Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2018 EKPSS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2018 EKPSS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı."— Sunum transkripti:

1 2018 EKPSS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı

2 2018 EKPSS GENEL BİLGİLER 2018 EKPSS Atanan Aday Sayısı : 88.833
Sınav Tarihi : Sınav Başlama Saati : 10.15 Sınav Süresi : 60 Dakika Adayların Sınav Binasına Alınacağı Son Saat : 10.00 Adayların Sınav Salonuna Alınacağı Son Saat : 10.15

3 Engel Grubu Ek Süre Sınav Süresi (Ek Süre Dahil) Adayların Sınav Salonundan Çıkabileceği Süre 1)Genel Engelli Grubu a)Ortopedik ( bedensel engelliler dahil), Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler - 60 Dakika Sınav süresi tamamlanmadan sınav salonundan çıkılamaz. b)Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (otizm spektrum bozukluğu (OSB), Asberger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.) Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, Disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar 20 Dakika 80 Dakika c)Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okumayan CP hastaları (soruları kendisi okuyabilen veya sadece işaretleyici yardımı alan CP hastalarının sınav süresi 60 dakikadır.) 40 Dakika 100 Dakika Sınav süresinin ilk 75 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan çıkılmaz

4 2)Görme Engelli Grubu a)Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okumayanlar 40 Dakika 100 Dakika Sınav süresinin ilk 75 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan çıkılmaz b)Soruları kendisi okuyabilenler (Görme Sistemi, Göz Hastalıkları Görme Bozukluğu vb. oranı %25 ve üzerinde olan az gören adaylar) 30 Dakika 90 Dakika Sınav süresinin ilk 60 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan çıkılmaz. c)Soruları kendisi okuyabilenler (Sadece işaretleyici yardımı alanlar dahil) - 60 Dakika Sınav süresi tamamlanmadan sınav salonundan çıkılamaz. 3)İşitme Engelli Grubu 20 Dakika 80 Dakika

5 4)Zihinsel Engelli Grubu
a)Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okumayanlar (Sadece (varsa) şekilli sorularda soru kitapçığına bakabilirler.) 40 Dakika 100 Dakika Sınav süresinin ilk 75 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan çıkılmaz b)Soruları kendisi okuyabilenler (Sadece işaretleyici yardımı alanlar dahil) 20 Dakika 80 Dakika Sınav süresi tamamlanmadan sınav salonundan çıkılamaz. Her aday için uygulanacak sınav süresi; ek süre de dahil edilmiş olarak adayın Sınava Giriş Belgesinde ve Cevap Kâğıdında yazılıdır. Bu süreler aynen uygulanacak olup adaylardan ve görevlilerden gelen süre uzatılması talepleri kesinlikle kabul edilmeyecektir.

6 SINAV BİNASINA 2 SAAT ÖNCE GELECEK GÖREVLİLER
Bina Sınav Sorumlusu Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı Bina Yöneticisi Bina Cihaz Görevlisi Bina Güvenlik Görevlisi Hizmetli

7 SINAV BİNASINA 1 SAAT 30 DAKİKA ÖNCE GELECEK GÖREVLİLER
Salon Başkanı Gözetmen Bina Yedek Görevlisi Engelli Salon Görevlisi

8 TOPLANTI Bina Sınav Sorumluları sınav başlama saatinden 1 saat 30 dakika önce Salon Başkanları ile toplantı yapacaklardır. Bu toplantıda Sınav Günü Yazısı notları ve sınavın uygulanmasına yönelik kurallar Salon Başkanlarına hatırlatılacaktır.

9 ADAYLARIN SINAV BİNALARINA ALINMALARI
Adaylar sınavdan 1 saat 15 dakika önce (09.00) sınav binalarına alınmaya başlanacaktır. Adaylar, Sınava Giriş Belgesi (SGB) üzerinde yazılan araçlarla sınava girebileceklerdir. Protez (takma bacak, ayak, kol vs.) ve ortez (yürümeye yardımcı cihazlar, vücut duruşunu destekleyen cihazlar vb.), baston, yürüteç, tekerlekli sandalye, Kohlear implant, işitme cihazı, insülin pompası, elektronik olmayan büyüteç vb. ile girebileceklerdir. Kalp pili ve beyninde cihaz olduğunu belirten adaylara detektörle arama yapılmayacaktır.

10 ADAYLARIN SINAV BİNASINA ALINMASI
Sınavdan 1 saat 15 dakika önce adaylar sınav binasına alınacağından, belirtilen saatte Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı bina girişinde hazır bulunarak adaylara gerekli açıklamaları yapacak ve adayları binaya almaya başlayacaktır. Zorunlu hâllerde, ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezi (SKM) ile iletişime geçilerek onay alındıktan sonra adaya sınav salonuna kadar eşlik edecek bir yakınının sınav binasına girmesine izin verilecektir.

11 Olmayan hiçbir aday/görevli sınav binasına alınmayacaktır.
BİNAYA GİRİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER Yanında, görevliler için Görevli Belgesi/Kartı, adaylar için Sınava Giriş Belgesi ile; Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Pasaport (Süresi Geçerli) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı Pembe/Mavi Kart Geçici Kimlik Belgesi Olmayan hiçbir aday/görevli sınav binasına alınmayacaktır.

12 GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ Adaylar ve görevliler, veriliş tarihine bakılmaksızın üzerinde resim ve mühür bulunan Geçici Kimlik Belgesi ile sınava alınacaktır.

13 2018 EKPSS GENEL BİLGİLER Adaylar, SALON TANITIM FORMU’nda belirtilen sınav salonu oturma düzenine göre oturtulacaktır.

14 2018-EKPSS’de; her adayın kendi adına düzenlenen Soru Kitapçığı/Cevap Kâğıdı Poşetleri kullanılacak olup, Soru Kitapçığı/Cevap Kağıdı ile Uygulanan Sınavlarda Sınav bitiminde; kırmızı kutulara Cevap Kağıtları Dönüş Poşetleri (sınava girmeyen adayların Soru Kitapçığı/Cevap Kâğıdı Poşetleri de bu poşete konularak); mavi kutulara ise Salon Sınav Evrakı Poşetleri konulacaktır.

15 2018 EKPSS GENEL BİLGİLER 10.00’dan sonra hiçbir aday sınav binasına alınmayacak, sınav binasının kapısı girişlere kapatılacaktır. Uygulama : Sınav başlama saatinden en geç 15 dakika önce sınav binasına gelen adayları sınav binasına alınız. Bu süreden sonra gelen adaylar her ne sebeple olursa olsun kesinlikle sınav binasına alınmayacaktır. Eğer belirtilen süre dâhilinde sınav binasına gelmiş ancak güvenlik kontrolünden geçmemiş adaylar var ise bu adayları güvenlik kontrolü için bina içine alınız ve bina kapısını kapatınız.

16 2018 EKPSS GENEL BİLGİLER Sınav başlama saati 10.15’ten sonra hiçbir aday sınav salonuna alınmayacaktır.

17 Adaylar asla yalnız başına tuvalete gönderilmeyecektir.
2018 EKPSS GENEL BİLGİLER Adaylar; sınav esnasında, bir gözetmen (cinsiyet durumlarına uygun olarak) eşliğinde tuvalete gidebileceklerdir. Adaylar asla yalnız başına tuvalete gönderilmeyecektir.

18 Sınav evrakı, ait olduğu salonun dışına kesinlikle çıkarılmayacaktır.
2018 EKPSS GENEL BİLGİLER Sınav evrakı, ait olduğu salonun dışına kesinlikle çıkarılmayacaktır.

19 BİNA TUTANAĞI Bina Tutanağı bir numaralı kutu içinde yer almaktadır. Sınav sonunda aynı kutuya konulacaktır. Bina Tutanağı; Sınav Özeti Bina Özet Bilgileri Tespitler Görevli Listesi Salon Sınav Evrakı Teslim Tutanağı Güvenlik Görevlisi İmza Listesi Yedek Sınav Evrakı Teslim Tutanağı bölümlerinden oluşmaktadır.

20 SALON TUTANAĞI Sınav salonlarına ait evraklardan Aday Kontrol Listesi ve Salon Sınav İş/İşlem Takip formu birleştirilmiş Salon Tutanağı oluşturulmuştur. Bu evraklar sınav sonrasında Merkezimizde anında taranacak, iş ve işlemler ile bilgiye ulaşım hızlanacaktır.

21 KUTU İÇERİKLERİ Sınav Öncesinde
Bina sınav evrakı kutuları içinde şunlar bulunmaktadır: Bina Sınav Sorumlusu yazısı Salon Tutanağı Bina Tutanağı Salon Sınav Evrakı Poşetleri Sınav Uygulama Yönergesi Kutu kilitleri Salondaki aday sayısı kadar kalem, silgi vb. eşyalar bulunan paketler, Sınav Bitiminde Sınav bitiminde salon sınav evrakı dönüş poşetleri sayılacak ve kutulara eksiksiz olarak konulacaktır. NOT: Şeffaf kırtasiye kutularına sınav evrakı poşeti koymayınız!

22 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ
Tüm sınav görevlilerinin; sınav öncesi mutlaka okuması ve uygulaması gereken kurallar 2018-EKPSS Sınav Uygulama Yönergesinde verilmiştir. Görevliler, 2018-EKPSS Sınav Uygulama Yönergesine adresinden erişebilir. Her Salon Başkanına bir adet yönerge, Salon Sınav Evrakı Poşeti içerisinde gönderilecektir.

23 SINAV GÜNÜ YAZISI Sınav Günü Yazısı, sınav ile ilgili uygulamaları bina sınav sorumlularına bildirmek için sınav koordinatörlüğü tarafından sınav binalarına gönderilecektir. Burada yer alan bilgiler Bina Sınav Sorumluları tarafından salon başkanlarına aktarılacaktır.

24 SINAV GÜNÜ YAZISI Sınav, Soru Kitapçığı/Cevap Kâğıdı Poşetleri (her aday için tek tek kapalı poşet içinde) ile uygulanacaktır. Görevlendirme belgeleri, Görevli Değişiklik Formu ve Bina Tutanağına sınav görevlerine ait Sınav Görev Kodu basılmıştır. Bina Tutanağı ve görevli değişiklik işlemlerinde bu kodu kullanınız.

25 DEĞERLENDİRME RAPORU Bina güvenlik görevlileri ile hizmetliler hariç diğer sınav görevlileri sınava ilişkin gözlemlerini, değerlendirmelerini ve önerilerini kapsayan bir raporu sınavdan sonra Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) aracılığı ile elektronik ortamda ÖSYM Başkanlığına ulaştırır. Süresi içinde değerlendirme raporunu doldurmayan görevlilerin ücretleri, görevlinin raporunu sistemde doldurmasından sonra ödenecektir.

26 Sınav Koordinasyon Merkezi (SKM)
İLETİŞİM 444 ÖSYM 0 (312) Sınav Koordinasyon Merkezi (SKM)


"2018 EKPSS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları