Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİL EĞİTİMİ SİSTEMİNE E-OKUL SİSTEMİ İÇERİSİNDEN
Advertisements

Devam etmek için “Next” tıklayın.. Kurulum bittikten sonra “C” sürücüsünün altına “Asyakur” adında bir klasör oluşacak.(Resimdeki gibi).Bu klasörün.
Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
Kayıt olun’a tıklayın…
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Activity Ekleme İşlemi
İlçe istatistiklerini almak için neler yapmak gerekir.
Google Talk Kurulumu-Kullanımı
Kodlama bilgisi gerekmez!
Sistemi ISO imajdan boot ettiğimde karşımıza gelen ekran burda tercihimizi yapıyoruz.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
İSİM UZAYLARI.
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
Weebly Web Sitesi Kurmak
Template ve Macro Yaratma
BT SINIFLARINDA DYNED KURULUMU
İlköğretim Kurumları Standartları Yazılım Sunusu
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Outlook express ayarları
Records Manager’a çift tıkladığınızda bu ekran gelir.
Windows 7 kurulum için en az 512 MB ram belleğe ihtiyaç duyuyor
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
Teachertube.com Hazırlayan: Orkun Güren. Teachertube.com nedir? Teachertube eğitim videoları,dökümanları,fotoğrafları ve seslerinin yüklendiği eğitim.
Oluşturulan layout dosyasında 2 tane Editview ve 2 tane buton bulunmaktadır. Editviewlardan alınan değerler ilk butona tıklandığında veritabanına yazılır.
Hasta Takip Programı.
 AppLocker teknik olarak merkezi uygulama yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Windows 2008 R2 sürümü ile bir merkez üzerinden çeşitli grup politikaları.
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
ANDROID DATABASE. Oluşturulan layout dosyasında 2 tane Editview ve 2 tane buton bulunmaktadır. Editviewlardan alınan değerler ilk butona tıklandığında.
EXCEL 2003 Ders 2.
ANİMASYON EKLEME SELDA GARGULİ
VLC MEDİA PLAYER.
 DynEd Kurulum CD’sini bilgisayarınıza takınız.  “Bilgisayar(ım)/(My) Computer” üzerine tıklayınız.  “Çıkarılabilir Depolama Birimli Aygıtlar” altında.
1. Boş bir Flash dosyası açalım. File > New (Kısayolu: CTRL+N) Flash'ta Guide Layer (Rehber) Uygulaması 2. Layer 1 ismini top oyunu olarak değiştiriyoruz…
Grafik ve Animasyon-II FLASH CS5 Öğr.Gör. Onur BULUT.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Grafik ve Animasyon-II
Dyned sunusu.
Outlook 2007 ile sık görüşülen kişiler için gruplar oluşturabiliriz. Bunun için sol ana menüde “Kişiler” butonunu tıklayıp sol üstteki “Yeni” menüsünün.
Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) Rapor ve Döküm Ayarları
Grafik ve Animasyon-II
-Genel sayfa düzeni. -Duyuru Ekleme -Fakülte-Myo Sayfa düzenleri eğitimi.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Uzaktan Erişim Turgut Özal Üniversitesi Kütüphanesi’ndeki tüm e-kaynaklara kampüs içindeki gibi erişme imkanı sunar.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
İLERİ SAYISAL SİSTEM TASARIMI VE SENTEZLEME 10. Hafta: Qsys
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME Öğr. Gör. Nevzat TAŞBAŞI 3. Hafta.
Android Projesi Olusturma projemiz için isim ve gerekli sdk ayarların ı belirtiyoruz. Uygulamamızın hangi android sürümlerinde çalışabileceğini de bu.
Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
1-Karşımıza gelen ekranı ileri diyerek geçiyoruz..
Mesut Doruk Atışkan Tuba Keskin Sevde Şişman Şen Levent Altınkaynak Ümit Altınkaynak.
Fotoğrafınızı nasıl heykel görünümüne dönüştürebiliriz??
XPEECH S Serisi IVR Yükleme ve Tanımlama
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
ANDROID STUDIO İLE UYGULAMA GELİŞTİRME ÖRNEKLERİ SAVAŞ TUNÇER.
ANDROID STUDIO İLE UYGULAMA GELİŞTİRME ÖRNEKLERİ 2 SAVAŞ TUNÇER.
ANDROİD STUDİO SAYFA NESNELERİ SAVAŞ TUNÇER
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş
Tikveşli Android Tablet Kurulum
Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş - VII
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Sunum transkripti:

Yeni Sayfa Oluşturma ve Buton, EditText, TextView Kavramları Uygulamamıza yeni bir sayfa eklediğimizde bu sayfa için bir java sınıfı da oluşturmamız gerekiyordu. Şimdi bir sayfa ekleyelim. Bunun için layout klasörüne sağ tıklayıp New-Other-Android- Android XML File seçeneğine tıklıyoruz. Bu kısmı aşağıda görebilirsiniz.

Next dedikten sonra sayfamıza isim vermemiz gerekiyor. Tipimizi layout olarak ayarlıyoruz ve isim verdikten sonra Finish diyerek kapatıyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra layout klasörünün altında digersayfa.xml a dında bir dosya daha eklendiğini göreceksiniz.

Bu işlemi yaptıktan sonra şimdi de bu sayfanın kontrollerinin yapılacağı java dosyasını oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de src altında paket ismine sağ tıkladıktan sonra New-Class dememiz gerekiyor. Sınıfımıza bir isim veriyoruz ve Finish diyerek sınıfı da ekliyoruz.

Bu işlemleri de yaptıktan sonra Project Explorer kısmında son görüntümüz aşağıdaki gibi olacaktır.

yapmamız gereken DigerActivity.java dosyasını, digersayfa.xml dosyasına bağlamak. Bunun için DigerActivity.java dosyasına çift tıklıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir alan gelecektir.

Ayrıca bu sınıfa onCreate() metodunu ve setContentView metodun u eklememiz gerekiyor. Bunun için de yukarıdaki menüden Source- Override/Implements Meth ods… seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Buradan onCreate() metodu nu seçiyoruz ve projemize ekliyoruz.

Bu metodu da ekledikten sonra kodumuzun son hali aşağıdaki gibi olacaktır. Burada eksik bir şey var. O da setContentView metodu. Bu metod ile sınıfımızı, sayfamızın olduğu xmldosyasına bağlayacağız. Bunun için super.onCreate() metodunun hemen altına şu metodu da ekliyoruz. setContentView(R.layout.digersayfa);

AndroidManifest. xml dosyasında bu sayfayı eklememiz gerekiyor. Bunun için projemizdeki bu dosyayı açalım ve kodumuzu aşağıdaki gibi düzenleyelim.

Bunlardan ilk olarak temel olan araçlardan başlayalım. Textview,bildiği niz label‘dir ve yazı göstermeye yarar. Edittext i se bildiğiniz textbox‘tır ve bir yazı girişi yapmayı sağlar. Şimdi activity_main.xml dos yasına çift tıklayalım ve soldaki panelde bir textview, edittext ve butonekleyelim.

Bunları ekledikten sonra sayfanın alt tarafında xml kısmına geçtiğinizde, sayfanızın xml kodunu görebilirsiniz. sadece buton için ayarları goruyoruz. Bu ayarları xml tarafında değil de görsel kısımda, butonun üzerine tıkladıktan sonra sağdaki propertieskısmından da değiştirebilirsiniz. Bu kısımda daha çok ayar bulunmaktadır.

Sayfaya bu 3 aracı ekledikten sonra şunu yapalım. Butona tıklayınca edittext içerisine yazdığımızı textviewiçerisin de göstersin. Bunları yaptıktan sonra, bir başka butona tıklandığında ise diğer sayfaya geçmesini ve diğer sayfada hiçbir şey olmadığı için boş bir sayfa açılmasını yapacağız. Şimdi MainActivity.java dos yasına çift tıklayalım ve kodlarımızı yazalım.