TSE BULGULARI VE İYİLEŞTİRME ÖNERİLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hasta Başı Test Cihazı(POCT) Kullanım,Temizlik,Kalibrasyon Talimatı
Advertisements

OMOPHORUS Kalite Yönetim Sistemi Yazılımı
KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI
MODÜL 4 Organizasyon.
MODÜL 3 Ekipman Yönetimi.
DOĞUMHANE HİZMETLERİ HOŞGELDİNİZ.
TS-EN-ISO 9001:2000 KYS DÖKÜMANTASYON EĞİTİMİ
HARİCİ FİRMA YÖNETİMİ Tuncay ÖZKAN BOSCH Termoteknik San. Ve Tic. A.Ş
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Güvenlik Raporlama Sistemi (GRS)
SAÜ' de KYS Çalışmaları
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
AKILCI İLAÇ KULLANIMI OTURUMLARI İÇİN ÖRNEK SUNUM
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ KURMA VE BELGELENDİRME
TIBBİ KAYITLARIN YÖNETİMİ VE BİR HASTANE UYGULAMASI
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
……………………….. BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ YGG SUNUMU Tarih: YGG Dönemi:
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
«DÖNER SERMAYE TAKİP SİSTEMİ» PERSONEL VERİ GİRİŞ İŞLEMLERİ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
ISO 9001 standardı maddelerinin tanıtımı ve yorumlanması
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI VERSİYON –
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
İNSAN KAYNAKLARI POLİTİKASI İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ İnsan Kaynakları Müdürlüğü 1 KARİYER İMKANI ÇALIŞAN BİLGİLERİ STAJ BAŞVURUSU SOSYAL İMKANLAR AÇIK.
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
ÖĞRENCİ YEMEK BURSU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Kurulan firma ismini, öğrenci isim, numara ve iletişim bilgilerini içermelidir.
1/ tarihinde gerçekleştirilen Çalışma Grubu 1’inci Toplantısı’nda görüşülen konular şunlardır: Su kaynakları modellerinin çeşitleri nelerdir?
ÇUBUK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. SORU – CEVAP STRATEJİK PLANLAMA.
TS EN ISO/IEC Personel belgelendirme sertifikalandırma işi yapmak isteyen kurum ve kuruluşların akreditasyon şartlarını içeren uluslararası bir standarttır.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI A T I L I M – E Ğ İ T İ M D A İ R E S İ B A Ş K A N L I Ğ I.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
TS-EN-ISO 9001:2000 KYS DÖKÜMANTASYON EĞİTİMİ HALIL EFE.
……………………….. BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ YGG SUNUMU Tarih: YGG Dönemi: 2016
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
KALİTE YÖNETİMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Öz Değerlendirme (İç Tetkik) ve Bina Turu Eğitimi
……………………….. BÖLÜMÜ/FAKÜLTESİ YGG SUNUMU Tarih: YGG Dönemi:
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

TSE BULGULARI VE İYİLEŞTİRME ÖNERİLERİ

Uygun olmayan ürün hizmet prosedürü ana faaliyetler için kullanılır diğer kısımlarda DÖF kullanılması daha uygun olacaktır. uygun olmayan ürün hizmet prosedürü değiştirilecek ve prosedüre ana hizmetlerin ne olduğu kısmı da yazılacak. Bununla ilgili birimlere eğitim verilecek. Ardından yıllık programlarımızda belirtildiği üzere birim bazında akreditasyon süreci başlatılacak.

Üniversitenin süreçlerinin azaltılması, ana faaliyetler için süreçlerin belirlenmesi daha faydalı olacaktır. Ayrıca süreçlerin ölçülmesi gerekmektedir Stratejik plan hazırlıkları ile birim hedefleri de belirlenecek bu kapsamda birimlerin hedeflerine göre ana süreçleri de belirlenmiş olacak. Ayrıca hedeflerde gösterilen performans göstergeleri ile süreç ölçümlerinde kullanılacak olan performans göstergeleri aynı olduğunda Her yıl yayımlanan performans programı ile zaten otomatikman süreçleri de ölçmüş olacağız bunun için ayrıca bir süreç izleme formu oluşturup kullanabiliriz.

Yıllık kalite hedefleri birimlerle beraber oluşturulsun yine stratejik plan hazırlanırken birim hedefleri de belirleneceğinden zaten her yıl bunlar arasından performans hedeflerini belirlememiz ile üniversitenin kalite hedeflerini de belirlemiş olacağız. Ayrıca ISO 2015 versiyonu risk hedefli olacağından yine plan hazırlıkları yapılırken ve hedefler belirlenirken risk analizi de yapılacağından bu kısımda yeni versiyona da uyum sağlamış olacağız. Ayrıca yıl sonlarında birimlerden isteyeceğimiz faaliyet raporları da birim performans sonuçları olarak üst yönetime sunulacak. Ancak Plan 2017 yılı için yapılacağından bu yıl birimlerden bir yıllık hedeflerini isteyeceğiz ve bu yıl bu hedefler üzerinden çalışacağız.

Kalite El Kitabı tasarı kısmı daha zenginleştirilsin Ders planları, yaz okulları, uzaktan eğitim, yeni bölümlerin açılması bunların her biri tasarlama kapsamında sayılmakta olup ilgili yerler ile görüşülüp Kalite El Kitabında bahsedilecek.

Organizasyon el kitabında unvan bazındaki görevleri tanımlarken görevin nitelikleri de belirtilmesi gerekmektedir. Bu kısımla ilgili birimlerle ayrı ayrı toplantı yapılarak (fakülteler, MYO lar, enstitüler..) tüm görev tanımları hem yeniden gözden geçirilecek hem de nitelikleri ile beraber yazılacak.

Kalite temsilcisi ile birim kalite temsilcilerinin sıkı temas halinde olması gerekmektedir. Kalite temsilcisi ve birim kalite temsilcileri ile sık sık toplantılar düzenlenmesi ve senato da birim yöneticilerine bu işleri daha ciddiye alınması gerektiği anlatılması gerekmektedir.

Kalite El Kitabında hastane kısmından da bahsedilsin

İç tetkik soru listesi bölümlere göre ayrı hazırlanabilir İç tetkik soru listesi bölümlere göre ayrı hazırlanabilir. Ayrıca üst yönetim ve Kalite temsilcisinin de iç tetkik geçirmesi şart. Soru listesindeki açıklamalar kısmı delillerle birlikte doldurulsun. İç tetkik sırasında uyuşmazlık olduğunda ne yapılacak prosedürde belirtilsin. Soru listeleri zaten ayrı düzenlenmiş sadece ayrı form numarası verilecek ve bundan sonraki tetkiklerde üst yönetim ve kalite temsilcisi de tetkik programına alınacak

Ygg de yönetim temsilcisi KEK te belirtilen tüm maddeleri karşılayan bir rapor hazırlayacak. Bu rapor hazırlanacak ve YGG talimatında rapor içeriğinden bahsedilecek.

Dokümanların kontrolü prosedüründe de kullandığımız tüm otomasyonlardan hastane dahil bahsedilmeli. 5.5.3 iç iletişim kısmına email, fax..eklenecek 7.5.1 de otomasyon programların Sağlık Bakanlığı mevzuatından yataklı tedavi standartları belirtilecek.

Öneri ve şikayet formunda isim numara varsa onlarada dönüş yapılmalı ve raporlanmalı. Tarihi olmayan öneri şikayet formlarına tarih yazılmalı.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda çok eksiklikler var.

Üniversite geneli kalibrasyonlar sıkıntılı Üniversite geneli kalibrasyonlar sıkıntılı. TÜRKAK ile iletişime geçilmeli. Kalibrasyon eğitimi verilmeli.

Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğünün yapmış oldukları eğitimler sonrası eğitimin etkinliği ölçülmeli; eğitim sonunda eğitimci sınıfı değerlendirmeli. Alınan eğitimin etkinliğinin ölçülmesi gerekmektedir. Örneğin bu bir hizmet içi eğitim ise, daire başkanı bir rapor yazmalı; evet eğitim çok faydalı oldu hata oranları azaldı vb... Eğitim ve eğitici değerlendirme formları kullanılıyor fakat eğitimin değerlendirilmesi yapılmıyor. Yani herhangi bir raporlama yok. Örneğin verilen eğitimlerden 3 ay sonra mesela o konu ile ilgili şikayetlerin azalması eğitimin etkinliğini ölçmektedir. Bununla ilgili çalışmalar yapılacak.

Personel Daire Başkanlığı ile gerekli çalışmalar yapılacak • Eğitim planına planlanan eğitim tarihi, gerçekleşen eğitim tarihi yazılmalı. • Plan dışı eğitimleri belirtilmeli. Mesela * işareti konulabilir. • Eğitimler çeşitlendirilmeli. Hijyen eğitimi (çay ve temizlik personeli için) vb. Personel Daire Başkanlığı ile gerekli çalışmalar yapılacak

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından Üniversitede kullanılan teçhizatın bakım planları yapılmamış. Yapı İşleri Daire Başkanlığı ile bakım talimatı tekrardan yazılması gerekiyor.

Arşivdeki fazlalıkların boşaltılması gerekiyor Arşivdeki fazlalıkların boşaltılması gerekiyor. Arşivlerde nem ölçer olmalı. Arşivlerin iyileştirilmesi sağlanmalı; arşiv planı, arşiv ilaçlanması. Arşivler için gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor.

ARAŞTIRMA UYGULAMA HASTANESİ BULGULARI 1) Oryantasyon eğitimleri yetersiz. 2) Mavi kod uygulamasına geçilmesi faydalı olur. 3) Yangın işaretleri, yönlendirme levhaları yok. 4) Yangın kutuları kontrol edilmiş mi belirlenmeli. 5) Yangın tüpleri serbest 6) Kalibrasyon ile ilgili raporun son kullanıcıya iletilmesi, kalibrasyonun ne olduğu ile ilgili eğitimler yapılmalı. 7) İlaç arabaları ve ara ilaç kapları kontrol altına alınmalı. Yeni ilaç dağıtım sistemi uygulanmalı. 8) Temizlik personeli giderleri gözden geçirilmeli. 9) Hasta dosyaları hem doktor, hem hemşire tarafından tam doldurulmamış. (kimlik bilgileri) 10) Konsültasyona çağrılama yanıt takip edilmeli. 11) Tıbbi ve evsel atık ayrımı daha iyi yapılmalı.

ARAŞTIRMA UYGULAMA HASTANESİ BULGULARI 12) Kalite hedefleri olmalı. 13) Dokümanların okunması sağlanmalıdır. 14) Doküman kontrolü sağlanmalı. 15) Kan almada 2-2.5…..numune teslim saati ve gerçek numune teslimi uygun değil. 16) Kişisel sağlık taramaları takip edilmiyor. Hepatit B ile ilgili ihtiyaç ortaya çıkmış ama yapılmamış. (Ayşegül) 17) Kurşun yelekler demir askıda olmalıdır. 18) DOZİMETE…. Tahlili tam yapılmalı. 19) Kişisel koruyucuların daha efektif kullanımı sağlanmalıdır. 20) Numune kabul Red kriteri var. Numune red kök neden analizi 0. 21) Hastaya ait ilaçlar kontrol altına alınmalı. 22) Eczacı sayısı yetersiz, ecza ve tıbbi malzeme depoları uygun değil. 23) İlaçların miyad kontrolleri dönemli yapılmalı.

Ocak-Şubat 2016 Mevcut Durum Analizi: Tüm Birimler ziyaret edilecek, üniversite kalite çalışmaları hakkında kısa bilgilendirme yapılacak. Hedef: birim kalite temsilcilerinin tespit edilmesi. Birim kalite temsilcileri 1 asil, 1 yedek olmak üzere Rektörlük görevlendirmesi ile temsilci olmaları. Birim Kalite temsilcilerinin görev tanımı yapılmalı ve kendilerine tebliğ edilmeli.

Web sitesinde TSE amblemi yayınlanabilir.

ISO 9001:2008 Belgeyi kullanma süremiz 3 yıl… Her yıl bir gözetim tetkiki yapılır. 3 yılın sonunda hedef: ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemini entegre etmiş bir MKÜ…

Hastane kendisine ait HSYK nın standartlarını halihazırda uygulamaktadır. Muhtemelen ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi standardının üniversitemize entegresinde hastane kapsam dışı bırakılabilir.

KALİBRASYON Üniversitemiz personeline kalibrasyon eğitimi verilmelidir. Hatta üniversitemizden 2 -3 adet personele sağlanacak özel eğitimler sonucu kalibrasyon uzmanı olabilirler böylece üniversitemizdeki tüm cihazların kalibrasyonunu yürütebilirler.