TÜKENMEZ ENERJİLER Tükenmeyen enerjileri İlerde sıkça kullanacağız.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMİZ VE TÜKENMEZ ENERJİLER.
Advertisements

Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
Meteorolojinin Günlük Hayatımızdaki Yeri, Önemi ve Etkileri
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
SU HALDEN HALE GİRER.
YAĞMUR, KAR, SİS SUDE ALGIN 3/C 575.
SU HALDEN HALE GİRER.
SU HALDEN HALE GİRER.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Burak Talha İn-Yusuf İslam Niğdelioğlu- Selin Erol-Bedrika Kurt
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
Silgili Kurşun Kalem. Tahta kısım. Şekillendirme – Donanım (Makine, teçhizat vb) Metal – Hammadde » Madencilik » Yerküre oluşumu » ENERJİ » İşgücü-GİT.
Fotosentez Canlılar, büyüyüp gelişebilmesi için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. İnsanlar ve hayvanlar kendi besinlerini dışardan hazır alırlar.
6.Ünİte Madde ve IsI.
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
AY DEDE.
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
KÜLTÜR VE EDEBİYAT KULÜBÜ
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
CANLILARDA ENERJİ DÖNGÜSÜ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Tahta + Grafit uç + Silgi + Silgi tutucu + Tasarım Rev 0 –
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
Fotosentez ve Solunum Fotosentez ve Solunum.
ISI VE SICAKLIK.
ÇEVREMİZDE SAYISIZ MADDE VAR.
FEN ve TEKNOLOJİ / SES SESİN YAYILMA HIZI.
1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta.
KARALIKTA GÖREBİLİR MİYİZ ? İTEC 5 FAZ PROJE GÖREVİ.
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
IŞIK VE SES.
ÜNİTE: 5 YER YÜZÜNDE VE GÖKYÜZÜNDE GÖRDÜKLERİMİZ.
SU HALDEN HALE GİRER SU HALDEN HALE GİRER.
ASİT YAĞMURLARI.
Bütün maddeler tanecikli yapıya sahiptir. Taneciklerin hareketi ile maddenin ısınması arasında bir ilişki var mıdır?
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
YAĞMURUN OLUŞUMU.
ELEKTRİK KAYNAKLARI.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri. Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI Atom ve molekül tanecikleri.
Yıl Mevsim Ay Gün İlişkileri
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
Suyun Yolculuğu.
HAVA K İ RL İ L İĞİ. BGHKJ GTÖYJÖF.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
GÜNEŞ OLMASAYDI NE OLURDU?
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
DÜNYA ve UZAY.
EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş.
DALGA ENERJİSİ Okyanus ve denizlerde oluşan gel-git dalga ve akıntıların kinetik potansiyel enerjisinden elde edilen elektrik Enerjisidir.
YENİLENEBİLİR ENERJİLER. HİÇ ELEKTRİKSİZ BİR DÜNYA DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
Dipl.-Ing.- Cemal ÇELİK Dipl.-Ing.- Cemal ÇELİK.
MADDE VE ISI.
E l el Davut YILDIRIM 1 - B.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

TÜKENMEZ ENERJİLER Tükenmeyen enerjileri İlerde sıkça kullanacağız.

YILDIRIM  Yağmurlu günlerde havaya baktığımızda bazı yerlerde havadan inen ışıklar olduğunu görürüz.  Bu ışıklara yıldırım denir.  İnsanlar ilerde bu tükenmez enerjiyi mutlaka iyi yerlerde kullanacaktır.

GÜNEŞ  Bizi ısıtan,aydınlatan güneş de bir tükenmez enerjidir.  Güneş enerjisi şimdi bile kullanılmakta.Ancak gelecekte bu enerji daha da geliştirilecektir.

RÜZGAR  Bir hava akımıdır.  Şimdi bile biz bu enerjiden yararlanmaktayız.  İleride bu enerjiyi çeşitli yerlerde gelişmiş olarak kullanacağız.

YAĞMUR(SU) YAĞMUR(SU) ŞŞŞŞimdi bile bu enerjiyi çok yerde kullanmaktayız. ÖÖÖÖnümüzdeki gelecekte bunu daha da geliştirerek kullanacağız.

TOPRAK  Bir tükenmez enerjidir.Potansiyel gücü vardır.  İleride bu enerjiden büyük ölçüde yararlanacağız.

HAVA  Hava enerjisi kinetik,aynı zamanda bir potansiyel enerjidir.  İleride bu enerjiden sıkça yararlanacağız.

HASAN İSLAM ÇOPUROĞLU  7\A 407