Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FUCHSİA HYBRİDA (küpe çiçeği)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FUCHSİA HYBRİDA (küpe çiçeği)"— Sunum transkripti:

1 FUCHSİA HYBRİDA (küpe çiçeği)

2 Botanik adı :fuchsia hybida Türkçe adı : küpe çiçeği Familyası : onagraceae Anavatanı :tropik orta ve Güney Amerika’nın dağlık ormanları

3 ÖZELLİKLERİ Narin sarkıcı dallıdır. Yalınkat veya katmerli çiçeklere sahiptir. Çiçekleri kırmızı, beyaz, mor iki renklidir. çalı formunda bir bitkidir.

4 EKOLOJİK İSTEKLERİ Sıcaklık : kışın genç bitkiler derece yaşlı bitkiler 4-7 derece sıcaklığa ihtiyaç duyarlar. Nem : yüksek orantılı nem isterler (% 70) Işık : yarı gölge yerleri sever.doğrudan güneş ışığına bırakıldığında yaprak ve çiçekleri dökülür.

5 Üretim tekniği : Tohum ve çelik ile üretimi yapılır.

6 BAKIM Saksı değiştirme : her yıl şubat ve mart aylarında yapılır
BAKIM Saksı değiştirme : her yıl şubat ve mart aylarında yapılır. Gübreleme : nisan ağustos ayları arasında haftada bir kez gübreleme yapılır. Sulama : ilkbahar ve yaz aylarında bol miktarda sulama gerektirir.Sıcak günlerde yapraklara su püskürtülmelidir.saksı toprağı gereğinden çok nemli olursa tomurcuklar dökülür. Budama : çok fazla boylanmış bitkiler şubat ayında budanır.

7 HASTALIK VE ZARARLILAR
Önemli hastalıkları virüs, kök çürüklükleri, solgunluk, pas ve kurşini kök, kırmızı örümcekler, yaprak biti, unlu bitler ve beyaz sineklerdir.

8 TASARIM ÖZELLİKLERİ Evler, cafeler, kır kahveleri gibi daha sıcak bir ortam yaratılmak amacıyla kullanılabilir.


"FUCHSİA HYBRİDA (küpe çiçeği)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları