Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOSTA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOSTA."— Sunum transkripti:

1 HOSTA

2 Türkçe Adı:Süpürge Çiçeği
Familyası:Liliaceae Cins Adı:Hosta Türkçe Adı:Süpürge Çiçeği Anavatanı:Japonya, Çin

3 Hosta farklı özellikleriyle sevilen bir bitkidir.
Soğanla çoğaltılır. Dikildiği yerde her sene ilkbaharda yeniden çıkar. Yeni sürgünleri bile çok etkileyicidir.

4 MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ Hosta toprakta 1m kadar yer kaplayabilir. Gövde uzunluğu yaklaşık 50 cm’dir. Türüne göre 30 cm çiçekler; hoş kokulu, mavi, beyaz, mor olabilir. Temmuz- ağustos aylarında çiçek açar.

5 Yapraklar etli, içi suludur. Renklerinin türüne göre yeşil,
açık yeşil, sarı, gri ve bu renklerin karışımıyla , alacalı olabiliyor.

6 EKOLOJİK İSTEKLERİ VE ÜRETİMİ Hosta gölge ve yarı gölge ortamlarında yetişebilir, Organik madde yönünden zengin ve nemli toprakları sever. Sıcak ve kurak havalarda sulanmaları ihmal edilmemelidir. Bitkinin yapraklarına zarar veren sümüklüböceklerle mücadele edilmelidir. Her senede bir ilkbaharda köklerden yapacağınız ayırtmalarla yeni hostalar üretilebilir. Drenajı yapılmış, zengin mineralli topraklarda iyi gelişim yaparlar.

7

8 DIŞ MEKANDA KULLANIMI Açık sarı ve alacalı olanları koyu mekanları aydınlatmada çok işe yararlar Soliter veya kompozisyon halinde kullanılabilir. Gösterişli olan yapraklarının arasında yaz ortasından sonbahara kadar açan lavanta mavisi ve beyaz renkli salkımlı çiçekleri de hoştur. Ama yapraklara göre çiçekler daha az dikkat çekerler. Hosta, uzun yürüyüş yolları boyunca, tarhlarda grup bitkisi olarak; bordürlerde, kayalık bahçelerinde kullanılır. Çok iyi yer örtücüsü olup ağaç altlarında da iyi gelişir.

9

10 BAZI HOSTA TÜRLERİ Hosta fortunei Hosta crispula Hosta plantaginea Hosta sieboldiana Hosta tokudama Hosta undulata Hosta ventricosa

11 Hosta undulata

12 Hosta ventricosa

13 Hosta fortunei

14 Hosta plantaginea

15 Hosta sieboldiana

16


"HOSTA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları