Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü TOPRAK GÜBRE VE SU KAYNAKLARI MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ RAKAMLARLA SON 1 YIL Dr. Aynur ÖZBAHÇE Enstitü Müdürü

2 ENSTİTÜMÜZÜN MİSYONU ve VİZYONU
Vizyonumuz; - Her bitirilen başarılı işin sonunda, hep o işten bahsetmek yerine; o işten edineceğimiz tecrübe ve bilgi ile bir sonraki işe odaklanacağız. Yaptıklarımızı bizler, değil başkaları konuşacak, Her işte ana amacımız fert olarak; “taklit edildiğinde” başardığının farkına varan bilinç düzeyini oluşturmak; Enstitü olarak ise; geçmişinden alacağı güç ile her alanda “uluslararası standartları yakalayacak” daha güçlü bir enstitüyü geleceğe taşımak olacaktır,

3 SON 12 YILLIK PERFORMANS

4 Ve… Son 1 Yıl

5 ARALIK 2013 Uluslar arası Kurumsal standartlara sahip bir Enstitü olabilmek amacı ile EFQM mükemmellik modelinin uygulanması amacı ile Ankara Kalkınma Ajansına sunulan “Kurumsal Mükemmelleşme Yolunda Ulusal Kalite Hareketi Eğitimi” adlı projemiz kabul edilmiş ve eğitim çalışmaları yapılmıştır. Süreç tamamlandığında Uluslar arası standartları sağlayan TAGEM Araştırma Enstitüleri içerisinde ilk Enstitü olacaktır

6 MAYIS 2014 2010 yılında laboratuarlarda çıktığı kalite yolculuğunda kapsam yenileme ve genişletme amacı ile Ocak 2014 yılında TURKAK’a 6 laboratuarın tamamında ve toplam 20 analizde başvurulmuştur. Mayıs 2014’de yapılan denetimler sonucunda 6 laboratuarında tamamı ve başvurulan analizlerin tümünden denetçi gözleminden geçmiş ve TURKAK onayını beklemektedir.

7 MAYIS 2014 Bu bağlamda süreç tamamlandığında Enstitümüz Sulama, Toprak Fiziği ve Tuzluluk Laboratuvarı toprakta “Saturasyon Macunu Hazırlanması ve Saturasyon Yüzdesinin Hesaplanması Tayini" nde sadece Bakanlığımız bünyesinde değil Türkiye de akredite olan ilk laboratuar olacaktır.

8 MAYIS 2014 Bazı açılardan Enstitümüz kendi ilkleri ile yarışmaktadır. Bu açıdan; Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler doğrultusunda “Mikrobiyal Gübrelerin Kullanımın Yaygınlaştırılması” adlı projemiz kabul edilmiştir ve 2015 yılında uygulamaya konulacaktır. Bu proje, Enstitümüzün ilk yayım projesidir.

9 Haziran 2014 Ankara Kalkınma Ajansına “Enstitü Hizmetlerinden Engelli Ve Yaşlı Bireylerin Kolay Erişimini Sağlayamaya Yönelik Fiziksel Altyapının Geliştirilmesi” adlı sunulan projemizde kabul edilmiştir. Bu süreç tamamlandığında alt yapı imkanlarını bu özel bireyler için geliştiren TAGEM Araştırma Enstitüleri içerisinde ilk Enstitü olacaktır.

10 RAKAMLARLA SON 1 YIL TAGEM 13 EPK 3 TUBİTAK 5 KA 2 YP 1
EPK: Entegre Proje Koordinatörlüğü Bu veriler ışığında Komite Sekreterliğinin resmi kayıtlarına göre; Enstitümüz son 1 yılda tarihinin en fazla yeni proje üretme performansını göstermiştir.

11 EĞİTİM VE HİZMET İÇİ EĞİTİM
Laboratuar eğitimleri konusunda 2013/1 genelgesi kapsamında verilmesi gereken eğitimlerde yılda 2 defa eğitim verilecek şekilde planlamalar yapılmış ve yılın ilk 6 aylık döneminde 35 kişi eğitim almıştır Hizmet içi eğitim amacı ile yapılan çalışmalarda ise Enstitümüz personelinden yaklaşık 40 kişi eğitim almıştır.

