Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association."— Sunum transkripti:

1 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association

2 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  PROJENİN AMACI:  Evinde iş kurarak çalışmak isteyen kadınların ve annelerin ihtiyaç duydukları becerilerin gelişimini desteklemektir.

3 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  ÖZEL AMAÇLAR:  Evinde iş kurmak ve çalışmak isteyen kadın girişimciler ve anneler için pratik faaliyetleri içeren bir eğitim kiti oluşturulması, bu eğitim kitinin tüm ortakların özel ihtiyaçlarını da içerecek biçimde hazırlanarak mesleki eğitim müfredatına adapte edilmesini sağlamak.  Evinde iş kurmak isteyen kadınları ve anneleri mesleki eğitim yoluyla evindeki hayat koşulları arasında yakın ilişkileri oluşturmak için eğitmek.  Ortak ülkeler arasında yeni uygulama ve pedagojik yaklaşımlar ortaya koymak.  Ortak ülkelerle bir Avrupa ağı oluşturarak evden iş kurmak isteyen kadınlar için mesleki eğitim ve öğretimde yenilikçi uygulamaların gelişimini kolaylaştırmak.

4 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Bu amaçları gerçekleştirmek için;  · Bu özel hedef kitlede yani kadınlar ve annelerde girişimciliği geliştirmek için pratik faaliyetleri içeren eğitim materyalleri geliştirmek.  · Özellikle öğrenme sürecinde bilgi ve iletişim teknolojileri, deneysel ve interaktif yöntemler kullanmak.  · Tüm ortaklarla temel girişimcilik yetkinlikleri (ev temelli iş ile ilgili) içeren eğitim kursu düzenlemek ve 15-25 kişilik küçük bir grupta bu kursu uygulamak.  · Geliştirilen ortak temelli işler için 5-10 girişimciyi desteklemek.

5 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association

6 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association

7 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association PROJE ORTAKLARI 1-TÜRKİYE ( Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) 2-TÜRKİYE (Bolu İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü) 3-ROMANYA (Fundatia Kristine/Kristine Foundation) Proje Koordinatörü 4-İNGİLTERE (Discovery of Talents) 5-PORTEKİZ (Junta de Freguesia de Gondomar) 6-PORTEKİZ (Gonomar) 7-LİTVANYA (Asociacija “Senjoru iniciatyvu centras”) 8-İTALYA (Europa for All) 9-İSPANYA (Camara de comercio Italiana en Espana) 10-BULGARİSTAN (DIA-SPORT Association)

8 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association

9 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Kurum içinde proje bilgilendirme ve görev dağılımı yapıldı  Proje tanıtım toplantısı düzenlendi(13-10-2015)

10 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Projenin 1.toplantısı 4-8 Kasım 2013 tarihleri arasında Romanya’da yapıldı. Kurumumuzdan 3 personel toplantıya katıldı. Toplantı, katılımcıların kendilerini ve kurumlarını tanıtmalarıyla başladı. Proje kapsamında yapılacak faaliyetler değerlendirildi, proje süresince yapılacak toplantıların tarihleri belirlendi. İnternet üzerinde oluşturulacak bloğun başlıkları belirlendi. (https://wemldv.wordpress.com/)https://wemldv.wordpress.com/ Proje faaliyetlerinden biri olan eğitim kursunun içeriği ve saatlerinin belirlenmesi için gruplar oluşturularak beyin fırtınası yöntemiyle çalışma yapıldı ve eğitim kursu içeriği ve saatleri oluşturuldu. Buna göre modül içeriği ve modülleri yazma görevi şu şekilde belirlendi.

11 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association İletişim Becerileri-(4-6 saat)-Junta De Freguesıa De Gondomar ( S.Cosme)Portekiz/Porto İletişim Becerileri-(4-6 saat)-Junta De Freguesıa De Gondomar ( S.Cosme)Portekiz/Porto Liderlik-(4-6 saat)-Asocıacıja "Senjoru Inıcıatyvu Centras"Litvanya Liderlik-(4-6 saat)-Asocıacıja "Senjoru Inıcıatyvu Centras"Litvanya Yaratıcılık-(4-6 saat)-Incultev - Instıtuto Cultural De Évora-Portekiz/Evora Yaratıcılık-(4-6 saat)-Incultev - Instıtuto Cultural De Évora-Portekiz/Evora Zaman Yönetimi- (2-3 saat)-Dıa Sport Assocıatıon-Bulgaristan Zaman Yönetimi- (2-3 saat)-Dıa Sport Assocıatıon-Bulgaristan Görüşme-Müzakere(2-3 saat)-Cámara De Comercıo Italıana En España- İspanya Görüşme-Müzakere(2-3 saat)-Cámara De Comercıo Italıana En España- İspanya Pazarlama-(6-8saat)-Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-Türkiye Pazarlama-(6-8saat)-Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü-Türkiye İş Planı-(10-12 saat)Cámara De Comercıo Italıana En España-İspanya Fundatie Cristine-Romanya İş Planı-(10-12 saat)Cámara De Comercıo Italıana En España-İspanya Fundatie Cristine-Romanya Finansal Yönetim-(6-8 saat)Fundatie Cristine-Romanya Finansal Yönetim-(6-8 saat)Fundatie Cristine-Romanya Yasal Çerçeve-(2-3 saat) Tüm ortaklar Yasal Çerçeve-(2-3 saat) Tüm ortaklar Yabancı Dil-(4 saat)- Yabancı Dil-(4 saat)- ICT-4-6 saat- Europe For All /İtalya ICT-4-6 saat- Europe For All /İtalya

12 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association

13 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Projenin logosu oluşturuldu.

14 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Facebook sayfası oluşturduk ve kendi dilimizde faaliyetleri, sonuçları facebook sayfamızda paylaştık.  https://www.facebook.com/WEM-Kadın-Girişimciler- Ve-Anneler-Pojesi-584498888270086/timeline/ https://www.facebook.com/WEM-Kadın-Girişimciler- Ve-Anneler-Pojesi-584498888270086/timeline/ https://www.facebook.com/WEM-Kadın-Girişimciler- Ve-Anneler-Pojesi-584498888270086/timeline/

15 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association

16 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Ankara ve Türkiye’de Kadın Girişimciler ve Profili konulu araştırma yapıldı.  Araştırma sonuçları İngilizceye çevrildi.  Türkçe araştırma sonucuna facebook sayfasından ulaşılabilir.

17 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Eğitim modülü için kurumumuzun görevi olan Pazarlama Modülü oluşturuldu.  İngilizce’ye çevirisi yapıldı.

18 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Projenin 2.toplantısı İspanya’da Madrid şehrinde 24- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında yapıldı. Kurumumuzdan 4 personel toplantıya katıldı.

19 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Eğitime katılacak kadın girişimcilere uygulamak üzere anket oluşturulması için pazarlama modülüne ilişkin anket sorusu belirlendi.  Tüm ortakların anketleri koordinatör tarafından toparlandı anket soruları tüm ortaklar tarafından oylanarak ve genel anket soruları oluşturuldu.  Anket Türkçe’ye çevrildi.

20 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Kadın profili oluşturuldu. Bunun için;  Kadın girişimcilerin tespiti yapıldı. Okullara resmi yazı gönderildi, yazıda proje ile ilgili kısa bilgi verildi ve ilgilenen öğrencilerin annelerinin iletişim bilgileri alındı.  32 kadın başvuru yaptı.  Telefonla iletişime geçilerek yüz yüze görüşme yapıldı.  17 kadın, eğitime katılacağını bildirdi.

21 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Projenin 3.toplantısı Litvanya’da Kaunas şehrinde 30 Haziran-04 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapıldı. Kurumumuzdan 4 personel toplantıya katıldı.

22 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association Kultural Evora tarafından hazırlanan broşür Türkçe’ye çevrildi.

23 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Broşür türkçeye çevrildi.Yaygınlaştırma için kurumlara dağıtıldı.

24 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Modüllerin çevirisi yapıldı.

25 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  WEB site türkçe çevirisi yapıldı.

26 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association  Eğitim kursu düzenlendi.  15-22 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlendi.  Kursa 17 kadın girişimci katıldı.  17 kadın girişimciye anket eğitim öncesi ve sonrası düzenlendi.  Eğitime katılan kadın girişimcilerle eğitim esnasında iş planı geliştirildi  Eğitim sonrası 5 kadının iş planı geliştirilmesi konusunda destek olundu.

27 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association

28 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association Projenin 4.toplantısı İtalya’da Nicotera şehrinde 25 Eylül-29 Eylül 2014 tarihleri arasında yapıldı. Kurumumuzdan 8 personel toplantıya katıldı.

29 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association 5 iş planı geliştirildi.

30 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association Projenin 5.toplantısı Türkiye Ankara Gölbaşı’nda 31 Mart-04 Nisan 2015 tarihleri arasında kurumumuz organizasyonunda yapıldı. Yurt dışı ortaklarımızdan ; Romanya Kristine Foundation 2 kişi, Bulgaristan DIA-SPORT Association 2 kişi Portekiz-Porto União das Freguesias de Gondomar (S. Cosme), Valbom e Jovim 3 kişi Litvanya Association Seniors Initiatives Centre 7 kişi Portekiz Evora Incultev - Instituto Cultural de Évora 3 kişi UK Discovery of Talents 2 kişi İspanya Cámara de Comercio Italiana en España 4 kişi Ayrıca Türkiye’den proje ortağımız Bolu Valiliği’nden 1 kişi katıldı.

31 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association

32 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association Örnek uygulamalarla ilgili kitapçık oluşturmak için iki kadın girişimcinin yer aldığı Türkiye iyi uygulama örnekleri istenilen formata göre hazırlandı ve İngilizce’ye çevrildi. Final Bookleti (Best Practices’i ) oluşturmak için Portekiz ortağımız Kultural Evora’ya gönderildi. Örnek uygulamalarla ilgili kitapçık oluşturmak için iki kadın girişimcinin yer aldığı Türkiye iyi uygulama örnekleri istenilen formata göre hazırlandı ve İngilizce’ye çevrildi. Final Bookleti (Best Practices’i ) oluşturmak için Portekiz ortağımız Kultural Evora’ya gönderildi. Proje videosu için faaliyetlerle ilgili fotoğraflar seçildi İspanya ortağına gönderildi.

33 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association Projenin 6.toplantısı Portekiz’de Evora şehrinde 06-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapıldı. Kurumumuzdan 7 personel toplantıya katıldı.

34 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association Projenin Final Booklet’i Türkçe’ye çevrilerek facebook sayfasında paylaşılacaktır. Projenin videosu facebook sayfasında paylaşılacaktır. Ayrıca sonuç belgeleri, fotoğraflar da facebook sayfasında ve projenin web sitesinde yayınlanmıştır. Kurumsal web sitesine proje web sitesinin linki konuldu,( Proje logosuna tıklanıldığında siteye ulaşım sağlanmaktadır.(https://wemldv.wordpress.com/) https://wemldv.wordpress.com/

35 LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association "Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajanshttp://www.ua.gov.tr) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında ve Avrupa Komisyonu´ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."


"LdV Partnership Women Entrepreneurs and Mother União de Freguesias de Gondomar (São Cosme), Valbom e Jovim DIA-SPORT Association." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları