Yaklaşık 2.000 yıldır yetiştirilen ve insanlar tarafından kullanılan bir bitkidir. Çalışmalar bu bitkinin tıbbi özellikleri nedeniyle orta çağdan beri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇİM SAHALARDA BAKIM.
Advertisements

ADIANTUM.
CALADIUM BICOLOR (KALADYUM)
Yılın Bölümleri.
C YNODON DACTYLON Bermuda Çimi. C YNODON DACTYLON.
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞMESİ
Asparagus plumosus.
Viburnum sp. Kartopu.
LİLİUM SP..
ANTHEMIS.
Araucaria heterophylla
FUCHSİA HYBRİDA (küpe çiçeği)
ABELİA GRANDİFLORA.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ )
Sarayköy Gazi İlköğretim Okulu
MEVSİMLER.
Matematik 1 Takvim Nedir?.
Caesalpinia gilliessii
2 dakikada hep beraber tus birikimi yapalım
Dünya hep dönüyor.
DÜNYA ve UZAY.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
GECE GÜNDÜZ Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesiyle gece – gündüz oluşur.
Hedef ve Amaçlar Çocuklara mevsim ve ayları öğretmek,bunları sırasıyla sayabilme becerisini kazandırmak. Mevsimlerin hangi aylardan oluştuğunu kavratmak.
M E V S İ M L E R.
Mevsim Şeridi
Hazırlayan
BİTKİ VE AĞAÇLARI TANIYALIM 
BİR YILDA DÖRT MEVSİM VARDIR
Convallaria majalis ALEM:Plantae BÖLÜM:Magnoliophyta SINIF:Liliopsida
Camellia japonica Kamelya-japon Gülü..
CHRYSANTHEMUM.
Alyssum saxatile.
İç Mekan Süs Bitkileri Clivia miniata.
Gynura sarmentosa.
Kulak Otu – Dam Koruğu – Ak kulağı
Portulaca grandiflora
Saxifraga stolonifera
MAGNOLIA SOULANGEANA (SARAY MANOLYASI).
Mammillaria elongata.
Herdemyeşil çok yıllık yarı çalıdırlar. İlkbaharın ortasında çiçeklenip sonbahara kadar çiçekli kalırlar. En iyi çiçeklenmesini bol güneş altında yapar,
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
MEVSİMLİK ÇİÇEKLER.
LAHANA. Lahana Lahana grubu sebzelerin toplam ekim alanı yaklaşık 20 bin hektar üretim miktarı ise yıllara göre değişmekte olup ton civarındadır.
2016 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Lantana camara.
Brassica oleracea L. italica
MEVSİMLER.
Mevsimler Hikmet SIRMA.
SEBZELER.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
2014 Yeni Slayt Masa Takvimi
2017 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
MEVSİMLER VE AYLAR SEASONS AND MONTHS.
Schefflera actinophylla
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
2016 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
KIŞ MEVSİMLİK ÇİÇEK ÇALIŞMASI
Calluna.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
2018 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Sunum transkripti:

Yaklaşık yıldır yetiştirilen ve insanlar tarafından kullanılan bir bitkidir. Çalışmalar bu bitkinin tıbbi özellikleri nedeniyle orta çağdan beri popüler olarak kullanıldığını gösteriyor. Kelimenin kökeni Yunancadan gelmektedir. Eski Yunanlılar tarafından kutsal kabul edildiğinden ve aynı zamanda iyileştirici özellikleri olduğunu bildikleri için bu bitkinin, mezarları süslemek için kullanıldığı düşünülmektedir. Maydanozu yemekleri süslemek için ilk kullanan Romalılar oldu. Ancak günümüzde pek çok toplumda maydanoz bir garnitür olarak görülüp kullanıldıktan sonra atılmaktadır. Bunun nedeni pek çok kişinin maydanozun besin değerlerinden ve sağlığa faydalarından habersiz olmasıdır.

* İklim açısından seçici değildir. Ancak kışın soğuktan donma tehlikesi vardır. Bu nedenle, aralıkta evinizdeki saksılarda da yetiştirebilirsiniz. * Sulak, derin, gübreli, humusça zengin ve belli ölçülerde rutubetli ortamlardan hoşlanır. * Ekimi ilkbahar yada sonbaharda yapabilirsiniz. * Tohumları en az 1 cm. derine ekin. Çimlenmenin daha sağlıklı olması için toprak yüzeyini iyice bastırın. * Maydanoz rutubeti sever. Suyunu eksik etmeyin. * Mantar hastalıklarına yakalanma riski fazladır. * İyi verim alabilmek için ona özenli davranın. * Tüketmeden önce iyice yıkadığınızdan emin olun. * Maydanozu, kağıt havlu ile nemini aldıktan sonra cam kavanoza yerleştirip buzdolabında saklayabilirsiniz. * Bitki ilk sene bolca sap ve yaprak verir. Ertesi yılsa yaklaşık cm. boyunda çok dallı gövdesi oluşur. Bu dalların ucunda, sarı-yeşil renkli şemsiyeyi andıran çiçekleri meydana çıkar. Çiçek topluluğu orta büyüklükte kolludur. * Kokusu ve tadı keskindir, bitki yaşlandıkça kokusuda azalır. Maydanoz ne zaman ekilir? Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında ekilir.

1 yemek kaşığı (yaklaşık 4 gram) taze maydanoz; günlük C vitamini ihtiyacının %8’ini, kalsiyum ihtiyacının %1’ini, demir ihtiyacının %1’ini, A vitamini ihtiyacının %6’sını, K vitamini ihtiyacının %77’sini, folat ihtiyacının %1’ini karşılar. Maydanoz aynı zamanda E vitamini, B6 vitamini, çinko, fosfor, besin lifi, magnezyum ve bakır mineralleri açısından çok iyi bir kaynaktır.

Hazırlıyan : Hüseyin Keremoğlu