Roka. Roka ‘nın Faydalari Roka iştah açıcıdır. Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Karaciğere faydalıdır. Karaciğer ağrılarını.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Zantedeschia aethiopica
Advertisements

AĞLAYAN ÇİN SERVİSİ SARKIK SERVİ
LİLİUM SP..
Bilimsel Sınıflandırma
Magnolia X soulangiana
Araucaria heterophylla
FUCHSİA HYBRİDA (küpe çiçeği)
ABELİA GRANDİFLORA.
Tam anlamıyla bir kış sebzesi olan ıspanak, kasım ayında pazar ve manavlarda boy göstermeye başlayıp, ta mart ayına, hatta martın sonuna kadar saltanatını.
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
İçimden ne çıkacak çimlenmeden bilemem Kabuğumu yarmak için, biraz su alırım Karbondioksit aramam, fotosentez yapamam.
FASULYE.
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
TULBAGHİA (SOSYETE SARIMSAĞI).
POA.
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
CLEMATİS.
Fen ve Teknoloji Proje Ödevi
GROWLEEN Allgrow.
MEYVELER
Teknoloji ve tasarım.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
Aglaonema Familya:Araceae.
CHRYSANTHEMUM.
E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.
“ Festuca glauca.
RZİRAZRZİRAZ Kirazın faydaları Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. A vitamini sağlıklı bir cilt için gereklidir. B1 ve B2 vitaminleri.
KNIPHOFIA UVARIA FENER CICEGI.
Gynura sarmentosa.
BOTANİK ADI: Araucaria araucana TÜRKÇE ADI: Şili arokaryası
TÜRK HALK EDEBİYATI TARİHİ SUNUMU AYŞE İNCE
FATSİA FATSİA JAPONİCA.
GENİŞ ALANDA TESİS EDİLMİŞ ELMA BAHÇELERİNDE TOPRAK İŞLEME
Organlarım Çalışmazsa
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
AGERATUM.
Alyssum Maritimum.
CANLILAR.
Asplenium nidus.
Bitki adı : Chamaerops humulis
İÇ ORGANLARIMIZ.
Cosmos atrosanguines Familya : Asteraceae Türkçe Adı : Çikolata Kosmoz
HOSTA.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
Cupressocyparis leylandi (Melez servi)
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
Yaklaşık yıldır yetiştirilen ve insanlar tarafından kullanılan bir bitkidir. Çalışmalar bu bitkinin tıbbi özellikleri nedeniyle orta çağdan beri.
BİBER. Biber tohumu ne şartlarda ekilir? Biber tohumları sıcaklığa bağlı olarak çimlenme süresi değişebilir. 25 derece sıcaklıkta 8 günde çimlenebilir.
Nane. Nanenin Faydalari İş tah açar. Sinirleri yatı ş tırır ve vücuda rahatlık verir. Strese ve ba ş a ğ rısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini.
PATLICAN.
TERE Lepidium sativum L.
SEBZELER.
K A B A K Cucurbita pepo L. (Sakız kabağı)
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
Soğan Nasıl Yetiştirilir?. Mutfağımızın olmazsa olmaz sebzelerinden biri olan soğanın, 100 den fazla türü var. Beyaz, sarı, kırmızı, yazlık ve kışlık.
Şifalı Türk Müziği Makamları
Biyoloji Öğretmenlerine Proje Danışmanlığı Eğitim Çalıştayı 28 Ocak – 04 Şubat 2013 Antalya Antalya.
Althea rosa ( Gül Hatmi) FAMİLYA: Malvaceae CİNS: Alcea TÜR: Althea officinalis Althea hibiscus Althea hibiscus Althea rosa Althea rosa Althea purple.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
Vücudumuz.
ZEYBEK SOLUCAN ÇİFTLİĞİ
Schefflera actinophylla
TURP YETİŞTİRİCİLİĞİ.
BAHARAT BİTKİLER Prof. Dr. Mustafa YILDIZ.
KIŞ MEVSİMLİK ÇİÇEK ÇALIŞMASI
SICAKLIK ETKİSİ Sıcaklığın bitki üzerindeki etkilerini ortaya koyan yıl içerisinde de vejetasyon süresini etkileyen bir takım değerler vardır. Bu değerler;
Sunum transkripti:

Roka

Roka ‘nın Faydalari Roka iştah açıcıdır. Mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Karaciğere faydalıdır. Karaciğer ağrılarını giderir, kanı temizler ve sarılığı keser. Uyarıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Öksürüğü keser. Vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Roka Nasıl Ve Ne Zaman Yetiştirilir Roka tadı keskin olan bir bitkidir. Yetiştirilmesi kolaydır. İ lkbahar ve sonbahar aylarında ekilebilir. Toprakta ve havada yeterli rutubet varsa daha hızlı gelişir. Roka tohumlarını bahçeye ekmeden 1 gün önce suda veya nemli bir bez içerisinde bekletirseniz daha kısa sürede çimlenir. Toprak bakımından seçicidir. Organik maddelerce zengin toprakları sever. Tohumu ekmeden önce topra ğ a yanmış çiftlik gübresi atılması iyi olur. Direkt gün ışı ğ ı alan bir yere de ğ il, gölge olan bir alana ekin.

THE END

 Hazırlayan: Beste KOKU