Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünya Kalp Günü 24 Eylül Kalbiniz Ne Kadar Genç?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünya Kalp Günü 24 Eylül Kalbiniz Ne Kadar Genç?."— Sunum transkripti:

1 Dünya Kalp Günü 24 Eylül Kalbiniz Ne Kadar Genç?

2 Kalp-damar hastalıkları dünyanın en büyük katilidir
Gelişmiş ülkelerde ölümlerin yaklaşık üçte biri, gelişmekte olan ülkelerde ise dörte biri kalp krizi ve inmeye bağlıdır. Ülkemizde de ölümlerin %55’i kardiyovasküler olaylardan kaynaklanmaktadır.

3 Kalbiniz Ne Kadar Genç? Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, diyabet, sigara, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı ve aşırı kilo gibi önemli risk faktörlerinin kontrol altına alınması kalp krizi ve inmeyi önleyebilir ve kalbin daha yavaş yaşlanmasına yardımcı olabilir. Bu gerçeklerin vurgulanması amacıyla, bu yıl Dünya Kalp Günü için “Kalbiniz Ne Kadar Genç?” sloganı belirlenmiştir.

4 Kalbin Yaşı Kalbin yaşı biyolojik yaştan farklı olabilir.
Kardiyovasküler risk tabloları gibi araçlar kullanılarak bireylerin 10 yıl içinde kalp krizi geçirme ve inme riski hesaplanabilir. Böylece dolaylı olarak “Kalbin Yaşı” da hesaplanabilir ve gerekli önlemler alınabilir.

5 Kalbi Genç Tutmak Aşağıdaki önlemler kalbin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olabilir: Düşük kalorili, dengeli beslenmek Düzenli egzersiz yapmak Sigara içmemek Fazla kilolardan kurtulmak Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi risk faktörlerini kontrol altına almak

6 Toplam Kardiyovasküler Risk
Kalp-damar sağlığını olumsuz etkileyen risk faktörlerinin belirlenmesi ve risklerin bütün olarak ele alındığı bir yaklaşımının izlenmesi önemli yararlar sağlayacaktır.

7 DÜNYA KALP GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

8 Dünyadaki Etkinlikler
Türkiye’de Türk Kardiyoloji Derneği’nin önderliğinde olmak üzere, Dünya Kalp Federasyonu’nun, 100 ülkedeki üye kuruluşları Dünya Kalp Günü’nde Kalbiniz Ne Kadar Genç? Sloganı altında çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

9 Dünyadaki Etkinlikler
Düzenlenecek etkinlikler arasında kardiyovasküler risk ölçümleri, sağlık kontrolleri, yürüyüşler, spor etkinlikleri, halka açık konuşmalar, gösteriler, konserler, sergiler ve bilimsel forumlar yer almaktadır.

10 Türkiye’deki Etkinlikler

11 Turkcell Süperlig 7.hafta maçları 22-23-24 Eylül 2006
7.Hafta maçlarında takımların sahaya özel pankartlar ile çıkması Elektronik panolarda kalp günü ile ilgili mesajlara yer verilmesi 23 Eylül 2006 Trabzonspor-Galatasaray maçı öncesinde stadyum şeref ve basın tribünlerinde kardiyovasküler risk ölçümü Maç öncesinde stadyumların şeref, basın ve kapalı tribünlerinde bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması

12 Turkcell Süperlig 7.hafta maçları
Gaziantepspor Gençlerbirliği Beşiktaş Ankaragücü Trabzonspor Galatasaray Bursaspor Sivasspor Denizlispor K. Erciyesspor Ankaraspor Antalyaspor Konyaspor Fenerbahçe Kayserispor Sakaryaspor V. Manisaspor Ç. Rizespor

13 SKORBORD MESAJLARI PANKARTLAR

14 POSTER

15 BROŞÜR

16 Belediyeler Yerel yönetimler (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Kayseri, Adana, Trabzon, Kahramanmaraş, Samsun, Gaziantep) Broşür dağıtımı Poster uygulamaları

17 Avrasya Maratonu Pankart çalışması
Bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması Risk taraması planlanıyor.


"Dünya Kalp Günü 24 Eylül Kalbiniz Ne Kadar Genç?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları