Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği"— Sunum transkripti:

1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
GENÇLİK PROGRAMI GENÇLİK E Y L E M Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği

2 Bu eylem dünyanın diğer bölgeleriyle yaygın eğitim ve gençlik alanında değişimleri ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlar. Amaç AB sınırlarının dışında da gençlik programının temel hedeflerini yaymaktır.

3 Komşu Ortak Ülkeler: Program Ülkeleri:
- 27 adet Avrupa Birliği (AB) Üyesi Ülke - Avrupa Serbest Ticaret Alanı (EFTA) Ülkeleri:Norveç, İzlanda, Lihtenştayn, İsviçre - Adaylık sürecindeki ülkeler: Türkiye ve Hırvatistan

4 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri
EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği a- Gençlik Değişimleri Eylem 1.1 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir.

5 Kimler katılabilir? Program ülkelerinden birinde ya da Komşu Ortak Ülkeler’de yasal olarak ikamet eden ve prensipte yaşları 13 ile 25 arasında olan genç grupları, Gençlik Değişimine katılabilirler. En az bir adet AB üyesi olmak üzere, iki, üç veya daha fazla Program ülkesinden* grupların katılımı ile olabilir.

6 Katılımcı Sayısı Grup liderleri hariç, en az 16 en çok 60’dır. Program Süresi Seyahat süresi hariç en az 6 en çok 21 gün arasında olmalıdır. Ancak, konaklanılan sürenin en az 6 gece olması gerektiği unutulmamalıdır.

7 Sağlanan İmkanlar Harcama Çeşidi Gençlik Programının Katkısı
Yolculuk Masrafları Faaliyet Yolculuk Masraflarının %70’i Ön Hazırlık Ziyareti (ÖHZ) yolculuk masraflarının %100’ü Proje Masrafları 32 € sabit oran x katılımcı sayısı x faaliyet gün sayısı İstisnai Masraflar Aşı ve vize masrafları % 100’ü ÖHZ diğer masrafları (46 € harcırah x gün x kişi sayısı)

8 Örnek Uygulama Proje İsmi
Gökkuşağı Olmadan Asla / Never Without Rainbow Süre 7 Gün Gerçekleştiren NICS (National and International Community Service) Club-Ulusal ve Uluslararası Toplum Hizmetleri Kulübü Konusu Adapazarı ve İstanbul’da 7 gün devam eden proje boyunca gençlik bilgilendirmesi, ırkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konuları kapsamında atölye çalışmaları düzenlenmiş, gençlerin ırkçılık/yabancı düşmanlığı ile mücadele konusunda bilinçli bireyler olmaları için paylaşımlarda bulunmaları sağlanmıştır. İçerik Irkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konulu tartışma çalıştayları, ırkçılık konulu film gösterimi, drama çalışmaları, sportif etkinlikler, çevre gezileri, kültürel geceler Finansmanı 1. Yolculuk Masrafları : (3.803,08 €) a. (%70) 3.803,08 € b. - 2.Proje Masrafları : 32€ x 25 kişi x 7 gece = € 3. İstisnai Masraflar: (200 €) a. 200 € (vize) b. - Toplam: 9.603,08 € Katılımcılar Yunanistan, Romanya, Gürcistan, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 25 kişi

9 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği
EYLEM 3.1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İş Birliği b- Eğitim ve Ağ Kurma Eylem 4.3 ile neredeyse aynıdır. Tek farkı bu Eylemde Komşu Ortak Ülkelerden de ortak alınabilmesi ve yalnızca kuruluşların başvurabilmesidir.

10 Faaliyet Süresi (iş günü)
Katılımcı sayısı Kuruluş sayısı İşbaşı Eğitimi 10-20 En fazla 2 En fazla 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Fizibilite Ziyareti 2-3 En fazla 2/Kuruluş En az 2 (1 AB’den 1 KOÜ’den) Değerlendirme Toplantısı 10 50 En az 4 (1 AB’den 2 KOÜ’den) Çalışma Ziyareti Ortaklık Oluşturma Faaliyeti Seminer Eitim Kursu Ağ kurma 3-15 ay Sınır yok En az 6 (1 AB’den 3 KOÜ’den)

11 FİNANSMAN KURALLARI Katılımcıların seyahat masrafları: Seyahat masraflarının %70’i. Proje Masrafları Birim Maliyet Ölçekleri: Çalışma Ziyareti, Değerlendirme Toplantısı, Seminer, Ortaklık Oluşturma Faaliyeti ve Eğitim Kursu için: 54 Avro/gün/katılımcı. 48 Avro/gün/katılımcı (Faaliyet Komşu Ortak ülkelerden birinde gerçekleşecek ise) İşbaşı Eğitimi, Fizibilite Ziyareti için: 43 Avro/gün/katılımcı 35 Avro/gün/katılımcı (Faaliyet Komşu Ortak ülkelerden birinde gerçekleşecek ise) İstisnai masraflar: %100’e kadar.

12 GENÇLİK PROGRAMI İLE İLGİLİ SİTELER
Gençlik Programı (Türk Ulusal Ajansı): Gençlik Programı (Avrupa Komisyonu): AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ULUSAL AJANS) Adres : Mevlana Bulvarı No: Balgat/ANKARA Telefon : Faks : Eposta :

13


"Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları