Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İç Mekan Süs Bitkileri Clivia miniata.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İç Mekan Süs Bitkileri Clivia miniata."— Sunum transkripti:

1 İç Mekan Süs Bitkileri Clivia miniata

2 Clivia miniata

3 Familya : Amaryllidaceae
Botanik Adı : Clivia miniata Türkçe Adı : Klivya Anavatanı : Güney Afrika

4 Clivia miniata

5 GENEL ÖZELLİKLERİ Daimi yeşil yapraklı, gösterişli çiçekleri vardır.Yapraklar bir kökten iç içe katmerli çıkarlar,dar ve uzun cm boyunda etlicedir.Çiçekler,uzun çiçek sapı üzerinde birleşik formlu zambak görünümündedirler.

6 Clivia miniata

7 GENEL ÖZELLİKLERİ Güzel yaprakları,göz alıcı çiçekleri ile çok kullanılan Clivia miniata dayanıklı bir bitkidir. Ancak çok sık ve soğuk su verildiğinde bitki yapraklarında sarı lekeler oluşur. Yoğun gölge bir ortama alındığında da yaprakları uzun ve kırık olur. Clivia miniata sürgün verme mevsimi olan yaz aylarında bol suya ve yapraklarına su püskürtülmesine gereksinim duyar. Eylül ayı sonundan Ocak başına kadar dinlenme devresine girer. Bu devrede çiçek sapı 15 cm. oluncaya kadar toprağın kurumasına engel olacak miktarda su verilmeli,aydınlık,hafif güneşli bir ortama alınmalıdır.

8 MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Habitusu : Kısa boylu,gösterişli çiçeklere sahip bir bitkidir. Kök : Soğanlı kökü vardır.

9

10 Yaprak : Yaprakları iç içe katmerli, dar uzun ve yeşil renktedir.

11 Çiçek : Yılda iki kere (Şubat-Mart ve Ağustos-
Eylül aylarında) açan turuncu ve nadiren de kırmızı cazip çiçeklere sahiptir.

12

13 EKOLOJİK İSTEKLERİ Clivia miniata
Işık: Aydınlık ama doğrudan güneş ışığı görmeyen yerlerde bulundurulmalıdır. Yarı gölge ortam ister,yazın dışarıya çıkartmak mümkündür. Nem: % 60-70’lik orantılı nem yeterlidir. Az nemli ortam istemesine karşın kuru havaya da dayanıklıdır. Toprak: Killi bahçe toprağı,ahır gübresi ve yaprak çürüntüsü kapsayan toprak karışımı uygundur. Isı: İlkbahar ve yaz ısısı C Kış ısısı 7-10C altına düşmemelidir.

14 SU ve BESİN İSTEĞİ Clivia miniata
Yazın bol su ister İlkbahardan Sonbahara kadar iki hafta arayla besin verilmelidir. Ekim Şubat arası dinlenme dönemidir. Daha serin ve toprağı neredeyse kuru tutulmalıdır.

15 BAKIM Clivia miniata Çiçeklenme dönemi sonunda bitki budanmalı, Martta da yeni bir saksıya alınmalıdır.Genç bitkiler ilkbaharda saksıya alınmalı,çiçeklenme başlayınca su püskürtmeye başlanmalıdır.

16 ÜRETİM Clivia miniata İlkbaharda yandan çıkan kardeşler ayrı saksılara alınarak üretilir.Yeni bitkinin çiçek açması ancak 3-6 yıl sonra olabilmektedir.

17

18

19

20 İÇ MEKANDA KULLANIMLARI
HERDEMYEŞİL OLMASI İTİBARİYLE HEMDE ÇİÇEĞİNİN İKİ MEVSİMDE OLUŞTURDUĞU RENK ETKİSİ İLE İÇ MEKANDA KULLANILACAK GÖZ ALICI BİTKİLERDEN BİRİ OLAN Clivia miniata HEM YAPRAĞININ ÇOKÇA TERCİH EDİLMEKTEDİR.

21 İÇ MEKANDA KULLANIMLARI
DAHA ÇOK SALONLARIMIZI SÜSLEYEN Clivia miniata’yı ÇİÇEK RENGİNDEN DOLAYI SICAK MEKANLAR OLUŞTURMAK İÇİN KULLANABİLİRİZ.DAHA ÇOK TEKLİ KULLANIMLARDA KÜÇÜK MEKANLARI TERCİH ETSEKTE TOPLU OLARAK VEYA BAŞKA BİTKİLERLE ORTAK KULLANILDIĞINDA BÜYÜK MEKANLAR İÇİNDE TERCİH EDİLEBİLECEK BİR SÜS BİTKİSİ OLABİLMEKTEDİR.

22 İÇ MEKANDA KULLANIMLARI

23 İÇ MEKANDA KULLANIMLARI

24 İÇ MEKANDA KULLANIMLARI

25 İÇ MEKANDA KULLANIMLARI

26 İÇ MEKANDA KULLANIMLARI


"İç Mekan Süs Bitkileri Clivia miniata." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları