Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARS KUYUCUK GÖLÜ’NDE DOĞA TURİZM İMKANLARİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARS KUYUCUK GÖLÜ’NDE DOĞA TURİZM İMKANLARİNİN GELİŞTİRİLMESİ"— Sunum transkripti:

1 KARS KUYUCUK GÖLÜ’NDE DOĞA TURİZM İMKANLARİNİN GELİŞTİRİLMESİ

2 Neden Kars? Kars, dünyanın en büyük kuş göç yollarından biri olan Avrupasya – Afrika rotasının tam üzerinde bir geçiş zonunda, ve de Kafkasya ve İran- Anadolu Biyolojik Çeşitlilik sıcak noktalarının kesişme noktalarında, tam bir geçiş zonunda bulunan konumuyla ülkemizin doğal zenginlik açısından en zengin alanlarından bünyesinde barındırmaktadır.

3 Neden Kuyucuk? Kuyucuk Gölü ÖKA, ÖDA ve yaban hayatı geliştirme sahasıdır. Bugüne kadar 203 tür kuş tespit edilmiştir. Göl üzerinde “Dünya Angıt (Tadorno ferruginea) populasyonun %8-%12 barınmaktadır. Kurtarılmadan çok korunmaya ihtiyacı olduğu için. Gölün değer farkındalığın eksikliği. Gölün tanıtım eksikliği.

4 Bu projeyle Amaçlanarak Hedeflenen
Kuyucuk Gölü’nün doğal zenginliğini ulusal ve uluslarası platformalarda tanıtıp, bu sayede sürdürülebilir ekoturizm faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve bu faaliyetlerden gelen gelir ve tanıtımla yerel sahiplenme yaratarak, gölün, kuşlarının, çevresindeki bitki örtüsünün ve diğer canlılarının yerel halk ve yerel yönetimle işbirli içerisinde etkili bir şekilde korunmasını sağlamaktır.

5 Neler Yaptik Kuyucuk Gölünde eğitim ve araştırma çalışmalarına 700 yetişkin ve 68 çocuk katıldı. Kars ve ilçelerinde 8 okulda yaklaşık öğrenciye sunumlar yapıldı. 108 kuş türü bulanan gölde yapılan gözlemlerle kuş türü sayısı 203 çıktı. Kuyucuk bekçi kulübesi onarıldı. Kuyucuk köyünde Kars Valiliği destekli “Kuyucuk Konuk Evi” kullanılama açıldı. Kuyucuk Doğa Festivali yapıldı. Kuyucuk gölünü çevreleyen köylerde 250 kişi katılımlı uygulanan proje hakkında anket çalışması yapıldı.

6 Gölün etrafında bilimsel yürüyüş patikası harita üzerinde çizildi.
.org web sitesi 5 ayda ziyaretçiye ulaştı. Kuyucuk gölünün önemini anlatan “Her Dilden Kuyucuk “ videoları 6 dilde web sitesinde yayınladı. Ulusal Arası Sulak Alanlar Komisyonu tarafında Gölün Koruma sınırları yenilendi ve RAMSAR alanı ilanı için gerekli bilgiler alındı ve zonlar oluşturuldu. Kuyucuk’un Kuşları takvimi ve Kuyucuk Posteri yapıldı. EMIT Fuarı Kuyucuk broşürleri dağıtımı.

7 Basinda Kuyucuk Projesi
12 kez yazılı yabancı basında 26 kez yazılı ulusal basında 33 kez yazılı yerel basında 2 kez ulusal 1 kez yabancı radyoda 4 kez ulusal TV’de 6 kez yerel TV’de

8 Başarilarimiz Doğa İçin Whitley Fonu Altın Ödülü

9 Kültür Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’ın Kuyucuk Doğa Festivali ziyareti

10 Yaban TV Kuyucuk Belgeseli
BBC Kuyucuk kısa filmi Uluslar arası ÖBANET grubunun Kuyucuk gölü ziyareti Kuyucuk Gölüne bekçi atanması 31 yabancı turist gölü ziyareti 22 Türk turist festival boyunca 3 gün konaklama 13 yabancı bilim adamı bilimsel çalışmalara katıldı.

11 Yapilmasi Gerekenler Gölün yasal statüsün iyileştirilmesi(RAMSAR)
Kuyucuk Gölü’nün daha iyi korunması için çit ile çevrilmesi. Kaybolmuş bitki örtüsünün geri getirilmesi. Kuyucuk Gölündeki bekçi kulübesinin kapasitesinin artırılması. Farklı Doğa Turizm uygulamalarının yerel halkla yerinde gösterilmesi. Hayvansal verimin artırılması ve alternatif kaynakların araştırılması.

12 Teşekkürler


"KARS KUYUCUK GÖLÜ’NDE DOĞA TURİZM İMKANLARİNİN GELİŞTİRİLMESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları