Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta."— Sunum transkripti:

1

2 1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta ise karanın soğuma hızına yetişemeyen ve karaya göre daha sıcak olan deniz var. öte yandan soğuyan havanın çökmesi sonucu kara üzerinde yüksek basınç alanı ve karaya göreye sıcak olan deniz de ise alçak basınç alanı oluşur.

3

4 2)DENIZ MELTEMİ Isınan kara üzerindeki havanın yükselmesi ile kara da bir alçak basınç alanı oluşur. Deniz özelliği nedeniyle çabuk ısınmaz ve giderek deniz ve kara arasındaki sıcaklık farkı, deniz üzerinde yükselemeyen ve çöken hava denizin birkaç km açığında bir yüksek basınç alanı oluşturur. karadan gelen rüzgarların olmadığı günlerde deniz meltemi,deniz üzerinde oluşana yüksek basınç alanından kara üzerindeki alçak basınç alanına doğru yönelir ve kuvvetlenir

5


"1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları