Müzik, Beden Eğitimi, Teknoloji ve Tasarım, Görsel Sanatlar derslerinden Sınavda soru Sorulmayacaktır. Ancak, bu derslerden alınan notlar yıl sonu başarı puanına (YBP) etki edeceği için OGES açısından önemlidir.

9 SBS DERSLER 8. SINIF SORU DAĞILIMI KATSAYILAR TÜRKÇE 23 4 MATEMATİK 20
Yapılan 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. DERSLER 8. SINIF SORU DAĞILIMI KATSAYILAR TÜRKÇE 23 4 MATEMATİK 20 FEN BİLGİSİ 3 SOSYAL BİLGİLER İNGİLİZCE 17 1 TOPLAM 100 Soru / 120 DK SBS REHBER ÖĞRETMEN ESRA DEMİRTOKA

10 SBS SINAV TARİHİ: 9 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ SAAT: 10.00

11 YBP (Yılsonu Başarı Puanı) NEDİR?
Öğrencinin o yıl içindeki okul başarısını gösteren puandır. YBP’ler yerleştirmelerde %30 oranında etkili olacaktır Bu puanın içinde öğrencinin yazılı, sözlü, ödev ve diğer çalışmalarının tamamı yer alacaktır.

12 YBP (Yılsonu Başarı Puanı) NEDİR?
SBS’de yer almayan Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ile diğer seçmeli derslerden aldığı puanlar burada etkili olacaktır.

13 OGES’in İKİ ÖNEMLİ BİLEŞENLERİ
1.SBS (Seviye Belirleme Sınavı) 2.YBP ( Yıl Sonu Başarı Puanı) SP (Sınıf Puanı) 6. Sınıf SP 7. Sınıf SP 8. Sınıf SP 6. Sınıf % 70 % 30 7. Sınıf 8. Sınıf

14 OYP (Orta Öğretime Yerleştirme Puanı) NEDİR?
6, 7 ve 8. sınıf SBS sonuçları ile YBP ‘nin (Yıl Sonu Başarı Puanlarının) birleştirilmesi ile oluşan puan türüdür. Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) öğrencinin gideceği Orta Öğretim Kurumunun belirlenmesinde kullanılacaktır.

15 OYP ile HANGİ OKULLARA GİRİLİR?
Fen Liselerine Özel Fen Liselerine Sosyal Bilimler Liselerine Anadolu Liselerine Özel Anadolu Liselerine Anadolu Öğretmen Liselerine Anadolu İmam Hatip Liseleri Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri Tapu ve Kadastro Anadolu Meslek Lisesi Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Denizcilik Anadolu Teknik Lisesi Kız Teknik ve Kız Meslek Liseleri Ticaret Meslek Liseleri Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri Polis Koleji

16 POLİS KOLEJİ Polis kolejlerine de başvurmak isteyen 8. sınıf öğrencileri SBS’YE başvuru sırasında Okul Müdürlüklerine Polis Koleji başvurularını da onaylatacaklar ve iki aşamalı değerlendirmeden geçecekler; 1. Aşama: Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılma hakkı kazanır. 2. Aşama: Başarılı adaylar Polis Koleji Giriş Sınavlarına alınır. Bu sınav Temmuz ayında yapılacak olan üç ayrı aşamalı sınavdır. Mülakat Sınavı( Konuşma Düzgünlüğü, Fiziki Görünüş..) Beden Eğitimi Sınavı ( Takla, Şınav, Mekik, Sürat Koşusu..) Yazılı Sınav (Matematik, Fen, Türkçe, Sosyal, Yabancı Dil)

17 ASKERİ LİSE SINAVLARI Askeri Lise Sınavı SBS’den farklı bir sınavdır.
Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencileri seçme sınavı tarihinde yapılacaktır. Yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır. 2. seçim aşaması; Ön Sağlık Muayenesi, Bedeni Yeterlilik Testleri, Psikoteknik Testi, Müzik Yetenek Testi ( Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için), Mülakat, Sağlık muayenesi. Sadece erkek öğrenciler başvuruda bulanabilir.

18 SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALAN OKULLAR
Düz Liseler Meslek Liseleri


"OGES." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları