Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI"— Sunum transkripti:

1 TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI

2 PİSİLİS ANTİK KENTİ TARİHÇE
Sarıgerme’deki antik yerleşimin adı PİSİLİS. Yerleşimin bugünkü adı da ilginçtir. Germa sözcüğü Farsçada ılıca yani sıcak su anlamına geliyor. Bunu anımsayınca ilkçağ kenti Pisilis kalıntılar alanına yöre halkının niçin Sarıgerme dediğini anlayabiliyoruz. Muğla ilinde, İlçe merkezi Ortaca kasabasının güney ilerisinde deniz kıyısındaki kalıntılar alanı, Sarı Su denen derenin denize döküldüğü yerde oluşmuş kumsal düzlüğünde ve bu kumsala açılan, içinden derenin geçtiği doğal yolun (vadinin) kumsala bitişik ucundadır. Sarı Germe adındaki sarı, sarı suya; Germe, oradaki ortaçağ surlarına işaret ediyor olmalıdır. Halen görülebilen kalıntılar, duvarlarla çevrili şehir merkezi (M.S y.y.) bunun dışında kalan birkaç büyük yapı (M.S y.y.’a anıt mezarlar) ve mezarlık kısmına (M.S y.y.) ayrılmaktadır. Kayalıklı bir tepe üstünde bulunan şehir merkezinde dar caddeler ve sokaklar, birbirine yakın, dar ve genellikle iki katlı evler görülmektedir. Şehir duvarlarının dışında, otel bungalovlarının olduğu bölümde bir anıt mezarın heybetli taş kütle-temeli (Mezar tapınağı”, belki zengin bir Romalının aile mezarı, büyük ihtimalle krallık zamanından kalma ve restoranın doğusunda bir duvar kalıntısı (tahminen yeni Romalılardan) bulunmaktadır.

3 PİSİLİS ANTİK KENTİ TARİHÇE
Üçlü bazilikanın kalıntıları batı duvarının batısında ve “Büyük Nischen – Bazilika” kalıntıları kuzey duvarının kuzeyinde bulunmaktadır. Mezarlığın kalıntıları (tahminen krallık zamanının nekropolü) otel bungalovlarının güneydoğusundaki tepede görülmekte; kayalık arazide beşik tonozlu evler ve büyük bir hol. Sahilin önünde bulunan Baba adasında da bir Roma mezarlığının kalıntıları bulunmaktadır. (zengin bir tüccarın aile mezarlığı); kare şeklindeki mozole içinde bir hücre ve piramit şeklinde bir kiremit çatı bulunmaktadır.

4 Okula Bahçe Bakım Desteği
2017 Yılında Gerçekleştirilen Çevre Eğitimi Etkinlikleri NO TARİH ETKİNLİK ADI ETKİNLİK AMACI FOTOĞRAF 1 NİSAN 2017 Teknik Gezi Bölgemizdeki bir teknik lise öğrencilerinin otelimizdeki teknik alanları gezerek mesleki anlamda farkındalık kazanmalarına yardımcı olmak. 2 MAYIS ve EYLÜL 2017 Kızılay ile tesislerimizdeki gönüllü kan bağışçılarını bir araya getirerek ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek.    3 Mayıs 2017 Okula Bahçe Bakım Desteği Bahçe düzenlemesi konusunda destek olmak. 4 HAZİRAN TEMA Fidan Bağışı TEMA aracılığıyla ağaç dikerek, yarınlara küçük de olsa bir emanet bırakmak Kan Bağışı

5 Çevre ve Atık Ayrıştırma Konulu Seminer
2017 Yılında Gerçekleştirilen Çevre Eğitimi Etkinlikleri NO TARİH ETKİNLİK ADI ETKİNLİK AMACI FOTOĞRAF 5 TEMMUZ 2017 Sahil Temizliği Çevre konusunda farkındalık yaratmak. 6 Ağustos 2017 Deniz Dip Temizliği Her yıl Babaada önünde gerçekleştirdiğimiz deniz dip temizliği ile turizm sektörünün olmazsa olmazı olan denizimizi bir nebze olsun temizleyerek çalışanlarımızın farkındalığını arttırmak 7 Ağustos Caretta Caretta DEKAMER ile birlikte caretta caretta yuvalarını kontrol ederek her yavrunun güvenli bir şekilde denize ulaşmasını sağlamak.  8 Eylül 2017 Çevre ve Atık Ayrıştırma Konulu Seminer Otel çalışanlarının çevre konusundaki bilinç düzeyini arttırmak.

6 1. «Meslek Lisesinin Otelimize Düzenlediği Teknik Gezi ››
27 Nisan 2017 tarihinde Ortaca Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 12 seçilmiş öğrenci teknik şeflerimizin sunumu eşliğinde tesislerimizdeki tesis genel dağıtım, OG ve trafo panolarını gezmiş, mesleki olarak güzel bir tecrübe kazanmışlardır.

7 2. Kan Bağışı 25 Mayıs ve 19 Eylül tarihlerinde Bölge Kızılay sorumlusu Ulaş Bey önderliğinde tesislerimizde kan bağışı organize edilmiştir. Sırayla 38 ve 41 çalışanımızın gönüllü olduğu bu bağışta 79 ünite kan tedarik edilmiştir.

8 3. <<Ortaca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi
Bahçe Bakım Desteği›› 30 Mayıs tarihinde Dalaman Hilton oteli ile birlikte bahçe departmanımızdan 2 kişi bahçe düzenlemesi konusunda destek olmak amacıyla Ortaca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne gönderilmiştir. Çalışma sırasında öğrenciler yapılan uygulamaları dikkatle izlemiş ve çalışanlarımıza yardımcı olmak istemişlerdir. Karşılıklı fayda çerçevesinde güzel bir gün geçirilmiştir.

9 4. « TEMA Ağaç Bağışı ›› TT Hotels grubu olarak her otelimiz için TEMA’ ya fidan bağışı yapılmıştır. Yapılan bağış karşılığında otelimize zeytin ağacı ve teşekkür yazısı gönderilmiştir. Ağaçlar uygun yerlere dikilmiş olup, misafirlerimizin beğenisine sunulmuştur.

10 5. « Sahil Temizliği›› tarihinde misafir, otel çalışanları ve First Choice ekibinin katılımı ile gerçekleşen sahil temizlik etkinliği 22 kg atığın toplandığı güzel bir etkinlik olmuştur. İnsanlarda farkındalık yaratmak amaçlı yapılan bu hareket misafirlerden çok güzel geri dönüşler almamızı sağlamıştır.

11 6. «Deniz Dip Temizliği››
14 Ağustos Pazartesi günü dalış okulumuzun önderliğinde misafirlerin katılımı ile bir deniz dip temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte 35 kg atık toplandı. Etkinliğimizin amacı, bir ekip çalışması ile çok kısa sürede toplanabilecek fakat toplanmaması halinde doğada yok olması yüzyıllar sürecek atıklara dikkat çekmekti. Bizler turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeleriz ve deniz olmadan bu işi yapabilmemiz, yerli/yabancı turistleri bölgemize çekebilmemiz mümkün değil bu sebeple bunun farkında olarak ülke ve bölge değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğin düşünüyoruz.

12 7. «Caretta Caretta›› 7 Ağustos 2017 tarihinde Pamukkale üniversitesi ve DEKAMER iş birliği ile sahillerimizde Caretta caretta yuvaları kontrol edilmiş ve içinde yavru bulunan yumurtalar açılarak denize ulaşmaları sağlanmıştır. TT Hotels olarak amacımız, caretta caretta yuvalarına otel çalışanları ve misafirler açısından farkındalık yaratmaktır.

13 8. «Çevre ve Atık Ayrıştırma Konulu Seminer››
ISIS Çevre firması Çevre Mühendisi Nedim Özçoban tarafından otel konferans salonunda personellere ‘Çevre Mevzuatı, Atıklar ve Çevre Kirliliği’ konusunda eğitim verilmiştir. Çevre mevzuatı açısından otelimizin durumu nedir? Atık ayrıştırma nedir? Geri dönüşümlü ve tehlikeli atıklar nelerdir? Çeşitleri nelerdir? Ve departman özelinde çıkabilecek atıklar nelerdir? konuları otelimizde çekilen fotoğraflar ile anlatılmış, personeller tarafından eğitimcilere yöneltilen sorular ile de konuların dikkat çektiği ve anlaşıldığı gözlemlenmiştir. Eğitimler sınav ile tamamlanmış ve herkese katılım sertifikası verilmiştir. Her ay rutin yapılan çevre denetimleri ile personellerin bilgi düzeyi sorgulanmakta, ihtiyaç görülmesi halinde Çevre Mühendisleri veya Kalite Ekip Lideri Gülser Keyf tarafından eğitim tekrarı yapılmaktadır.

14 TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE ve SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ
Tekerlekli Sandalye için ‘Kapak toplama projesi’ Atıkların Doğada Yokolma Süreleri Panosu Biogarden Cats House Kuş Yuvalarımız Otelimizdeki Bitki Türleri Panosu

15 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: ORTACA, DALAMAN, SARIGERME ( REGION OF ACTIVITES ) ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : TT HOTELS TROPICAL ( ACTIVITIES ORGANIZED BY )


"TT HOTELS TROPICAL ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİĞİ DOSYASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları