Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Advertisements

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Yükseköğretim Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Aytaç YAZAR Haziran 2012 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ.
K alkınma Planlarının Uygulanması ve İzlenmesi Devlet Planlama Teşkilatı Çalışma Grubu
TÜBİTAK 1507 – KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Kurumsal Performansın Değerlendirilmesi
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
Kurumsal İçerik Yönetimi Kapsamında Bilgi Güvenliği
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
Geçmişten günümüze pek çok tanım ile açıklanan bilgi politikası bilginin üretilmesine, yönetilmesine, işaretlenmesine ve kullanılmasına öncülük eden; birbiri.
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
24 TEMMUZ 2015 KOORDİNASYON TOPLANTISI TALİMATLARINA DAİR GELİŞMELER Kurum İsmi.
İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Destek Eğitim Odaları.
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Üniversiteler İçin Öğrenci Topluluk Yönetim Bilgi Sistemi
İZLEME ve DEĞERLENDİRME
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİNİN YIL SONU FAALİYET RAPORU 2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
… Bölümü Öğretim Elemanının İsmi Sunum tarihi../../2016 … Bölümü Erasmus+ Öğretim Elemanı Hareketliliği Faaliyet Rapor Sunumu Gidilen Kurumun Fotografı.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Değerli Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanları HOŞGELDİNİZ
PROJE YÖNETİMİ.
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Bora UZUN Bilgi Teknolojisi
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi Abdulkadir YALDIR, Mehmet Ulaş KOYUNCUOĞLU, Emre ÇAKIR Pamukkale Üniversitesi

Kapsam Proje Proje Yönetimi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) BAP Koordinasyon Süreci Kullanılan Teknolojiler Sistem Tasarımı Geliştirilen Uygulama Kazanımlar Örnek Raporlar Sonuçlar & Tartışma

Proje Bir öneride bulunmak, çözüm üretmek veya plana yardımcı olmak için yapılan tasarım, ön çalışma, plan- program. Önceden belirlenmiş sonuçlara ulaşabilmek için organize edilmiş faaliyetler zinciridir.

Proje Yönetimi Kısıtlı zaman, maliyet ve teknik durumları dikkate alarak, projenin en etkin bir biçimde gerçekleşebilmesi için insan, araç-gereç, materyal gibi kaynakların planlanması, yönetilmesi ve kontrol edilmesi işlevidir.

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Amacı, kapsamı, süresi, bütçesi, özel şartları, sağlanacak ayni ve/veya nakdi destek miktarları sözleşme ile belirlenmiş, yeni bilgiler üretilmesi veya teknolojik/sosyal problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olarak yapılan çalışmalardır.

BAP - 2 Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yerelinde, BAP Koordinasyon Birimi araştırma projelerini desteklemek, uluslararası ve ulusal resmi ve özel kuruluşlarla ortaklaşa proje çalışmalarını koordine ve teşvik etmek, bu projelerle ilgili her türlü mali ve akademik süreçleri takip etmek amaçlarıyla kurulmuştur.

BAP - 3 Ayrıca; Dış Kaynaklı Projeler, Mentör/Mentee Başvuruları ve Döner Sermaye Destekli Projeler de Bilimsel Araştırma Proje Yönetimi Bilgi Sistemi kapsamı altına alınmıştır. WEB Başvuru Değerlendirme Bütçe İşlemleri

BAP - 4 Proje ile PAÜ BAP Koordinasyon Biriminde; Manuel olarak gerçekleştirilen gereksiz iş yükünü hafifletmek, İş karmaşıklığını gidermek, Bilimsel projelerin ve bu projelerin gerektirdiği süreçlerin sistem üzerinden şeffaf bir şekilde takip edilmesini sağlamak, Verilerin daha güvenli ve anlamlı bir formatta tutulmasını sağlamak amaçlanmıştır.

BAP Koordinasyon Süreci BAP Koordinasyon Birimi Destekli Projeler: Başlangıç Seviyesi Araştırma Projeleri Yüksek Lisans Tez Projeleri Doktora Tez Projeleri Kurumsal Altyapı Projeleri Tıpta Uzmanlık Tez Projeleri Hızlı Destek Projeleri Kongre Katılım Projeleri Yayın Destek Kongre Katılım Projeleri

BAP Koordinasyon Süreci - 2 Şekil 1: Bilimsel Araştırma Projeleri Genel Başvuru Süreci

BAP Koordinasyon Süreci - 3 Şekil 2: Bilimsel Araştırma Projeleri Yürütme Süreci

Kullanılan Yazılım Teknolojileri SQL Server Reporting Service (SSRS) Microsoft Visual Studio ASP.NET SQL Server

Sistem Tasarımı Karşılaşılan Zorluklar Geliştirilen Çözümler Kullanıcıların bilgi sistemlerine karşı gösterdikleri klasik direnç ve güvensizlik Uygulamanın tasarım ve geliştirme aşamasında daha önce hiç bahsedilmeyen ara süreçlerin olduğunun ortaya çıkması Geliştirilen Çözümler Kullanıcı dostu arayüzler hazırlanarak olası olumsuz senaryolar için kullanıcılara yönelik toplantılar düzenlenmiş ve olumlu geri dönüşler alınmıştır. Analiz süreci revize edilerek bu süreçler de kapsanmıştır.

Sistem Tasarımı - 2 Şekil 3: Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Bilgi Sistemi Genel Bakış Diyagramı

Sistem Tasarımı - 3 Şekil 4: Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Bilgi Sistemi Rollere Göre İşlemler

Sistem Tasarımı - 4 Şekil 5: BAP Veritabanı E-R Diyagramı

Geliştirilen Uygulama

Geliştirilen Uygulama - 2

Geliştirilen Uygulama - 3

Geliştirilen Uygulama - 4

Geliştirilen Uygulama- 5

Geliştirilen Uygulama- 6

Kazanımlar Proje Bilgi Sistemi akademik personel proje başvuruları ile ilgili yönetmelik ve yönergeler doğrultusunda belirlenen ve üniversite yönetiminin belirlediği politikalar çerçevesinde tüm süreçleri kapsayacak şekilde devreye alınmıştır. BAP Koordinasyon Birimi destekli projeler yanında, Dış Kaynaklı Projeler, Mentör/Mentee Başvuruları ve Döner Sermaye Destekli Projeler de sistem kapsamına alınmıştır.

Kazanımlar - 2 TÜBİTAK ve YÖK gibi kurumlar tarafından istenen raporların oluşturulmasında gerekli göstergeler şeffaf bir şekilde raporlanabilmektedir. Uygulama PAÜ BAP Yönergesi yanında YÖK Çerçeve Yönetmeliğine de uygun bir şekilde ve parametrik olarak hazırlandığı için Türkiye’deki diğer üniversitelere de rahatlıkla adapte edilebilir durumdadır.

Kazanımlar - 3 PAÜ’de yapılan tüm bilimsel çalışmaların kayıt altına alınması sağlanmış ve PAÜ bu göstergeler sayesinde Türkiye sıralamasında olması gereken yere yükselmiştir. Proje sayesinde hem üniversitemiz akademik birimlerinin hem de bireysel olarak akademisyenlerimizin proje bazlı performans kriterleri de ölçülebilir hale gelmiştir.

Örnek Raporlar Şekil 6: Örnek BAP Öneri Belgesi

Örnek Raporlar - 2 Şekil 7: Örnek BAP Bütçe Dağılım Listesi Şekil 8: Örnek BAP Harcama Listesi Şekil 9: Örnek BAP Başvuru Listesi

İleriye Dönük Planlanan Çalışmalar Uygulamaya e-posta bildirimlerinin yanında proje yürütücüleri ve hakemler için SMS yolu ile bildirim yapılması da eklenebilir. Hakem değerlendirme süreci de sistem üzerinden yapılabilir. YÖKSİS tamamen devreye alındığında ise akademisyenlerimizin proje performanslarıyla ilgili iki sistem arasındaki gerekli entegrasyon da sağlanmış olacaktır.

Kaynaklar [1]http://tr.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Visual_Studio (29.11.2015) [2] http://www.teknologweb.com/asp-net-nedir-ne-ise-yarar/ (29.11.2015) [3] http://www.yazgelistir.com/makale/sql-server-nedir (29.11.2015)

Sorular ve Tartışma