12 Altyapının Geliştirilmesi
Enstitümüzde mevcut olan Doku Kültürü Ünitesi’nin altyapısı için gereken tüm ekipmanlar alınmış, altyapısı tamamlanmış ve faaliyete başlamıştır. Ayrıca Kasım ayında alınan tenkislerle[1] İklimlendirme Odası yapılmış; gerekli tüm alet, cihaz ve ekipman takviyesi ile kullanıma açılmıştır. Enstitümüz laboratuarları ekipmanlarına gaz kromotografisi, iyon kromotografisi, spektofotometre, mikro dalga fırın, kazandırılmıştır. Enstitümüz bahçesinde eğitim amacı ile 8 farklı sulama sisteminin (center pivot, lineer, toprak üstü damla, toprak-altı damla, üstten mistleme, rotator, pro-spray nozullar, yağmurlama ve rotor) tanıtım amacı ile kullanılacağı demo bahçe tesis edilmiştir. Sulama demo bahçeleri içerisinde bu kadar fazla sulama sisteminin bir arada bulunduğu sistem ülkemizde bir ilktir. Sarayköy Uygulama Alanı’nda bulunan kuyunun debisinin düşük olması sebebiyle 100 ton’luk depo yaptırılmıştır. Ayrıca daha iyi hizmet verebilmek amacı ile mevcut binalar restore edilmiştir. [1] Aldığımız bilgilere göre Enstitümüz 2013 yılı sonu itibariyle Enstitüler içerisinde tenkislerden en fazla para harcayan 2. enstitü olmuştur.

13 DEMO SULAMA SİSTEMİ

14 DEMO SULAMA SİSTEMİ

15

16 İş Sağlığı ve Güvenliği
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak Özgür SUNA görevlendirilmiştir. Personele yapılmış olan eğitim çalışmalarına ek olarak; eksik olan personele eğitim verilmiş, risk değerlendirmesi ve acil eylem planları Enstitü, Sarayköy ve Ilgaz’da bulunan eğitim tesisi açısından ayrı ayrı yapılmıştır. Bu konu için ayrı bir bütçe gelmemesine rağmen Enstitü imkanları ile acil eylem planları önceliklendirilmiş, sorumluları atanmış ve yapılması gereken işler takvime bağlanmıştır.

17 DİĞER FAALİYETLER • Tescil / Patent
Enstitümüz Mikrobiyoloji Laboratuvarında üretilen mikrobiyal gübreler de elde edilen sujlarda patent başvurusu yapmak amacı ile başlangıç prosedürleri için çalışmalar başlatılmıştır. • Yayınlar Yayınlar açısından son 1 yılda özellikle uluslar arası yayın sayısında ciddi bir artış söz konusudur. Enstitümüzde Ocak 2014 yılından itibaren SCI’li dergi yayınlarının dergi basım ücretleri Enstitü imkanları ile karşılanmaya başlanmıştır.

18 Hakemli dergi çıkarma çalışmaları
Hakemli bir dergi olan ve yılda 2 kez yayınlanmakta olan Enstitümüz Toprak Su Dergisi 2012 yılında yayın hayatına başlamıştır. Derginin Science Citation Index kapsamında taranan bir dergi olabilmesi amacı ile derginin görsel formatında olması gereken değişiklikler ve düzeltmeler yapılmış ve Nisan 2014’den itibaren TUBİTAK tarafından izlenmeye alınmıştır. Dergimiz isim hakkı başvurusu Patent Enstitüsü tarafından onaylanmış ve Mayıs 2014 tarihinde gelmiştir.

19 BÜTÇE Genel Bütçe Döner Sermaye Yıl Harcanan Cari (TL) Yatırım (TL)
2011 ,94 ,42 2012 ,70 ,74 2013[1] ,79 ,09 2014[2] ,26 ,95 Toplam ,69 ,20 Yıl Tahmini (TL) Gerçekleşen (TL) Kar (TL) 2011 ,00 ,99 ,56 2012 ,00 ,65 ,71 20134 ,00 ,21 81 000,00 20145 ,00 ,23 ? Toplam ,00 ,08 ,27 [1] 30 Haziran 2013 tarihi itibari ile [2] Son 1 yıl (01 Temmuz 2013 – 30 Haziran 2014)

20 SONUÇ OLARAK yapılacak iş ve başarılacak ilk
Geldiği 60 yıllık başarılı hizmet sonunda, geçmişinden aldığı güç ve azimle Enstitümüz; yapılacak iş ve başarılacak ilk olduğunun bilincinde hareket etme inancı ve kararlığındadır…. DAHA ÇOK

21 ARZ EDERİM


"T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları