Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HENTBOLDE ADAMA DÖNÜK 3:2:1 SAVUNMA SİSTEMİ VE İLKELERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HENTBOLDE ADAMA DÖNÜK 3:2:1 SAVUNMA SİSTEMİ VE İLKELERİ"— Sunum transkripti:

1 HENTBOLDE ADAMA DÖNÜK 3:2:1 SAVUNMA SİSTEMİ VE İLKELERİ

2 GİRİŞ Bu çalışmada Adama Dönük 3:2:1 Savunmanın temel işleyişinin özellikle gençler ve orta düzeydeki takımlara uygulanabilir biçimi ele alınmış ve gösterilmiştir. 3:2:1 Savunmanın ele alındığı bu uygulama biçiminde savunma oyuncularının temel görev dağılımı açık ve net şekilde belirtilmiştir. Bu savunma türünde savunma oyuncuları arasındaki işbirliği diğer savunmalara göre daha net olup, genç oyuncularda bireysel savunma gelişimini motive eder, savunma değişikliğinde diğer savunma türlerine geçiş ve varyasyonlar daha pratik , uyumlu ve hızlı olur.

3 SAVUNMA SİSTEMLERİ Bölge Savunması Kombine Savunmalar
Adam Adama Savunma Özel Durumlar 6:0 - Öne çıkmadan - Öne çıkarak * Yalnız oyun kurucuya * Yalnız kanatlara * Tüm pozisyonlara 5:0 + 1 6 ile 9 m arası Kendi yarı sahamızda Tam sahada Çoklukta (2. B - 5+0:1) Azlıkta (2. B ) 4:1 + 1 4:0 + 2 5: Kenarda - Ortada - Toptan uzakta - Topa yönelik 3:0 + 3 1 + 0:5 4:2 1 + 0:4 + 1 3:2:1 3:1:2 1:0 + 5 (5 + 0:1) 3:3 PASİFTEN AKTİFTEN

4 SAVUNMANIN ÜÇ TEMEL İLKESİ
Gol atılmasını önlemek, Rakibin oyununu rahatsız etmek, Topa sahip olmaktır. Her oyuncu uygulanan savunma sisteminden bağımsız olarak savunma tekniklerini öğrenmeli ve mükemmel hale getirmelidir. Bunun anlamı ise:

5 BAŞARILI SAVUNMANIN ÖN ŞARTLARI
Arzu ve İstek (Savunmanın ruhu) Takım olma duygusu Savunma yapmaya istek Motivasyon Savunma anlayışı disiplini Savunma Hakkında Bilgi Savunma ilkeleri ve savunma düzenindeki rolünü bilmek Savunma işbirliği Hücum oyuncularının özelliklerini bilmek Kendi özelliklerini bilmek Oyun kuralları bilgisi Uygulayabilme Yeteneği (Kondisyon + Teknik) Bedensel Özellikler (Boy, Kilo vb.) Psikolojik dayanıklılık, motivasyon Kondisyon Savunma Tekniği 1:1 Savunma Tekniği Bacak çalışması Öne çıkma ve kayma Blok vb.

6 3:2:1 SAVUNMA Topa Dönük Adama Dönük 3:2:1 Savunma

7 AVANTAJLARI Bu savunmada oyuncuların görev tanımları net ve açık yapılmıştır. Oyuncular arasındaki yanlış anlaşılma diğer savunmalara göre daha azdır. Diğer savunma türlerine geçiş daha ekonomik ve daha kolaydır. Hızlı hücum kombinasyonu daha etkindir (Hızlı hücum anlayışı). Savunmanın temel ilkesi derinlik ve sıklık bu savunmada daha kolay oluşturulabilir. Toplu oyuncu (sağ-sol kanat hariç) her zaman 2 oyuncu ile atış ve içeriye dalma anında kontrol edilebilir.

8 DEZAVANTAJLARI Savunmadaki derinlik ve sıklığı sağlamak için oyuncular yoğun yüklenme altına girerler (kondisyon), Kanat pozisyonları daha hassas bölgelerdir (Genişlik sorunu).

9

10 3:2:1 SAVUNMANIN İŞLEYİŞİ
Pivot ortada -A-

11 Pivot ortada -B-

12 Pivot ortada Pivot ortada -C-

13 Pivot iç pozisyonda -A-

14 Pivot iç pozisyonda -B-

15 Pivot iç pozisyonda -C-

16 3:2:1 SAVUNMANIN İŞLEYİŞİ
1. Pozisyon: Kanat oyuncusunun içten kat etmesi

17 2. Pozisyon: Kanat oyuncusunun dıştan kat etmesi

18 3. Pozisyon: Oyun kurucunun içten kat etmesi

19 4. Pozisyon: Oyun kurucunun dıştan kat etmesi

20 ANTRENMAN 1. Bireysel olarak yapılan savunma çalışmaları
Kanat savunmaların İç savunmaların Ön savunmanın Arka orta savunmanın Antrenmanı Öne çıkma – yerleşme Kayma adımları 1:1 savunma ilkeleri 2. Grup olarak yapılan savunma çalışmaları Tüm savunma pozisyonlarının birbiri ile işbirliği 3. Takım olarak yapılan savunma çalışmaları (Tek ve çift pivotlu hücuma karşı) 7:6 savunma gibi

21 SONUÇLAR Oyuncuların öncelikli olarak savunma yapma arzu ve isteğinin (motivasyon) oluşturulması başarılı savunmanın temel ön koşuludur. 3:2:1 savunma eldeki oyuncu kalitesine, karşı takımın hücum anlayışına ve oyuncu özelliklerine göre biçimlendirilmeli ve uygulanmalıdır. Unutulmamalıdır ki; iyi bir savunma başarılı ve etkin bir hücumun ilk aşamasıdır.

22 TEŞEKKÜR EDERİM.


"HENTBOLDE ADAMA DÖNÜK 3:2:1 SAVUNMA SİSTEMİ VE İLKELERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları