Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEVSİMLER VE AYLAR SEASONS AND MONTHS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEVSİMLER VE AYLAR SEASONS AND MONTHS."— Sunum transkripti:

1 MEVSİMLER VE AYLAR SEASONS AND MONTHS

2 MEVSİMLER VE AYLAR 1yıl 365 gün, 12 aydır ve 4 mevsimden oluşur.Bu 12 ay sırasıyla bunlardır ARALIK OCAK ŞUBAT December January February EYLÜL EKİM KASIM September October November MART NİSAN MAYIS March April May HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS June July August

3 KIŞ WİNTER Kış mevsiminde güneş ışınları dünyaya yatay olarak gelir. Bu nedenle hava oldukça soğuk olur. Kış mevsiminde insanlar daha kalın ve yünlü kıyafetleri giymeyi tercih ederler. Kış, 4 mevsimden biridir. Bu mevsimde hava sıcaklığı eksilere doğru düşer, Türkiye'de kış ilk olarak Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nde başlayarak batıya doğru ilerler.

4 ARALIK February OCAK December ŞUBAT January

5 İLKBAHAR SPRING İlkbahar veya ilkyaz, doğa döngüsünde kış ile yaz arasındaki mevsimdir. 21 Mart-20 Haziran arasıdır. İlkbaharda ağaçlar çiçek açar, hava sıcaklığı artmaya başlar. Bu mevsimde karların erimesi ve bol miktarda yağışların yağması ile su yatakları olan dereler, göller, göletler ve barajlar su ile dolar.

6 MART MARCH NİSAN APRIL MAYIS MAY

7 YAZ SUMMER Yaz, en sıcak mevsimdir. Kuzey yarım kürede günlerin en uzun olduğu günden başlar, gece ve gündüzün eşit olmasına kadar devam eder. Dünya ısıyı depo ettiği için en sıcak günler genellikle yaklaşık iki ay sonra ortaya çıkar. Kuzey yarım kürede 22 Haziran ile 22 Eylül arasında, güney yarım kürede ise 22 Aralık ile 21 Mart arasındadır.

8 HAZİRAN JUNE TEMMUZ JULY AGUSTOS AUGUST

9 SONBAHAR AUTUMN Gündüzler kısalır, geceler uzar. Güneş geç doğar erken batar. Daha az ısı ve ışık verir. Serin, yağmurlu ve rüzgarlı günlerin sayısı artar. Ağaçların yaprakları sararmaya ve dökülmeye başlar. Göçmen kuşlar sıcak bölgelere göç ederler. Soğuklar başladığı için yazlık giysiler çıkarılır, kalın ve kapalı giysiler giyilir.

10 EYLÜL SEPTEMBER EKİM OCTOBER KASIM NOVEMBER


"MEVSİMLER VE AYLAR SEASONS AND MONTHS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları